beybe29 0 Napisano Luty 19, 2023 Przygotowuję komunię w domu 20 osób 14 dorosłych , 6 dzieci, najmłodsze 6 lat chce do pomocy panią jako obsługę kelnerska, przyjedzie catering, cześć rzeczy sama zrobię, chodzi o podanie i przygotowanie gdy będziemy w kościele żeby było ciepłe przed przyjściem gości, zebranie naczyń - podanie półmisków z 2 daniem, zebranie naczyń, włożenie do zmywarki, podanie przystawek, kawa , herbata , jak liczyć za godzinę pomoc takiej Pani licząc jej pobyt na 4-5 h Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beybe29 0 Napisano Luty 19, 2023 stoły będą już przygotowane dzień wcześniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nataliaa9 6 Napisano Marzec 11, 2023 Cyrk z komunia, tylko impreza się liczy, kto ile zje, ile dziecko kasy dostanie, czy gościom będzie wygodnie, czy się najedza taka imprezkę moglibyście zrobić w każdy dzień w roku. Ale tak jak 90% społeczeństwa święto przepychu pada na komunię dzieci. Ciekawa jestem, czy ktoś z was wytłumaczył dzieciom po co biorą komunie zapewne dla większości - po kasę i prezenty. Gwarantuje tym, którzy naprawdę chcą dzieciom wyjaśnić ta sytuację, że dzieci tego nie zrozumieją. No, ale.... Katolicyzm rządzi się swoimi prawami. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta ostojska 8 Napisano Marzec 27, 2023 Ja miałam trochę inaczej. Robiłam komunię na sali w DDK a do cateringu wynajęłam catering z obsługą kelnerską. Moim zadaniem było tylko kupić ciasta oraz tort i to wszystko. Niczym się nie martwiłam. Za wszystko zapłaciłam chyba 4000 zł z hakiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bimba 2827 Napisano Marzec 31, 2023 Dnia 19.02.2023 o 19:49, beybe29 napisał: Przygotowuję komunię w domu 20 osób 14 dorosłych , 6 dzieci, najmłodsze 6 lat chce do pomocy panią jako obsługę kelnerska, przyjedzie catering, cześć rzeczy sama zrobię, chodzi o podanie i przygotowanie gdy będziemy w kościele żeby było ciepłe przed przyjściem gości, zebranie naczyń - podanie półmisków z 2 daniem, zebranie naczyń, włożenie do zmywarki, podanie przystawek, kawa , herbata , jak liczyć za godzinę pomoc takiej Pani licząc jej pobyt na 4-5 h 4-5 godzin??? Pani musi być u ciebie przynajmniej na dwie godziny przed powrotem wszystkich z kościoła, obiad plus przystawki plus kawki, deserki, to jakieś 3- 4 godziny plus sprzątanie po 20 gościach - ba moje oko 7-8 godzin i do tego w niedzielę - myślę że 350 -400 zł będzie ok. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta ostojska 8 Napisano Kwiecień 3, 2023 Zgadzam się z tym, co napisała Bimba. Przynajmniej na dwie godziny przed. Ja bym sie nie bawiła w komunię w domu. Serio. Chyba, ze jest on wystarczająco duży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kirinka 32 Napisano Kwiecień 16, 2023 Komunia w domu chyba tylko jeśli dom jest spory/masz absolutnie miejsce. 4-5 godzin to za krótko, panią do obsługi i katering trzeba wpuścić minimum na godzinę przed jeśli wszystko jest przygotowane poza twoją kuchnią a przynajmniej 2-3 godziny przed jeśli będą u ciebie podgrzewać, układać na twoje półmiski itp. Pani może trochę sprzątać w czasie imprezy ale jeśli chcesz żeby gościom nic nie brakowało to pomoc będzie sprzątać po imprezie, czyli kolejne 2 godziny. Plus trwanie zabawy powiedzmy minimum 4 godziny jeśli goście się lubią i rozmowa trzyma. Przy stawkach niedzielnych licz minimum 40PLN za godzinę plus jako że niedziela jakiś napiwek też by wypadało dać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach