Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
lanuitnoire

Brak orgazmu i ból w trakcie stosunku

Polecane posty

Hej, mam problemy, które coraz bardziej mnie frustrują. Mam 21 lat i jestem z moim chłopakiem od pół roku. Ani razu nie miałam orgazmu, mimo że ogólnie jest mi z nim dobrze w łóżku. Do tego mam dosyć często problem z bólem w trakcie seksu, który pojawia się nawet, kiedy ogólnie jest mi dobrze. Ostatnio ten problem się nasilił (może dlatego, że miałam więcej stresu w życiu) i doszło do tego to, że czasami nawet jak jestem napalona, to zaczynam mieć skurcze pochwy i chłopak albo w ogóle nie może mi wsadzić, albo zajmuje nam to długo i czasami musimy używać lubrykantu, a i tak przynajmniej jeszcze parę minut mnie boli (zazwyczaj ten ból całkiem nie znika, tylko słabnie).

Jeżeli chodzi o brak orgazmów, to jestem przekonana, że to nie jest kwestia partnera, bo sama w trakcie masturbacji też ich nie mam. Miałam może raz jak miałam z 15 lat, i nawet nie jestem pewna, czy to był orgazm. Zazwyczaj na forach dziewczyny z podobnym problemem piszą, że dochodzą tylko podczas masturbacji, a ja nawet wtedy nie. Z poprzednim chłopakiem nie uprawiałam seksu dopochwowego, tylko petting i seks oralny, i problem był ten sam - było mi dobrze, ale dojść nigdy nie mogłam.

Mam pozycje, w których ból jest mniejszy i czuję się znacznie bardziej podniecona i bliższa orgazmu, ale i tak nigdy go nie mam.

Czytałam, że częste powody takich problemów to traumy seksualne albo problemy ginekologiczne typu infekcje. Traum nie mam, a u ginekologa bywam w miarę regularnie i ostatnio wszystko było w porządku, jeśli chodzi o zdrowie, chociaż nigdy lekarzowi nie mówiłam wprost o tym problemie. Teraz jak nasiliły mi się problemy z bólem, to umówiłam się na wizytę u gina stricte w sprawie tych bólów, ale szczerze mówiąc nie nastawiam się na to, że dowiem się czegoś konkretnego. 

Co jest ze mną nie tak i co mam robić?

Edytowano przez lanuitnoire

Albo psyche , albo biologia. Nie ma innego wyjścia. Powinnaś pójść do seksuologa, jeśli ginekolog niczego nie stwierdzi. To może być zaburzenie psychosomatyczne.

8 godzin temu, lanuitnoire napisał:

Hej, mam problemy, które coraz bardziej mnie frustrują. Mam 21 lat i jestem z moim chłopakiem

jesteś pełnoletnia i nie jesteś już dziewicą - idź najpierw do ginekologa - to podstawa. Najpierw trzeba sprawdzić czy od strony zdrowotnej jest wszystko ok. Oczywiście powiedz mu o tych problemach aby też i na ten aspekt zwrócił uwagę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować