Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ola29#

Czy takie objawy mogą świadczyć o polipach odbytu/jelita lub raku jelita?aku

Polecane posty

Witam przestraszyłam się dziś gdyż po raz pierwszy miałam na początku któregoś z kolei chyba 3 wypróżnienia w dniu dzisiejszym na początku wypróżnienia długi cienki jakby ołówkowy stolec po czym jeszcze podczas tego wypróżnienia z czasem zrobił się on normalnej grubości wcześniejsze wypróżnienie dziś był  taki jakby wężowaty albo taśmowaty. Jesienią brałam antybiotyk o szerokim spectrum działania który w połączeniu z niezbyt zdrową dietą i małą ilością ruchu spowodował u mnie zaparcia w postaci problemów z wypróżnieniem się do końca. Kiedy przez jakiś czas one nie mijały zaczęłam zdrowiej się odżywiać jeść owoce,warzywa, jogurty, kasze, otręby itp. Z początku mam wrażenie, że dużo pomogło jednak totalnie zmienił mi się rytm wypróżnień, kiedyś były one raz na 2 a nie rzadko 3 dni i stolce były bardzo duże. Odkąd zaczęłam spożywać zdrowe rzeczy wypróżniam się codziennie a niekiedy nawet kilka razy dziennie ale normalne wypróżnienia mieszają mi się z takimi w bardzo małych kawałkach nawet takich 1,2 cm i wypróżniam się niekiedy w ratach no i dziś ten cienki stolec. Od marca czasem czuję taki bardziej dyskomfort niż ból głównie w lewej części brzucha ale nie codziennie tylko tak może kilka razy w miesiącu w lewym boku i jest on albo skutkiem wzdęć ale zdarzały się też dni, że czułam go już od rana zanim cokolwiek jadłam. Strasznie mnie wystraszył ten cienki stolec no i dziś ten dyskomfort w brzuchu też czuję. W ten weekend sobie trochę pofolgowałam i jadłam wyjątkowo niezdrowe rzeczy czekoladę,kabanosy,spaghetti w dużej ilości i mam nadzieję, że ten dziwny stolec jest skutkiem tego i kiedy od jutra wrócę do zdrowej diety, że to minie i stolce już nie będą cienkie. Bardzo boję się kolonoskopii, przydało by się badanie per rectum ale w mojej okolicy mało gastrologów i proktologów i kolejki rzędu pół roku i dłużej. I jeśli to ktoś przeczyta i zechce mi odpowiedzieć to uważacie, że normalne wypróżnienia na przemian z takimi gdzie kal najczęściej w odbycie rozpada się na wiele małych kawałków wielkości 1-3 czy 5 cm jest normalne i Wy też tak macie czy to coś co powinno mocno niepokoić?.Raczej nie są to kamienie kałowe bo tylko czasem są lekko twarde a zazwyczaj normalne lub lekko rozwolnione. No i zauważyłam też, że czuję mniejsze parcie na stolec i nieraz idąc się wysikać zauważam kał w odbycie i wtedy się wyppróżniam.Mam 30 lat robiłam usg brzucha nic nie wykazało.