Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natunia 2301

Związek na odległość

Polecane posty

Hej 

Piszę do was bo mam nadzieję że otrzymam jakąś radę.  Jestem z chłopakiem za niedługo już 2 lata, tylko ze on pod koniec stycznia wyjechał do pracy za granicę. Od tamtej pory widzieliśmy się tylko raz a już połowa kwietnia . Ale mój problem polega na tym że na początku jego rodzice mnie lubili tylko że potem rozkręciły się różne akcje i wydzwaniali do mnke abym pomogła im z chłopakiem .

Jego rodzice są po rozwodzie . Nie mieli z sobą wgk kontaktu póki nie wyjechał on do ojca do pracy . Wtedy się zaczęło.  Ciągle obrażanie mnie . Teksty tyku że mają nadzieję że nasz związek w końcu się skończy , że ro dzieci mieszam chłopakowi w głowie,  że ja jestem wszystkiemu winna że nie mogą się dogadać.  Co dla mnie jest bez sensu . 

Przecież ja jestem w Polsce a on 1000 km dalej więc jak mogę szkodzić im albo co innego.  Nie będę ukrywać że zrobiło mi się bardzo przykro , płakałam bo nie wiem jak temu zaradzić, pojawiały się też teksty tyłu że go zdradzę itp.

Napisałam do matki chłopaka a ona mi zaprzeczała że nigdy nic takiego nie powiedziała gdzie mam zrzuty ekranu że tak było.  

Chłopak ma dostęp do jej Messengera i to widzi .

A potem pierwsze co zrobiła gdy już przestałam do niej pisać bo to było juz dla mnie żałosne zaczeła pisać do ojca chłopakiem że pisałam i potem jak nie gadałam z chłopakiem bo musiałam się uczyć pisali zs pewnie zauważyłam że z nimi mi Noe przejdzie i znowu wiadomości ze chcą żebyśmy zerwali  

Kloce się przez to z chłopakiem 

Nie wiem jak temu zaradzić kiedyś mnie lubili jeździliśmy do nich do restauracji chodziliśmy oczywiście nie razem wtedy jego rodzice nie rozmawiali z sobą 

Jego ojciec bardzo mnie lubisz a teraz to już jest przykre tym bardziej że z strony moich rodziców nigdy nie padło źle słowo na mojego chłopaka a jego rodzice to już nawet się nie chamują z takimi tekstami 

Co ja mam zrobić proszę poradźcie jakos 

Jesteś w związku z jego rodzicami czy z nim? Bo jeśli z nim, to niestety czasem trzeba olać rodziców. Jeśli Cię kocha to nie da się ich wpływom. A z doświadczenia wiem, że mocne związki na odległość mogą przetrwać i zamienić się w piękny, dojrzały związek na miejscu (u mnie ponad 1000 km przez 3 lata i widywanie się raz na 3 czy 4 miesiące). Najważniejsze to dużo rozmawiać i dzielić się ze sobą swoimi obawami. 
Moi rodzice też nie są idealni i narzucają mi mnóstwo rzeczy, przez co mój mężczyzna czasem cierpi, ale to z nim chcę spędzić resztę życia i to z nim chcę mieć dzieci. Od rodziców niestety trzeba w pewnym momencie odciąć pępowinę. Jeśli Twój chłopak to wie i jest tego świadom, to jego rodzice, nawet poprzez toksyczne zachowanie, nie zniszczą Waszego uczucia. 

To co mylą, mówią czy piszą i robią jego rodzice, to ich sprawa. Nie musisz wnikać w powody ich zachowania, nie musisz ich znać, nie masz na ich zachowanie wpływu, masz wpływ tylko na siebie i na to jak Ty reagujesz i co Ty z tym robisz.

Choć fajnie byłoby się dogadywać z rodziną partnera i mieć z nią dobre relacje, to nie zawsze to możliwe. Inną rzeczą jest jednak brak dobrej relacji z nimi, a czym innym toksyczna relacja, a taką macie. 

Mówisz że kłócisz się z partnerem z tego powodu - dlaczego konkretnie? Jakie masz wobec niego oczekiwania? Jakie on ma relacje ze swoją rodziną?

Z obserwacji takich przypadków w swoim otoczeniu przypuszczam, że nic dobrego z tego nie wyjdzie i dobrze to zakończyć już teraz.