Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zaciekawiony

Czy inne kobiety/dziewczyny też tak muszą?

Polecane posty

Spotykam się od jakiegoś czasu z dziewczyną, mamy po 24 lata. zauważyłem że jak tylko gdzieś usiądziemy to ona zawsze od razu kładzie nieco wyzej nogi. Jak jestesmy w kinie to na fotelu przed soba, jak w kawiarni to opiera na wolnym krześle, w moim samochodzie na drzwiach pasazera albo na schowku po stronie pasazera. Ostanio jak siedzielismy w beach barze to oparła klapki o moje kolana. Z jednej strony mi to nie przeszkadza, chociaż nieraz muszę czyścic samochód po naszej jezdzie, z drugiej jednak strony zastanawiami sie czy inne kobiety/dziewczyny też tak muszą co chwilę się relaksować? Piwerwszy raz spotykam się z dziewczyną która tak robi, wiec troche jestem zdziwiony

Dnia 12.06.2021 o 23:51, Zaciekawiony napisał:

Ostanio jak siedzielismy w beach barze to oparła klapki o moje kolana.

Tak mi się skojarzyło :classic_biggrin: 

9:21

Może to być związane ze zmęczeniem nóg, albo problemami z krążeniem. Spróbuj jej sprezentować rajstopy uciskowe, które pomagają na zmęczenie nóg i opuchliznę.

Nigdy nie pozwalaj jej opierać nóg o różne dziwne miejsce w samochodzie. Nie dlatego, że późnej trzeba je czyścić, tylko dlatego, że to śmiertelne zagrożenie podczas wypadku. Wytłumacz jej, że to kwestia zdrowia i życia.

Dnia 17.06.2021 o 16:23, MagdaWa napisał:

Nigdy nie pozwalaj jej opierać nóg o różne dziwne miejsce w samochodzie. Nie dlatego, że późnej trzeba je czyścić, tylko dlatego, że to śmiertelne zagrożenie podczas wypadku. Wytłumacz jej, że to kwestia zdrowia i życia.

Ale to dotyczy chyba tylko poduszki powietrznej?

Dnia 19.06.2021 o 11:17, Zaciekawiony napisał:

Generalnie każda "dziwna" pozycja zmniejsza szanse na wyjście z wypadku bez poważnych obrażeń. 

Dnia 19.06.2021 o 18:17, Zaciekawiony napisał:

Niekoniecznie. Samochód nie musi być wyposażony w poduszki powietrzne. Pasażer, który w trakcie jazdy kładzie nogi na desce rozdzielczej, ryzykuje, że w chwili wypadku uderzy głową w kolana i te wbiją mu się w oczodoły, co w konsekwencji może nawet doprowadzić do śmierci.

Jeśli w samochodzie kładzie nogi na schowku to poszukaj filmików albo zdjeć z  wypadków, gdzie pasażer tak właśnie trzymał nogi podczas podróży. Szybko się oduczy 🙂