Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MałaMi94

Cukrzyca ciążowa

Polecane posty

Cześć. Jak już wiecie zmagam się z cukrzyca ciążowa. Niestety nie udało mi się zwalczyć ją dieta. Chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda dobranie insuliny? Jak długo mniej więcej leży się wtedy w szpitalu? 

A dawek insuliny nie dobiera diabetolog na wizycie? Chyba nie trzeba się od razu kłaść z tego powodu do szpitala 

Insulinę przypisuje diabetolog. Kupujesz ją w aptece, jak każdy inny lek na receptę. Polecam wcześniej porównać ceny w aptekach, bo są kolosalne różnice, tak samo ceny igieł czy pasków. W niektórych aptekach to jakiś koszmar z ceną tego. 

Pielęgniarka zrobi Ci krótkie szkolenie jak się z tym obsługiwać 😉

A i ja miałam wkłucia w uda. Nie trzeba wcale w brzuch. Mam nadzieję, że Ci też powiedzą, że w uda 😉

U nas widocznie jest inaczej. Diabetolog kazał przyjść do szpitala , mówiła że na 3-4 dni i tam będę miała dobierana insulinę. 

15 godzin temu, Editt napisał:

Insulinę przypisuje diabetolog. Kupujesz ją w aptece, jak każdy inny lek na receptę. Polecam wcześniej porównać ceny w aptekach, bo są kolosalne różnice, tak samo ceny igieł czy pasków. W niektórych aptekach to jakiś koszmar z ceną tego. 

Pielęgniarka zrobi Ci krótkie szkolenie jak się z tym obsługiwać 😉

A i ja miałam wkłucia w uda. Nie trzeba wcale w brzuch. Mam nadzieję, że Ci też powiedzą, że w uda 😉

Mi w uda nie kazali robic bo pododno szybciej sie rozklada.

11 godzin temu, MałaMi94 napisał:

U nas widocznie jest inaczej. Diabetolog kazał przyjść do szpitala , mówiła że na 3-4 dni i tam będę miała dobierana insulinę. 

No to ci przecież lekarz powiedział, że spędzisz w szpitalu 3 do 4 dni. Pewnie będą ci podawać insulinę i patrzeć jak reagujesz. Jeśli szybko dobiorą dobrą dawkę może wyjdziesz wcześniej, jak będą z tym problemy mogą cie przy trzymać dłużej.