Eny 0 Napisano Kwiecień 14, 2024 Jaki wg Was powinien być podział finansów między partnerami w takiej sytuacji: oboje pracują ona 23/24 dni w miesiącu i wraca do domu wieczorami a on pracuje co drugi tydzień wyjazdowo pozostałe 2 tygodnie jest w domu 24h/dobę (chyba, że gdzieś pojedzie np do kolegi, rodziców itp wtedy mniej). Jeśli chodzi o zarobki to on zarabia sporo więcej od niej i mieszkają "u niej" (on wprowadził się do niej). Generalnie interesuje mnie ile mężczyźni dają miesięcznie pieniędzy na utrzymanie domu - w przypadku mojej siostry jej facet daje jej 5 tys i nic go nie interesuje-siostra robi zakupy, opłaty itp. Mają też dziecko. Czy wg Was jeśli mezczyzna pracuje wyjazdowo to pieniądze na dom powinien przeznaczać tylko w tygodniach, które jest w domu? (np 1 i 3 tydzień miesiąca). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Queen_bee 43 Napisano Kwiecień 14, 2024 43 minuty temu, Eny napisał: Jaki wg Was powinien być podział finansów między partnerami w takiej sytuacji: oboje pracują ona 23/24 dni w miesiącu i wraca do domu wieczorami a on pracuje co drugi tydzień wyjazdowo pozostałe 2 tygodnie jest w domu 24h/dobę (chyba, że gdzieś pojedzie np do kolegi, rodziców itp wtedy mniej). Jeśli chodzi o zarobki to on zarabia sporo więcej od niej i mieszkają "u niej" (on wprowadził się do niej). Generalnie interesuje mnie ile mężczyźni dają miesięcznie pieniędzy na utrzymanie domu - w przypadku mojej siostry jej facet daje jej 5 tys i nic go nie interesuje-siostra robi zakupy, opłaty itp. Mają też dziecko. Czy wg Was jeśli mezczyzna pracuje wyjazdowo to pieniądze na dom powinien przeznaczać tylko w tygodniach, które jest w domu? (np 1 i 3 tydzień miesiąca). Yyy… jeśli by ten mężczyzna wynajmował mieszkanie to opłacałby czynsz tylko w w czasie kiedy jest fizycznie w domu? Ja teraz mieszkam sama, ale ze swoim byłym uzgadnialiśmy że rachunki po połowie, mimo tego, że te czasami też go nie było przez tydzień. Zakupy to zazwyczaj raz ja płaciłam raz on, wiadomo jak jego nie było to robiłam zakupy tylko dla siebie na tydzień, ale to też kwota o wiele, wiele mniejsza niż kiedy były zakupy dla dwójki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magda1234567 56 Napisano Kwiecień 14, 2024 (edytowany) 2 godziny temu, Eny napisał: Jaki wg Was powinien być podział finansów między partnerami w takiej sytuacji: oboje pracują ona 23/24 dni w miesiącu i wraca do domu wieczorami a on pracuje co drugi tydzień wyjazdowo pozostałe 2 tygodnie jest w domu 24h/dobę (chyba, że gdzieś pojedzie np do kolegi, rodziców itp wtedy mniej). Jeśli chodzi o zarobki to on zarabia sporo więcej od niej i mieszkają "u niej" (on wprowadził się do niej). Generalnie interesuje mnie ile mężczyźni dają miesięcznie pieniędzy na utrzymanie domu - w przypadku mojej siostry jej facet daje jej 5 tys i nic go nie interesuje-siostra robi zakupy, opłaty itp. Mają też dziecko. Czy wg Was jeśli mezczyzna pracuje wyjazdowo to pieniądze na dom powinien przeznaczać tylko w tygodniach, które jest w domu? (np 1 i 3 tydzień miesiąca). Kiedy byłam z partnerem to u nas było co moje to i twoje i kasa była wspólna mimo że ja zarabiałam więcej ale nam to pasowało. Edytowano Kwiecień 14, 2024 przez Magda1234567 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach