Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Mieszkam we Francji. Jestem już mamą prawie 2 letniego Adama, teraz spodziewam się córeczki, poród już niebawem, bo w styczniu a ja wciąż nie mogę się razem z moim mężem zdecydować na imię (mąż pochodzi z Francji) Ale ostatnio bardzo spodobało nam się imię Emma. Jak myślicie fajne? 

Emma fajne imię - nie tylko na zagranicę. Myślę że we Francji będzie bardzo dobrze odbierane, chyba Emma we Francji to trochę nasza Julka, Lena czy  Zosia. a gdzie dokładnie we Francji mieszkasz? Jakie miasto? 

2 minuty temu, Oto jest Kasia napisał:

Emma fajne imię - nie tylko na zagranicę. Myślę że we Francji będzie bardzo dobrze odbierane, chyba Emma we Francji to trochę nasza Julka, Lena czy  Zosia. a gdzie dokładnie we Francji mieszkasz? Jakie miasto? 

Mieszkam w Paryżu. Tak Emma jest dość popularna. 

Mi się jednoznacznie kojarzy z bohaterką powieści Jane Austen... Ale to była summa summarum pozytywna postać.

Imię fajne, czemu nie...

Ładne, nawet w Polsce jest trochę osłuchane, więc nie będzie wzbudzało nadmiernej "ekscytacji". Dodatkowym plusem jest prosta wymowa, nikt sobie języka nie połamie 😛 

Myślę że jest fajne, pasuje zarówno w Polsce jak i za granicą, jest uniwersalne. Gdyby córce się kiedyś nie spodobało, zawsze może przedstawiać się np. Emilia.

Imię bardzo ładne. Międzynarodowe, krótkie i łatwe do zapisania. Ja obecnie spodziewam się chłopca. Będzie miał na imię Robert. Gdyby była dziewczynka, to byłaby Emma. Jeżeli kolejna będzie dziewczynka, to nadamy jej właśnie to imię. Mieszkam w Polsce i u nas to imię jak na razie nie jest zbyt popularne. Na świecie Emma jest jednym z najpopularniejszych imion (obok Sary). Moim zdaniem dokonałaś dobrego wyboru, bo gdziekolwiek Twoja córka by nie pojechała, to jej imie będzie znane i nikt nie będzie miał problemu ani z wymówieniem jej imienia, ani z zapisaniem:)