Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JulaJulaJula

Warszawa - lubicie to miasto?

Polecane posty

4 minuty temu, Blanca30 napisał:

Od pierwszego posta wiedziałam, że tak może napisać tylko "słoik"😍 

dostałam się na Uniwersytet Warszawski, na wydziale prawa. Dlatego tu przyjechalam. 

1 minutę temu, Elciaa29 napisał:

A ja nie napisałam że coś mnie dziwi . Poza tym w odpowiedzi na moje pytanie napisać czy ja mam jakiś problem to trochę dziwne 

wiem że jestem słoikiem, ale co w tym złego? 

5 minut temu, Blanca30 napisał:

Od pierwszego posta wiedziałam, że tak może napisać tylko "słoik"😍 

To nie chodzi o słoik czy nie słoik , bo mnie osobiście też denerwuje jak rodowici Warszawiacy (oczywiście tylko niektórzy) nazywają każdego słoikiem

4 minuty temu, JulaJulaJula napisał:

A czy ja napisałam, że to coś złego?

Po prostu jak wiekszość "słoików" narzekasz na miasto, w którym przyszło ci żyć😛

2 minuty temu, JulaJulaJula napisał:

A ja nic o słoikach nie pisałam i że to coś złego też nie . Ja zapytałam tylko z tego powodu że odkąd żyje i poznałam dużo ludzi jeszcze nikt kto by tu się urodził i żył nie powiedział w taki sposób o tym mieście.

5 minut temu, Elciaa29 napisał:

To nie chodzi o słoik czy nie słoik , bo mnie osobiście też denerwuje jak rodowici Warszawiacy (oczywiście tylko niektórzy) nazywają każdego słoikiem

Myślę, że nie każdego.....tylko tych, którzy są tak bardzo niezadowoleni, jakby za karę mieszkali w Warszawie

Przed chwilą, Racibórz kiedyś w Opolskim napisał:

Co sądzisz o serialu sloiki na Polsacie? 

Nic, bo nie oglądam😀

1 minutę temu, Elciaa29 napisał:

A ja nic o słoikach nie pisałam i że to coś złego też nie . Ja zapytałam tylko z tego powodu że odkąd żyje i poznałam dużo ludzi jeszcze nikt kto by tu się urodził i żył nie powiedział w taki sposób o tym mieście.

Warszawa to ładne miasto. Niestety bardziej Turyści z zagranicy doceniają Warszawę, a szkoda, bo warszawa to nie tylko Stare miasto i Łazienki. 

1 minutę temu, Blanca30 napisał:

Myślę, że nie każdego.....tylko tych, którzy są tak bardzo niezadowoleni, jakby za karę mieszkali w Warszawie

Są osobniki i takie które czują jakąś wyższość nad innymi i wszystkich tak nazywają

3 minuty temu, Blanca30 napisał:

Ale po co ta cała dyskusja skoro jula wyprowadza się do Krakowa?😀

To nie dyskusja a wymiana poglądów 🙂

2 minuty temu, Elciaa29 napisał:

To nie dyskusja a wymiana poglądów 🙂

A to sorki, nie wiedzałam, że wymiana poglądów to nie dyskusja😂

8 minut temu, Marzycielka_Monika napisał:

Warszawa to ładne miasto. Niestety bardziej Turyści z zagranicy doceniają Warszawę, a szkoda, bo warszawa to nie tylko Stare miasto i Łazienki. 

Mi całościowo też się podoba , są miejsca ładne i mniej ładne ale ja czuję tu moje serce właśnie w takiej przedwojennej żydowskiej kamienicy z czerwonych cegieł ❤

10 minut temu, Racibórz kiedyś w Opolskim napisał:

Znasz serial Sloiki na Polsacie o przyjezdnych do Warszawy? 

Tak znam , widziałam kilka odcinków ale nie oglądam raczej tego.

15 minut temu, Racibórz kiedyś w Opolskim napisał:

wywyższają się ci co mają kompleksy i chcą poczuć się lepiej tzn przyjezdni do Warszawy w chwili wysiadki na dworcu centralnym 😄

Tak są i tacy którzy mieszkają np od 10 lat a innych przyjezdnych traktują w taki właśnie sposób ale też zdarzają się przypadki ludzi którzy są Warszawiakami z dziada pradziada a i tak bardzo lubią się wywyższać ale to już zależy od charakteru danej osoby .

15 minut temu, Racibórz kiedyś w Opolskim napisał:

widzę że ty się nie wywyższasz jak stereotypowy warszawiak, jesteś normalna

A czym tu się wywyższać ? Jestem lepszym człowiekiem mieszkając tu od innych ludzi mieszkających gdzie indziej ? Nie można patrzeć na nikogo przez pryzmat tego skąd pochodzi , tylko jakim jest człowiekiem 🙂

8 minut temu, Racibórz kiedyś w Opolskim napisał:

Pewnie znasz od lat festiwal w Opolu oraz dawny program "od przedszkola do Opola" 🙂

Znam , poza tym już jakiś czas temu mnie o to pytałeś 😉

1 minutę temu, Racibórz kiedyś w Opolskim napisał:

Zapomniałem 😮

Nic nie szkodzi , rozmawiasz z wieloma osobami to trudno by było wszystkich spamiętać 🙂

1 godzinę temu, Marzycielka_Monika napisał:

mieszkam we Wrocławiu i dobrze mi tu 🙂 

Wrocław najlepszy. 🥰

2 godziny temu, JulaJulaJula napisał:

no ja niestety tam mieszkam ale niedługo wyprowadzam się z tego choojowego miasta. Do Krakowa

To mam nadzieje, ze nie masz zadnej astmy bo sie tam udusisz. Krakow jest dla mnie no go. Pewnie tak jak dla ciebie Warszawa 🙂

A tak gwoli wyjasnienia co to znaczy lubic miasto? Miasto jest pojeciem tak wielowarstwowym, ze nigdy sie nie da wszystkiego w nim lubic. A ze kazdy ma inne priorytety to tez kazdy inaczej odpowie. Warszawa to miasto mojej mlodosci, czas studiow i ludzi, ktorzy wtedy byli w moim otoczeniu. Ale tej Warszawy juz nie ma, i niektorych ludzi juz tez 😞 Sentyment jednak pozostal do dzis. I bardzo lubie to uczucie w sobie.

2 godziny temu, JulaJulaJula napisał:

a w ... przynajmniej Kraków jest ładny, ja będę mieszkała obok galerii Serenada, obok Aquaparku Kraków, blisko na autobus i do parku Tysiąclecia. 

Kraków jest brzydki i brudny....jedynie starówka i najbliższe okolice ok a cała reszta szare brudne, prlowskie miasto...Wrocław dużo fajniejszy bo bardziej zadbany i nowoczesny. 

Warszawa i Wrocław , 2 najfajniejsze miasta w Polsce.

Warszawa wiadomo - im miasto większe tym lepsze zarobki, lepsze możliwości i w ogóle ta różnorodność. Cały czas się rozwija i żadne miasto w Polsce nie ma tak europejskiego poziomu.

Wrocław - najfajniejsze miasto do życia. Duży, jest wszystko co trzeba a jednocześnie życie trochę spokojniejsze niż w Wawie, nowoczesny i ładny. 

3 minuty temu, kejtred napisał:

Warszawa i Wrocław , 2 najfajniejsze miasta w Polsce.

Warszawa wiadomo - im miasto większe tym lepsze zarobki, lepsze możliwości i w ogóle ta różnorodność. Cały czas się rozwija i żadne miasto w Polsce nie ma tak europejskiego poziomu.

Wrocław - najfajniejsze miasto do życia. Duży, jest wszystko co trzeba a jednocześnie życie trochę spokojniejsze niż w Wawie, nowoczesny i ładny. 

fajnie że doceniasz mój Wrocław. 

12 minut temu, kejtred napisał:

Kraków jest brzydki i brudny....jedynie starówka i najbliższe okolice ok a cała reszta szare brudne, prlowskie miasto...Wrocław dużo fajniejszy bo bardziej zadbany i nowoczesny. 

jeszcze Tyniec jest ładny . 

1 minutę temu, JulaJulaJula napisał:

Wrocław w chooj isyf 

no chyba Kraków w którym ładna jest jedynie starówka. Kraków w ogóle infrastrukturę ma  chyba najgorszą w całęj Polsce, korki większe niż te w stolicy,  kto jest kierowcą ten wie. 

6 minut temu, JulaJulaJula napisał:

zazdrościcie mi że będę mieszkała w takim pięknym mieście. 

a czego mamy ci zazdrościć? Smogu? Czy to, że będziesz mieszkała obok Galerii Serenada i Aquaparku Kraków 😄 Oprócz starówki, i Tyńca, Wawelu, nie ma tam nic ciekawego 🙂