Tajemniczy On 83 Napisano 3 godziny temu 6 minut temu, parabatai napisał: Ale gdzie to w Polsce? O tamtym też nie słyszałem, ale słyszałem dziś w radiu że przy cmentarzu sprzedawali kiełbaski z grilla, tylko już zapomniałem gdzie to było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Megi_ona 47 Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, parabatai napisał: A może być lód niezamożny? Kurde chyba nie może 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
parabatai 561 Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, Tajemniczy On napisał: Serwujące, serwujące a wiesz nie mam pojęcia co do drugich, nie korzystałem i nie będę korzystał Nigdy nie mów nigdy, parę lat posuchy i moze skorzystasz No chyba że masz partnerkę to cofam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
parabatai 561 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, Tajemniczy On napisał: O tamtym też nie słyszałem, ale słyszałem dziś w radiu że przy cmentarzu sprzedawali kiełbaski z grilla, tylko już zapomniałem gdzie to było Może tam gdzie jedzą piją i tańcują na grobach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mar_Gret 12 Napisano 3 godziny temu 12 minut temu, parabatai napisał: Ale gdzie to w Polsce? Tak, Gniezno bodajże. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tajemniczy On 83 Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, parabatai napisał: Nigdy nie mów nigdy, parę lat posuchy i moze skorzystasz No chyba że masz partnerkę to cofam Jakoś mam posuche, brak partnerki i co jak co ale nigdy się na to nie skusiłem, a tym bardziej jak miałbym partnerkę to nigdy by mi to nie przyszło do głowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
parabatai 561 Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, Mar_Gret napisał: Tak, Gniezno bodajże. Hmm jestem zaskoczona. Nie rozumiem, ale nikt normalny nie jest w stanie tego zrozumieć. Rozumiem, że ktoś może tego święta nie obchodzić (sama też go nie uznaje) ale wystarczy dzieciakom nie otwierać albo odprawić z kwitkiem. Po co taki horror fundować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tajemniczy On 83 Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, parabatai napisał: Może tam gdzie jedzą piją i tańcują na grobach Nie to był zwykły normalny cmentarz i normalni ludzie odwiedzający. Tak się zastanawiałem bo o tym nie mówili czy mieli też piwko do kiełbasek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ 674 Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, Tajemniczy On napisał: O tamtym też nie słyszałem, ale słyszałem dziś w radiu że przy cmentarzu sprzedawali kiełbaski z grilla, tylko już zapomniałem gdzie to było Pewnie przy bròdnowskim, tam byĺa np karkòwka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mar_Gret 12 Napisano 3 godziny temu 33 minuty temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał: Z tego co widzę to ty stary zbok jesteś. ;pp Elu Ty masz dziecko/dzieci to powiedz o tych cukierkach, bo nie wiadomo na ile ten proceder się rozprzestrzenił mówili na razie o Gnieźnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
parabatai 561 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Tajemniczy On napisał: Jakoś mam posuche, brak partnerki i co jak co ale nigdy się na to nie skusiłem, a tym bardziej jak miałbym partnerkę to nigdy by mi to nie przyszło do głowy Bardzo dobrze ze masz takie zasady mimo młodego wieku, brawo Serce moje rośnie gdy słucham takich deklaracji Dobra, wystarczy, bo jeszcze Ci się tu i tam poprzewraca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tajemniczy On 83 Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, Mar_Gret napisał: Tak, Gniezno bodajże. Są na tym świecie ....ańce ale takich co czepiają się małych dzieci i ich krzywdzą no to takich to w ogóle nie rozumiem i takim to samo bym robił co oni dzieciom tylko razy pięć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ 674 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, Mar_Gret napisał: Elu Ty masz dziecko/dzieci to powiedz o tych cukierkach, bo nie wiadomo na ile ten proceder się rozprzestrzenił mówili na razie o Gnieźnie. Ja nic na ten temat nie wiem, jestem od srody ns wsi i nawet nie oglądałam tv. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mar_Gret 12 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Tajemniczy On napisał: Są na tym świecie ....ańce ale takich co czepiają się małych dzieci i ich krzywdzą no to takich to w ogóle nie rozumiem i takim to samo bym robił co oni dzieciom tylko razy pięć. Jeszcze o kare trzyletniej tylko mówiono. To jest śmiech na sali. Jak któreś nie przeżyje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
parabatai 561 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, Tajemniczy On napisał: Nie to był zwykły normalny cmentarz i normalni ludzie odwiedzający. Tak się zastanawiałem bo o tym nie mówili czy mieli też piwko do kiełbasek No co, trzeba iść z duchem postępu niedługo pod cmentarzem ogródki piwne będą. Najpierw msza, modlitwy przy grobach a później spotkanie z rodziną w takim ogródku i wspominki aż do dnia zadusznego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tajemniczy On 83 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał: Pewnie przy bròdnowskim, tam byĺa np karkòwka. Nie to nie było w mazowieckim tym bardziej w Wawie, redaktorzy żądali pytanie i po chwili słuchacz zadzwonił, ale z innego województwa, tylko już zapomniałem. Ale widzę że stolica o odwiedzających też dba żeby nie byli głodni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mar_Gret 12 Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał: Ja nic na ten temat nie wiem, jestem od srody ns wsi i nawet nie oglądałam tv. To wstukaj Groźny incydent w Halloween. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tajemniczy On 83 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Mar_Gret napisał: Jeszcze o kare trzyletniej tylko mówiono. To jest śmiech na sali. Jak któreś nie przeżyje? Na to nie mamy wpływu, ale za takie coś naprawdę powinny być surowe kary. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tajemniczy On 83 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, parabatai napisał: No co, trzeba iść z duchem postępu niedługo pod cmentarzem ogródki piwne będą. Najpierw msza, modlitwy przy grobach a później spotkanie z rodziną w takim ogródku i wspominki aż do dnia zadusznego W sumie masz rację, trzeba iść z postępem Wiesz co, może źle myślę ale ja nie miał bym nic przeciwko jak ktoś na grobie wypił by sobie kieliszek symboliczny jakiegoś trunku, zaznaczam symboliczny a nie żeby paść przy pomniku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mar_Gret 12 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, Tajemniczy On napisał: W sumie masz rację, trzeba iść z postępem Wiesz co, może źle myślę ale ja nie miał bym nic przeciwko jak ktoś na grobie wypił by sobie kieliszek symboliczny jakiegoś trunku, zaznaczam symboliczny a nie żeby paść przy pomniku W domach piją i jedzą po odwiedzinach na grobach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
parabatai 561 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, Tajemniczy On napisał: W sumie masz rację, trzeba iść z postępem Wiesz co, może źle myślę ale ja nie miał bym nic przeciwko jak ktoś na grobie wypił by sobie kieliszek symboliczny jakiegoś trunku, zaznaczam symboliczny a nie żeby paść przy pomniku To wcale nie byloby takie złe tylko wiesz.. symbolicznie u rodziców, symbolicznie u dziadków, jednych i drugich, symbolicznie u wujka a na koniec u ciotki... i musieliby Cię z cmentarza wynieść Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tajemniczy On 83 Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, Mar_Gret napisał: W domach piją i jedzą po odwiedzinach na grobach. Nikt do nikogo nie zmusza, każdy robi to co uważa za słuszne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tajemniczy On 83 Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, parabatai napisał: To wcale nie byloby takie złe tylko wiesz.. symbolicznie u rodziców, symbolicznie u dziadków, jednych i drugich, symbolicznie u wujka a na koniec u ciotki... i musieliby Cię z cmentarza wynieść No dobra porawie się, na grobie rodzinnym Haha już ja to widzę jak dla niektórych pół cmentarza stało by się rodziną A ja mam takie fajne i smaczne nalewki, trunki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
parabatai 561 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Tajemniczy On napisał: No dobra porawie się, na grobie rodzinnym Haha już ja to widzę jak dla niektórych pół cmentarza stało by się rodziną A ja mam takie fajne i smaczne nalewki, trunki No no, bo na grobie obok trza symbolicznie wypić bo tam taka młoda osoba odeszła że aż żal, z drugiego boku grob i też trza wypić bo to sąsiad z końca wsi odszedł w sędziwym wieku to z szacunku trzeba itd taka polska mentalność chyba I w sumie pobudki dobre. Lubię czasem sobie wypić coś dobrego, ale później strasznie choruje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tajemniczy On 83 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, parabatai napisał: No no, bo na grobie obok trza symbolicznie wypić bo tam taka młoda osoba odeszła że aż żal, z drugiego boku grob i też trza wypić bo to sąsiad z końca wsi odszedł w sędziwym wieku to z szacunku trzeba itd taka polska mentalność chyba I w sumie pobudki dobre. Lubię czasem sobie wypić coś dobrego, ale później strasznie choruje Tak by było czy się zna czy nie zna to nie wypada bo się obrazi i trzeba wypić na każdym grobie Widzisz a ja mam takie trunki że na drugi dzień człowiek bardzo nie choruje A jak pijesz to nie trzeba niczym popijać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
parabatai 561 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Tajemniczy On napisał: Tak by było czy się zna czy nie zna to nie wypada bo się obrazi i trzeba wypić na każdym grobie Widzisz a ja mam takie trunki że na drugi dzień człowiek bardzo nie choruje A jak pijesz to nie trzeba niczym popijać No nie popijam. No to co, kiedy się spotykamy na degustację? tylko jakąś laskę ogarnij bo ja męża że sobą przytacham Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tajemniczy On 83 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, parabatai napisał: No nie popijam. No to co, kiedy się spotykamy na degustację? tylko jakąś laskę ogarnij bo ja męża że sobą przytacham Okey Wy we dwoje, a ja sam to chyba nie przeszkadza? Bo wiesz ogarnąć laskę wyjątkową to nie jest taka prosta sprawa Tylko obiecaj mi że jak mnie przepijesz to mnie nie wykorzystasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Megi_ona 47 Napisano 2 godziny temu (edytowany) 12 minut temu, parabatai napisał: No nie popijam. No to co, kiedy się spotykamy na degustację? tylko jakąś laskę ogarnij bo ja męża że sobą przytacham Mąż jeszcze nikomu nie zaszkodził Edytowano 2 godziny temu przez Megi_ona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
parabatai 561 Napisano 2 godziny temu 10 minut temu, Tajemniczy On napisał: Okey Wy we dwoje, a ja sam to chyba nie przeszkadza? Bo wiesz ogarnąć laskę wyjątkową to nie jest taka prosta sprawa Tylko obiecaj mi że jak mnie przepijesz to mnie nie wykorzystasz Twoja cnota jest przy mnie bezpieczna A może zaprosimy którąś z naszych wątkowych koleżanek-fajne są Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
parabatai 561 Napisano 2 godziny temu 8 minut temu, Megi_ona napisał: Ma jeszcze nikomu nie zaszkodził wbijasz na degustację? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach