Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ami

Czy są osoby zaskoczone pozytywnie tym nauczaniem dziecka/dzieci w domu?

Polecane posty

Hej, ja właśnie jestem taką osobą :D, która jest pozytywnie zaskoczona tą całą edukacją w domowy, przymusowym siedzeniem od połowy marca...Uważam że to był dobry czas, potrzebny nam...Ostatni miesiąc już był ciężki, ale i taki pewnie by był jakby chodził do szkoły, zmęczenie materiału...A jak było u was? 🙂

Wręcz przeciwnie. Widzę dużą lukę w domowym nauczaniu i mam nadzieję,że nie będę musiała tego powtarzac

40 minut temu, KateZRzeszowa napisał:

Wręcz przeciwnie. Widzę dużą lukę w domowym nauczaniu i mam nadzieję,że nie będę musiała tego powtarzac

W jakim sensie lukę?

1 godzinę temu, ami napisał:

W jakim sensie lukę?

Ja czy mój mąż nie wyłożył dzieciom materiału tak jak panie w szkole. Po prostu wiedza, przekaż , nauka w grupie, powtarzanie tematu tez się liczą. Francuski robi sam, bo nie znam. Nie pomogę. Więc wiele przedmiotów czy tematów to takie połebkowe odrabianie lekcji,gdzie rodzic chce odbyć temat, a dziecko tez. Do tego dochodzi łączenie pracy, obowiązków domowych i jeszxze lekcji dziecka. Ja nie uważam,że jestem mądrzejsza od nauczycieli, a na głowie mam więcej i po prostu nie chce mi się przerabiać materiału że szkoły. 

Młodszy w przedszkolu był 2 miesiące. Brak mu dzieci, oczywiście uczę go, ale to nie to samo, po 6h zabaw z rówieśnikami. Ze starszym podobnie,tęskni za klasą. 

O nas, rodzicach nie będę już nawet się rozwodzić, bo dość mocno odbiło się to wszystko na naszym życiu. 

Podziwiam osoby którym dobrze w tej sytuacji,bo ja marzę za normalnością z lutego i jak Boga noga w życiu  więcej nie będę narzekać ,że mi źle