gir123 0 Napisano Wrzesień 16, 2021 Witam, jestem w 18tc i lekarz zdiagnozował u mnie łożysko brzeżnie przodujące. Na internecie nie ma zbyt dużo informacji na ten temat. Ciekawi mnie czy są tu osoby, które miały łożysko brzeżnie lub centralnie przodujące i jak w Waszym przypadku przebiegała ciąża i jej zakończenie? W którym tygodniu nastąpił poród? Czy istnieje jeszcze szansa, że łożysko podniesie się i nie będzie przodujące? Bardzo mnie to martwi. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wanna 32 Napisano Wrzesień 16, 2021 100% pewności nikt Ci nie da, ale jeżeli jest tylko brzeznie przodujące a to dopiero 18 tydzień to jest duża szansa, że się jeszcze przesunie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
.Gość 275 Napisano Wrzesień 16, 2021 u mnieprzesunelo sie do 24tc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Poll 22 Napisano Wrzesień 16, 2021 Ja miałam brzeżnie przodujące i jak mi wykryto tak nie podniosło się wcale i tak już zostało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AgsAgsAgs 768 Napisano Wrzesień 16, 2021 U mnie niemal na sam koniec ciąży łożysko się podniosło. Przez większość czasu lekarz przygotowywał mnie na to, że raczej CC mnie nie ominie a tu niespodzianka. Bardzo mnie to ucieszyło.:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Poll 22 Napisano Wrzesień 16, 2021 23 minuty temu, Poll napisał: Ja miałam brzeżnie przodujące i jak mi wykryto tak nie podniosło się wcale i tak już zostało. Miałam zlecone żeby się oszczędzać zero współżycia itp.. Jakoś po 30 tyg dostałam skierowanie do szpitala i już miałam prowadzoną ciąże w poradni przyszpitalnej. Jakoś chyba w 32 tyg miałam już brązowe plamienia i już mnie ze szpitala nie wypuścili musiałam zostać na obserwacji dostałam mi. zastrzyki na rozwój płuc dziecka. Zrobili mi cc w 35 tyg po tym jak zakrwawiłam mocniej krwią z wodami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gir123 0 Napisano Wrzesień 16, 2021 Dziękuję za odpowiedzi AgsAgsAgs w którym tygodniu łożysko Ci się podniosło i czy miałaś w międzyczasie jakieś plamienia, krwotoki czy w Twoim przypadku łożysko przodujące nie dało żadnych objawów? W którym tygodniu nastąpił poród? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AgsAgsAgs 768 Napisano Wrzesień 17, 2021 19 godzin temu, gir123 napisał: Dziękuję za odpowiedzi AgsAgsAgs w którym tygodniu łożysko Ci się podniosło i czy miałaś w międzyczasie jakieś plamienia, krwotoki czy w Twoim przypadku łożysko przodujące nie dało żadnych objawów? W którym tygodniu nastąpił poród? Córka urodziła się w 38 tygodniu. Łożysko przestało przodować koło 30 tygodnia. Miałam plamienia ale wczesniej, z tym, że mi popękały torbiele na jajnikach więc to mogło być przyczyną. Krwawień nie miałam. Objawów żadnych też. Normalna ciąża. Córka urodziła się piękna i zdrowa. Tylko poród miałam długi. 36 godzin od momentu jak odeszły mi wody i zaczęły się skurcze.:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach