Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Przed chwilą, Czarnakama33 napisał:

mam dobrego  lekarza i narazie przy nim zostane😁 tyle tylko ze chodzę prywatnie bo na NFZ sa do niego dlugie kolejki 

Z tego co wiem będąc w ciąży muszą Ciebie przyjąć w ciągu 2ch tyg na NFZ, ale wiadomo jak to u nas bywa 😄

5 minut temu, Mynia1998 napisał:

No to troszkę daleko. Ale poszukaj poradni koc  w okolicy. Może uda się Tobie coś znaleźć. 

No 60 kilometrów mam do leborka

2 minuty temu, Mynia1998 napisał:

Z tego co wiem będąc w ciąży muszą Ciebie przyjąć w ciągu 2ch tyg na NFZ, ale wiadomo jak to u nas bywa 😄

dokladnie. 😅

Ja od zawsze chodzę prywatnie. Tyle co mi koleżanki mowily ze dlugo w kolejkach czekały 

7 minut temu, Mynia1998 napisał:

No to troszkę daleko. Ale poszukaj poradni koc  w okolicy. Może uda się Tobie coś znaleźć. 

z tego co wiem to do mojego gin przyjeżdżają nawet z leborka i Kartuz kobietki

37 minut temu, Czarnakama33 napisał:

z tego co wiem to do mojego gin przyjeżdżają nawet z leborka i Kartuz kobietki

A no to słabo. Ja też cały czas leczyłam się prywatnie, aż właśnie usłyszałam o tej poradni od koleżanki. Bardzo chwaliła sobie swojego lekarza i doszłam do wniosku, że nie ma co płacić za wszystkie badania. Bo jednak co miesiąc 180zl+ do tego jakieś badania to uzbiera się ładna kwota. Wolę wydać te pieniądze na badania prenatalne i na rzeczny dla dziecko. 

Ja we wtorek przedzwonilam, powiedziałam jaka sytuacja, że wczesna ciąża, że jestem po poronieniu w marcu i chciałabym się skonsultować z lekarzem, to za godzinę już miałam wizytę. Jednak wrażenia jak to mówią "bez szału". 

1 godzinę temu, Czarnakama33 napisał:

a dlugo sie czeka na pierwszą wizyte?

Ja zadzwoniłam we wtorek i w czwartek już miałam wizytę 🙂 

A mam pytanie. Czy wy też macie problem ze skórą? Mi na plecach i na brodzie robią się ogromne wypryski i nie mogę sobie z nimi poradzić 😞

5 minut temu, Mynia1998 napisał:

A mam pytanie. Czy wy też macie problem ze skórą? Mi na plecach i na brodzie robią się ogromne wypryski i nie mogę sobie z nimi poradzić 😞

Mnie tylko zgaga meczy i od dzis bol brzucha. 

6 minut temu, Czarnakama33 napisał:

Mnie tylko zgaga meczy i od dzis bol brzucha. 

No mnie też ostatnio pobolewa brzuch i no ten ciągu ból piersi. 

Dziewczyny gratuluje!

u nas pierwszy miesiac staran a ja juz odchodze od zmyslow... ostatnia miesiaczka 01.07, owulacja według kalendarczyka 17.07... bete robilam w sobote  25.07 bo mialam badania i nie moglam sie powstrzymac.. wyszla 0,2 czyli ujemna. Miessiaczke mam dostac w najblizszy piatek czyli za 4 dni. 

Czy jest szansa na ciaze? Moze bete zrobiona za wczesnie bo 8 dni po owulacji?

1 minutę temu, medisept napisał:

Dziewczyny gratuluje!

u nas pierwszy miesiac staran a ja juz odchodze od zmyslow... ostatnia miesiaczka 01.07, owulacja według kalendarczyka 17.07... bete robilam w sobote  25.07 bo mialam badania i nie moglam sie powstrzymac.. wyszla 0,2 czyli ujemna. Miessiaczke mam dostac w najblizszy piatek czyli za 4 dni. 

Czy jest szansa na ciaze? Moze bete zrobiona za wczesnie bo 8 dni po owulacji?

A masz regularne miesiączki? Najlepiej poczekać do dnia planowanej  miesiączki. U mnie parę dni przed nic nie wyszło, a teraz jestem w 4 tyg ciąży. Tyle, że mam nieregularne miesiączki. A byłaś przed staraniami u gin? 

W miare regularne, tak co 29 - 32 dni. Bylam u ginekolga wszystko w porzadku, tarczycowe badania tez bo lecze sie na niedoczynnosc.

Czytalam ze beta okolo 10 dni od zaplodnienia, u mnie bylo 8. Z tymze nie wiem czy owulacja faktycznie nastapila tego 17 czy mzoe pozniej

Przed chwilą, medisept napisał:

W miare regularne, tak co 29 - 32 dni. Bylam u ginekolga wszystko w porzadku, tarczycowe badania tez bo lecze sie na niedoczynnosc.

Czytalam ze beta okolo 10 dni od zaplodnienia, u mnie bylo 8. Z tymze nie wiem czy owulacja faktycznie nastapila tego 17 czy mzoe pozniej

Mój były ginekolog stwierdził, że jestem bezpłodna, bo mam owulacje później niż on obliczył i on nic nie widział u mnie owulacji. Więc nie zawsze zwraca się uwagę na to co wyliczył kalkulator. Bo to różnie bywa u kobiet z tą owulacja. 

Dlatego staralismy sie co 2-3 dni przez prawie caly cykl zeby nie przegapic owulacji

Powtórzyłam beta 25-tego wyszła 427,1 wiec mam nadzieje ze tym razem już coś na usg zobaczę 🙂 

1 godzinę temu, Karolaaa1 napisał:

Powtórzyłam beta 25-tego wyszła 427,1 wiec mam nadzieje ze tym razem już coś na usg zobaczę 🙂 

A kiedy wizyta? Ja dzisiaj byłam na wizycie i lekarka mi powiedziała, że widzi coś, ale bardzo małego i nie może potwierdzić czy coś tak jest. Wizytę znowu mam za tydzień, żeby się upewnić, że wszystko jest okej. 

1 godzinę temu, Mynia1998 napisał:

A kiedy wizyta? Ja dzisiaj byłam na wizycie i lekarka mi powiedziała, że widzi coś, ale bardzo małego i nie może potwierdzić czy coś tak jest. Wizytę znowu mam za tydzień, żeby się upewnić, że wszystko jest okej. 

Ja byłam w czwartek, niestety wtedy jeszcze było za wcześnie, żeby coś zobaczyć, powiedziała ze mam powiększona śluzówkę, ze mam przyjść za 2 tygodnie, wiec mam wizytę na 6 sierpnia i zobaczymy juz coś więcej 🙂 

Ale kazała znów powtórzyć będę bo miałam 62,6 na następny dzień już 161,2 a dwa dni temu miałam już 427,1 wiec rośnie! 

49 minut temu, Karolaaa1 napisał:

Ja byłam w czwartek, niestety wtedy jeszcze było za wcześnie, żeby coś zobaczyć, powiedziała ze mam powiększona śluzówkę, ze mam przyjść za 2 tygodnie, wiec mam wizytę na 6 sierpnia i zobaczymy juz coś więcej 🙂 

Ale kazała znów powtórzyć będę bo miałam 62,6 na następny dzień już 161,2 a dwa dni temu miałam już 427,1 wiec rośnie! 

No mi powiedziała, że wszystko w maicy jest już przygotowane dla zarodka. Jutro też idę sprawdzić betę, żeby upewnić się czy  wszystko. Rozmawiałam z lekarka i kazała mi się przestać martwić, bo jej to wygląda wszystko dobrze. My z lekarka zakładamy, że w pon usłyszymy może bicie serduszka 

49 minut temu, Mynia1998 napisał:

No mi powiedziała, że wszystko w maicy jest już przygotowane dla zarodka. Jutro też idę sprawdzić betę, żeby upewnić się czy  wszystko. Rozmawiałam z lekarka i kazała mi się przestać martwić, bo jej to wygląda wszystko dobrze. My z lekarka zakładamy, że w pon usłyszymy może bicie serduszka 

Tez mi powiedziała, ze jak przyjdę za 2 tygodnie to prawdopodobnie będziemy słyszeć serduszko, trzymam kciuki 🥰

po badaniu idź do lekarza ja jeszcze się nie testowałam, ale bym tak zrobiła, jestem na etapie sprawdzania owulacji, jesteśmy z mężem pół roku po ślubie dlatego jeszcze nie mamy ciśnienia. Ja używam cyklotestera co monitoruje moja temperaturę, właściwie jest to termometr ale z aplikacją co można w niej wpisywać swoje obserwacje w cyklu 

18 godzin temu, Karolaaa1 napisał:

Tez mi powiedziała, ze jak przyjdę za 2 tygodnie to prawdopodobnie będziemy słyszeć serduszko, trzymam kciuki 🥰

No to super, ja nie mogę się doczekać dzisiejszego wyniku beta hcg. 

1 godzinę temu, Mynia1998 napisał:

Hej, dzisiaj beta wyszła 2200, a w pt było 260, więc jest dobrze ❤️

To pięknie przyrosło, gratulacje 🥰

Dnia 24.07.2020 o 13:17, Czarnakama33 napisał:

Juz dzwonilam. Umowilam sie na środę dopiero. Dzien pozniej beda wyniki

Nie można wejść do przychodni bez umówionej wizyty nawet na betę 

I jak tam wyniki? 

Dnia 31.07.2020 o 11:24, Karolaaa1 napisał:

I jak tam wyniki? 

U mnie wszystko ok. Bylam na badaniach, przeslalam je do lekarza i mowil ze sa ok. Tak więc ciaza jest i w sobotę jadę na pierwszą wizyte juz. Lekarz powiedział ze juz bedzie widac. Oby tylko nie zagniezdilo sie w drugim jajowodzie...A co u ciebie?

Kochane u mnie dobrze, 

Dzisiaj już było widać pęcherzyk z zarodkiem. Mały ma na razie 3.2 mm, więc jak na początek 6tyg jestem dobrze. Serduszka jeszcze było słychać, ale w pt idę na wizytę na NFZ i mam nadzieję, że będzie już coś słychać ❤️

3 godziny temu, Mynia1998 napisał:

Kochane u mnie dobrze, 

Dzisiaj już było widać pęcherzyk z zarodkiem. Mały ma na razie 3.2 mm, więc jak na początek 6tyg jestem dobrze. Serduszka jeszcze było słychać, ale w pt idę na wizytę na NFZ i mam nadzieję, że będzie już coś słychać ❤️

No to super. Gratuluje. A na kiedy masz termin porodu wyznaczone?

1 godzinę temu, Czarnakama33 napisał:

No to super. Gratuluje. A na kiedy masz termin porodu wyznaczone?

Dziękuję. Wg OM 29.03.2020r, a USG pokazuje na 31.03.2020r. 

dziewczyny co to może być???

Czuje sie w miarę dobrze, troche boli mnie brzuch a teraz na wieczór pojawił się gesty różowo czerwony sluz i jest go dosc sporo. Kilka dni wcześniej mialam taki sluz podbarwiony krwią a teraz to.... jestem przerażona 😱