Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

black75

Przysięga małżeńska przed Bogiem a drugie związki po rozwodzie

Polecane posty

Witam

Czy zastawialiście się dlaczego ludzie biorąc ślub kościelny a pózniej rozwód z ważnych przyczyn , po walce itp i jednak dochodzi do rozwodu , zapominają że przysięgali przed Bogiem , zakładają nowe związki a nawet ponownie się żenią/wychodzą za mąż? Przecież skoro przysięgali przed Bogiem to w niego wierzyli , więc zastanawia mnie dlaczego nagle o Bogu zapominają i wchodzą w nowe związki? Przecież wiadomo, że godzą się na życie w grzechu , nie dają szansy na powrót swojego eks , oczywiście jesli ten/ta się nawróci i chcę wrócić ! Nie wspomne już o paniach i panach wchodzących w taki związek jeśli są wierzący , automatycznie skazują się na grzech i odcinają drogę powrotu . Wiadomo, że nie zazna się szczęścia żyjąc w grzechu ! 

1 godzinę temu, black75 napisał:

Przecież skoro przysięgali przed Bogiem to w niego wierzyli

Z jakiego powodu tak zakładasz? Ja nie wierzyłem. Cały ślub kościelny był dla mnie teatrzykiem odegranym dla przyjemności wierzącej kobiety. Byłem wtedy młody i kompletnie głupi. Myślałem, że należy się poświęcać dla wspólnego dobra.

2 godziny temu, black75 napisał:

A to już zostawiam twojemu sumieniu, bardzo nieodpowiedzialna postawa ...

Tak, młodość to brak wystarczającego rozumu żeby bronić swoich przekonań. Z drugiej strony ona pozwala się nauczyć, więc niczego nie żałuję.

Prawda , nic nie dzieje się bez przyczyny , ważne by wyciągnąć z tego wnioski ..