Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Saint_Carly

Wrześniówki 2021, łączmy się!

Polecane posty

Hej

To moja 3 ciąża. Póki co okropnie mecza mnie mdłości i doszły wymioty. Nie mogę normalnie funkcjonować. Dokładny termin porodu jeszcze nieustalony. Jutro prawdopodobnie zaczynam 9tc licząc wg zapłodnienia. Ciąża jest na pewno młodsza aniżeli to co wynika z om.

Mam takie pytanie-jakie dlaczego macie wizyty co 1-2 tygodnie? Ja byłam 2 tyg temu i teraz za 2 tyg jadę na kolejną. Z czego to wynika? 

Pozdrawiam

1 godzinę temu, Kicikici26 napisał:

Hej

To moja 3 ciąża. Póki co okropnie mecza mnie mdłości i doszły wymioty. Nie mogę normalnie funkcjonować. Dokładny termin porodu jeszcze nieustalony. Jutro prawdopodobnie zaczynam 9tc licząc wg zapłodnienia. Ciąża jest na pewno młodsza aniżeli to co wynika z om.

Mam takie pytanie-jakie dlaczego macie wizyty co 1-2 tygodnie? Ja byłam 2 tyg temu i teraz za 2 tyg jadę na kolejną. Z czego to wynika? 

Pozdrawiam

U mnie to wynika z tego, że mam za sobą poronienie i doktor powiedziała,  że z tego względu wolałaby mnie szybciej zobaczyć.  W normalnych warunkach,  że tak się wyrażę wizyty są co 4 tygodnie. 

Dnia 1.02.2021 o 14:20, Juliaj napisał:

Witajcie dziewczyny, zaczynam od tabelki:

-----------Dziewczyny w ciąży------------------------------------------------------------------

@Marta1357; 16 tydzień ciąży; dziewczyna; termin: 04.09.2021

@Juliaj; 10 tydzień ciąży; termin: 02.04.2021 (według kalkulatora terminu porodu)

@Szepaszonyvolgy; 10 tydzień ciąży; termin: wrzesień 2021

@Laurka17; 8 tydzień ciąży; termin wrzesień 2021

@malwina334; 9 tydzień ciąży; termin: wrzesień 2021 

@ona przed 30; termin: wrzesień 2021

@Saint_Carly; termin: wrzesień 2021

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cześć dziewczyny 😉 zaczynam od siebie, bóle brzucha ustały, płeć dalej jest niewiadoma, następna wizyta początki marca, może dowiem się już czy to on czy ona ❤️ no ale zależy to od sprzętu i ułożenia dziecka 🙂 

@Ona przed 30 @Saint_Carly i inne możecie podawać dane do tabelki, z góry dziękuje 🙂 

@enya, 9 tydzień ciąży, termin: 18 września 2021r.

Cześć dziewczyny. Jak tam u Was?  My powiedzieliśmy już o ciąży naszym rodzicom i najstarszej córce, ale ona i tak się już jakiś czas domyślała, że coś jest na rzeczy. Z młodszymi dzieciakami oraz innymi na razie się jeszcze wstrzymujemy, pewnie gdzieś do 12 tygodnia mniej więcej.

2 godziny temu, malwina334 napisał:
2 godziny temu, malwina334 napisał:

U mnie to wynika z tego, że mam za sobą poronienie i doktor powiedziała,  że z tego względu wolałaby mnie szybciej zobaczyć.  W normalnych warunkach,  

Rozumiem. Czytając komentarze miałam wrażenie że wszystkie dziewczyny chodzą co tydzień /dwa a nie tylko niektóre 🙂 

17 minut temu, enya napisał:

Cześć dziewczyny. Jak tam u Was?  My powiedzieliśmy już o ciąży naszym rodzicom i najstarszej córce, ale ona i tak się już jakiś czas domyślała, że coś jest na rzeczy. Z młodszymi dzieciakami oraz innymi na razie się jeszcze wstrzymujemy, pewnie gdzieś do 12 tygodnia mniej więcej.

U nas wiedza najbliżsi, ale bez dzieci. One dowiedzą się później, to zbyt wczesną ciąża jednak a dziecko pewnych rzeczy może nie zrozumiec.... Czekamy do 4 miesiąca

Dnia 8.02.2021 o 13:12, Juliaj napisał:

-----------Dziewczyny w ciąży------------------------------------------------------------------

@Saint_Carly; 11 tydzień ciąży; termin: 02.09.2021

@Juliaj; 11 tydzień ciąży; termin: 01.09.2021

@Szepaszonyvolgy; 11 tydzień ciąży; termin: wrzesień 2021

@Laurka17; Bliźniaki; 9 tydzień ciąży; termin wrzesień 2021

@justynarka; 9 tydzień ciąży; termin: 21.09.2021

@malwina334; 8 tydzień ciąży; termin: wrzesień 2021 

@Ona przed 30; termin: wrzesień 2021

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oto nasza tabelka 🙂 

Za pomyłki przepraszam, czekam na dane od @Ona przed 30 😉 

@Ona przed 30 Też to znam, ciągle tylko zbierało mnie na wymioty, teraz jest już znacznie lepiej. I bóle odpuściły 🙂 Wizytę u lekarza mam pod koniec lutego, i wtedy może dowiem się czy to on czy ona (po cichu liczę na córeczkę 😁) Ale jak będzie 3synek, to nic. Najważniejsze żeby było zdrowe ❤️ Czekam na dane 😉 

@Laurka17 a wiesz może czy są to bliźniaki jednojajowe, czy dwujajowe, czy jeszcze za wcześnie? 

Dane do tabelki. 8 tydzień ciąży, data porodu 21 września 2021 🙂

6 godzin temu, Kicikici26 napisał:

Hej

Pozdrawiam

Ja na razie mam też co dwa tygodnie wizyty. Jestem w 8 tygodniu. I cieszę się że muszę czekać tylko 2 tygodnie aby zobaczyć Skarba 🙂

Dziewczyny dziękuje za dane 🙂 Pojawią się w następnej tabelce 😉 Czyli już niedługo 🙂 

@Kicikici26 Witaj, cieszę się, że dołączyłaś 🙂 Oczywiście gratuluje Ci z całego serca ❤️ Ja też tak chodzę na wizyty.  Za 2 tyg. idę na następną wizytę, i najprawdopodobniej dowiem się czy to on czy ona ❤️ A mogę się dowiedzieć w jakim wieku są twoje dzieci? 

Cytat

15 godzin temu, Juliaj napisał:

Dziewczyny dziękuje za dane 🙂 Pojawią się w następnej tabelce 😉 Czyli już niedługo 🙂 

@Kicikici26 Witaj, cieszę się, że dołączyłaś 🙂 Oczywiście gratuluje Ci z całego serca ❤️ Ja też tak chodzę na wizyty.  Za 2 tyg. idę na następną wizytę, i najprawdopodobniej dowiem się czy to on czy ona ❤️ A mogę się dowiedzieć w jakim wieku są twoje dzieci? 

Moje dzieciaki to już zaawansowane przedszkolaki. Samodzielne, czasem zbuntowane;) starszy idzie w tym roku do 1 klasy. 

22 godziny temu, Kicikici26 napisał:

Moje dzieciaki to już zaawansowane przedszkolaki. Samodzielne, czasem zbuntowane;) starszy idzie w tym roku do 1 klasy. 

🙂 

Bliźniaki jednojajowe 😊

Dziewczyny, myślałyście już nad imionami? 😂😂 Jakie wam się podobają? 

4 minuty temu, Laurka17 napisał:

Bliźniaki jednojajowe 😊

Dla chłopca podoba mi się Igor, dla dziewczynki Marcelina 🙂 

8 godzin temu, Laurka17 napisał:

Bliźniaki jednojajowe 😊

Ale będzie wesoło 😍😍😍 podwójna radość 😍

Pewnie, że myśleliśmy 😍 Dla dziewczynki dawno temu wymyśliliśmy Maja, ale ostatnio Mężowi naszła Malwina. Na chłopaka na razie jest Szymon 🙈 a jak u Ciebie? 😊 

Gratuluję bliźniaków! 🙂 dbedzie dużo do kochania 🙂

my póki nie znamy płci i póki dzieci jeszcze nie wiedzą to nie myślimy nad imieniem. Myślę że nasza młodzież będzie zaangażowana w wybór 🙂

A ja jeszcze z innej beczki... Też Wam tak wszystko śmierdzi? Mam na myśli jedzenie. Zaczęło się od kawy i śmietany... A dzisiaj nawet moja ulubiona czekolada z Milki o smaku sernika z truskawkami... Co prawda odrzuciło mnie od słodyczy, ale z racji Walentynek wiecie... Boże otworzyłam czekoladę i tak za śmierdziało... Okropieństwo jakieś. Na ten moment co mi najlepiej smakuje i pachnie to pasztet z pomidorem na kanapkę to najlepsze jedzenie. Wiem że nie powinnam jest wątróbki, ale jedna kanapka... Nie mogę się oprzeć, ogórki konserwowe to mistrzostwo, ser biały na kanapkę... Pycha! Z tego co czuje, to jeszcze trochę to ja nie będę miała co jeść... Bo zostaną mi tylko kanapki. A i co jeszcze jest pyszne i mogę jeść bez umiaru to jabłka. Czy u Was też to tak wygląda? Czy to jakoś przejdzie? Wzbogacam się sokami, wyciskam sok z owoców i pije. Bo będzie mi brak witamin...

35 minut temu, Ona przed 30 napisał:

A ja jeszcze z innej beczki... Też Wam tak wszystko śmierdzi? Mam na myśli jedzenie. Zaczęło się od kawy i śmietany... A dzisiaj nawet moja ulubiona czekolada z Milki o smaku sernika z truskawkami... Co prawda odrzuciło mnie od słodyczy, ale z racji Walentynek wiecie... Boże otworzyłam czekoladę i tak za śmierdziało... Okropieństwo jakieś. Na ten moment co mi najlepiej smakuje i pachnie to pasztet z pomidorem na kanapkę to najlepsze jedzenie. Wiem że nie powinnam jest wątróbki, ale jedna kanapka... Nie mogę się oprzeć, ogórki konserwowe to mistrzostwo, ser biały na kanapkę... Pycha! Z tego co czuje, to jeszcze trochę to ja nie będę miała co jeść... Bo zostaną mi tylko kanapki. A i co jeszcze jest pyszne i mogę jeść bez umiaru to jabłka. Czy u Was też to tak wygląda? Czy to jakoś przejdzie? Wzbogacam się sokami, wyciskam sok z owoców i pije. Bo będzie mi brak witamin...

Zazdroszczę że możesz tyle jeść i nie zwymiotujesz. U mnie na chwilę obecną nie ma nic do jedzenia po czym czułabym się dobrze. Owoce, nabial, pieczywo... Wszystko. Mogłabym wymieniać i wymieniać. Nawet po wodzie mam mdlosci

10 godzin temu, Kicikici26 napisał:

Zazdroszczę że możesz tyle jeść i nie zwymiotujesz. U mnie na chwilę obecną nie ma nic do jedzenia po czym czułabym się dobrze. Owoce, nabial, pieczywo... Wszystko. Mogłabym wymieniać i wymieniać. Nawet po wodzie mam mdlosci

O jeju 😲 a ja myślałam, że u mnie to jakaś masakra... Mnie mdli rano... Ale z wymiotami jest ostrożnie. Tylko właśnie te zapachy... Kurcze jak każda kobieta inaczej to wszystko przechodzi. Człowiek czytał w internecie te głupoty... 🙈 A teraz inaczej to wygląda. Jak nie było jakiegoś objawu to już wielki strach. Eh. 🙈 Moja siostra pamiętam to wymiotowała jak kot... Ustali po 3 miesiącu. 🙂

Zaczynam od tabelki:

----------Dziewczyny w ciąży------------------------------------------------------------------

@Saint_Carly; 12tydzień ciąży; termin: 02.09.2021

@Juliaj; 12 tydzień ciąży; termin: 01.09.2021

@Szepaszonyvolgy; 12 tydzień ciąży; termin: wrzesień 2021

@justynarka; 10 tydzień ciąży; termin: 21.09.2021

@Laurka17; Bliźniaki; 10 tydzień ciąży; termin wrzesień 2021

@enya, 9 tydzień ciąży; termin 18 września 2021 

@Ona przed 30; 8 tydzień ciąży: termin: 8.09.2021

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mam nadzieje, że nie będzie pomyłek, tabelkę robiłam wczoraj późnym wieczorem, byłam mega śpiąca. 🌙

Dnia 14.01.2021 o 09:50, malwina334 napisał:

Natalia D. To w którym tygodniu będziesz w dniu wizyty u lekarza???

Ja mam 2 synkow w wieku 7 i 4 lat. 

2 lata temu poronilam ciążę w 12 tygodniu,  na wizycie okazało się, że serce przestało bić. Od początku beta słabo przyrastala.  Boję się powtórki.

Bylam na usg i pokazalo 7 tydzien. Piekna fasolunia 😍 1 marca mam okladniejsze usg. Chociaz chyba jednak zmienie lekarza. Juz umawiam sie gdzie indziej. Jakos mi tam nie odpowiada. W sobote zaczynamy 9 tydzien. Nie wiem czy to mozliwe ale juz mi rosnie brzuch..normalnie szok. Nie wiem czy to nawet mozliwe. Z tego co czytalam to podobno normalne w drugiej ciazy. (Mam roczna coreczke) 

Malwina tak mi przykro, ale nie zadreczaj sie tak. Napewno wszystko bedzie dobrze! Zabraniam negatywnego myslenia 😁

Dziewczyny robiłam dziś zlecone badania (bo we wtorek wizyta). No i tak morfologia ok, tsh też ok, toksoplazmoza wynik ujemny,  glukoza na czczo 92,1 jakie są normy dla kobiet w ciąży bo znalazłam że do 92. No i wynik moczu nieciekawy,  wykryto leukocyty, Ketony i erytrocyty.  Nigdy tak nie miałam z tym moczem

Dnia 17.02.2021 o 21:29, malwina334 napisał:

Dziewczyny robiłam dziś zlecone badania (bo we wtorek wizyta). No i tak morfologia ok, tsh też ok, toksoplazmoza wynik ujemny,  glukoza na czczo 92,1 jakie są normy dla kobiet w ciąży bo znalazłam że do 92. No i wynik moczu nieciekawy,  wykryto leukocyty, Ketony i erytrocyty.  Nigdy tak nie miałam z tym moczem

Witajcie dziewczyny co u was? 🙂 

A oto nasza tabelka 🙂 

----------Dziewczyny w ciąży------------------------------------------------------------------

@Saint_Carly; 13tydzień ciąży; termin: 02.09.2021

@Juliaj; 13 tydzień ciąży; termin: 01.09.2021

@Szepaszonyvolgy; 13 tydzień ciąży; termin: wrzesień 2021

@justynarka; 11 tydzień ciąży; termin: 21.09.2021

@Laurka17; Bliźniaki; 11 tydzień ciąży; termin wrzesień 2021

@enya, 10 tydzień ciąży; termin 18 września 2021 

@malwina334; 9 tydzień ciąży; termin: wrzesień 2021 

@Ona przed 30; 9 tydzień ciąży: termin: 8.09.2021

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 minutę temu, Laurka17 napisał:

Któraś miała już prenatalne? 

Hey ja miałam już przesiewowe, na razie nic nie wykazało. 

23 godziny temu, Laurka17 napisał:

Któraś miała już prenatalne? 

Ja mam termin prenatalnych 10.03 dopiero 🙂

Dnia 15.02.2021 o 09:15, Juliaj napisał:

Zaczynam od tabelki:

@Saint_Carly; 12tydzień ciąży; termin: 02.09.2021

@Juliaj; 12 tydzień ciąży; termin: 01.09.2021

@Szepaszonyvolgy; 12 tydzień ciąży; termin: wrzesień 2021

@justynarka; 10 tydzień ciąży; termin: 21.09.2021

@Laurka17; Bliźniaki; 10 tydzień ciąży; termin wrzesień 2021

@enya, 9 tydzień ciąży; termin 18 września 2021 

@Ona przed 30; 8 tydzień ciąży: termin: 8.09.2021

Mam nadzieje, że nie będzie pomyłek, tabelkę robiłam wczoraj późnym wieczorem, byłam mega śpiąca. 🌙

Ja termin mam na 21.09.2021 🙂

Cześć Wam. Dawno się nie odzywałam. Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. Byłam dzisiaj na wizycie wraz ze wszystkimi wynikami badań. Nasz Bobasek rośnie. Ja mam uczucie przelewania w brzuchu. Ogólnie nie mam mocnych objawów oprócz smrodu. Nadal wszystko śmierdzi. Jeśli chodzi o badania to cukier na czczo wyszedł mi 97. Mój lekarz skierował mnie na badania do szpitala na 4 dni. Cieszę się, że jest tak bardzo dokładny i w moim przypadku wyższej wagi, bo jestem osobą grubszą powiedział, że musimy to sprawdzić. Dla mnie nie ma problemu z wizytą w szpitalu tyle, że będę w szpitalu 50 km od domu. 9 marca mam badania prenatalne. Zastanawiamy się z Mężem czy robić samo USG czy do tego krew. Jak to wygląda u Was? USG 150zl, usg i krew 400zl. Ta wizyta 9 marca jest dla mnie bardzo ważna, myślę że już tego dnia będę spokojna i będę w pełni cieszyć się Nasza ciąża. 

Dnia 17.02.2021 o 21:29, malwina334 napisał:

Normy do 92. A jeśli chodzi o mocz to też miałam np liczną florę bakteryjną. Jak u lekarza?