Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasia22

Obustronne guzy przydatków

Polecane posty

Hej. Borykam się z problemem obustronnych guzów przydatków. Operacja zaplanowana za 4 tygodnie. Chciałabym tylko się dowiedzieć czy mogę w takiej sytuacji żądać zwolnienia lekarskiego od swojego ginekologa gdyż pracuje na produkcji fizycznie i manualnie i nie ukrywam że ból podbrzusza i plecòw dokucza mi niemal codziennie. 

Tak wiem, nie dopytalam swojego lekarza dlatego chciałabym szybko spytać tutaj. 

Pozdrawiam

3 godziny temu, Kasia22 napisał:

Hej. Borykam się z problemem obustronnych guzów przydatków. Operacja zaplanowana za 4 tygodnie. Chciałabym tylko się dowiedzieć czy mogę w takiej sytuacji żądać zwolnienia lekarskiego od swojego ginekologa gdyż pracuje na produkcji fizycznie i manualnie i nie ukrywam że ból podbrzusza i plecòw dokucza mi niemal codziennie. 

Tak wiem, nie dopytalam swojego lekarza dlatego chciałabym szybko spytać tutaj. 

Pozdrawiam

No ale my Ci nie wystawimy zwolnienia. Zadzwoń do lekarza i zapytaj.

Ja przy operacji laparoskopowej z marszu dostałam 2 tygodnie zwolnienia,po laparotomii ( normalna operacja) natomiast 2 miesiące. 

A czy przed planowaną operacją też jest możliwe zwolnienie w zależności od wykonywanej pracy aby jak najbardziej się oszczędzać ? 

8 godzin temu, Kasia22 napisał:

A czy przed planowaną operacją też jest możliwe zwolnienie w zależności od wykonywanej pracy aby jak najbardziej się oszczędzać ? 

Zadzwoń do lekarza.

Zapytają Cię przy wypisie o l4. Mogą dać od 1 dnia pobytu w szpitalu i dostaniesz razem z wypisem. A dalsze l4 będzie kontynuował lekarz poz.