domina122 0 Napisano Lipiec 2, 2022 Jestem po technikum gastronomicznym o kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych. Chciałabym zostać nauczycielką przedmiotów zawodowych zarówno teoretycznych jak i praktycznych. Jednak nurtuję mnie pytanie czy jeśli zrobiłabym magisterkę na pedagogice przedszkolnej i wczesnoszkolnej, a potem podyplomówkę z zakresu żywienie człowieka z elementami dietetyki dla nauczycieli oraz przygotowanie pedagogiczne do nauki zawodu, mam jakiekolwiek szanse, żeby faktycznie pracować na stanowisku nauczyciela przedmiotów zawodowych zarówno w technikum jak i w szkole branżowej mimo, że ukończyłabym pedagogikę wczesnoszkolną? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bluegrey Napisano Lipiec 2, 2022 Jest odpowiednie rozporządzenie MEiN dotyczące kwalifikacji nauczycieli. Znajdź w sieci i poczytaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Madzi 18 Napisano Lipiec 11, 2022 To już twoje decyzja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylvia 110 Napisano Lipiec 18, 2022 Nie, nauczyciel przedszkolny i wczesnoszkolny może pracować na tych konkretnych etapach edukacji. Jest pedagogika ogólna jeszcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emilia40 1 Napisano 21 Styczeń Po wczesnoszkolna i przedszkolna możesz pracować tylko w przedszkolu ale masz już po tym przygotowanie pedagogiczne. Ewentualnie podyplomowe z zakresu praktycznej nauki zawodu dla nauczycieli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach