Rikitiki 0 Napisano Grudzień 20, 2021 Hej kochani, może mi pomożecie? Spodziewamy się z mężem dziecka. Nie znamy jeszcze płci. Mieszkamy w Polsce i oboje jesteśmy Polakami z tym że mąż ma niemieckie nazwisko- Richter. Rozważamy kiedyś zamieszkać gdzieś za granicą, i teraz rodzi się pytanie jakie imiona wybrać dla chłopca a jakie dla dziewczynki aby pasowały do nazwiska? Najlepsze byłoby chyba proste, i międzynarodowe, może pochodzenia germańskiego ale używane również w Polsce jak np Olaf. Macie jakieś propozycje? Zadanie nie jest proste. Odpadają imiona które zawsze mi się podobały- Laura, Klara, Gabriel bo z takim nazwiskiem byłyby nie do wypowiedzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IgaA 61 Napisano Grudzień 20, 2021 Myślę, ze przesadzasz. Znam osoby o tym nazwisku i nigdy bym nie pomyślała ze imię im nie pasuje do nazwiska. Jedynie nie decydowałaby się na Gabriel, bo jak dla mnie to takie mało meskie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ab_oriente_lux 78 Napisano Grudzień 21, 2021 Dla dziewczynki: Marta, Barbara, Kamila, Helena, Natalia. Dla chłopca: Adam, Dorian, Konrad, Robert, Natan, Oskar, Sebastian, Wiktor, Ludwik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DropKick 105 Napisano Grudzień 21, 2021 Nigdy nie zrozumiem jak ludzie mówią że imie jie pasuje do nazwiska i śmieją się gdy (według nich) tak ktoś jest nazwany. Dla mnie wszystko pasuje i Klara i Laura brzmią dobrze z waszym nazwiskiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Comfortably Numb 12 Napisano Grudzień 21, 2021 Był taki sławny pianista rosyjski Swiatosław Richter, więc nie przesadzajcie z tym dopasowywaniem imienia. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serduszko7 92 Napisano Grudzień 21, 2021 Tylko nie Olaf błagam, okropne imię, tak samo jak Alan anal. Może być Jan Richter. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karlik1987 5 Napisano Grudzień 26, 2021 Daniel, Dominik, Sebastian, Adam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
campania 173 Napisano Grudzień 26, 2021 Dnia 20.12.2021 o 16:53, Rikitiki napisał: Hej kochani, może mi pomożecie? Spodziewamy się z mężem dziecka. Odpadają imiona które zawsze mi się podobały- Laura, Klara, Gabriel bo z takim nazwiskiem byłyby nie do wypowiedzenia Nie bardzo rozumiem jaki masz problem z wymową Laura Richter…? Brzmi bardzo ładnie. Tak samo Klara. Może Nina? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Unlan 901 Napisano Grudzień 28, 2021 Dnia 20.12.2021 o 16:53, Rikitiki napisał: Hej kochani, może mi pomożecie? Spodziewamy się z mężem dziecka. Nie znamy jeszcze płci. Mieszkamy w Polsce i oboje jesteśmy Polakami z tym że mąż ma niemieckie nazwisko- Richter. Rozważamy kiedyś zamieszkać gdzieś za granicą, i teraz rodzi się pytanie jakie imiona wybrać dla chłopca a jakie dla dziewczynki aby pasowały do nazwiska? Najlepsze byłoby chyba proste, i międzynarodowe, może pochodzenia germańskiego ale używane również w Polsce jak np Olaf. Macie jakieś propozycje? Zadanie nie jest proste. Odpadają imiona które zawsze mi się podobały- Laura, Klara, Gabriel bo z takim nazwiskiem byłyby nie do wypowiedzenia Olaf germańskie? Nie pomyliło ci się coś czasem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach