Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Bawidamek z Szczywilka

stary jak ja ciebie rozumiem

Polecane posty

2 minuty temu, libedowsky napisał:

zalozylem ze ludzie na mikolaja lub gwiazdke srednio kupuja sobie prezenty nie o wartosci 20zl i tyle tak to wyglada w swiecie to raz a dwa qwerty robi z siebie milionerke wiec kupienie czekolady jest dziwne

Ty sobie sprawdź ceny niektórych kalendarzy to się zdziwisz.

1 minutę temu, PacjętkaChoroszczy napisał:

No to widocznie masz paranoje i obsesje skoro masz skojarzenia z Jezusem w tym przypadku. W dupje byles guwno widziałeś a jak zawsze chcesz uchodzic za najmądrzejszego. 

On chyba z chaty jak leżak nie wychodzi, a sfiksował, bo mieszka przy kościele gdzie dzwonami walą co godzinę.

• Haha 1

1 minutę temu, libedowsky napisał:

zalozylem ze ludzie na mikolaja lub gwiazdke srednio kupuja sobie prezenty nie o wartosci 20zl i tyle tak to wyglada w swiecie to raz a dwa qwerty robi z siebie milionerke wiec kupienie czekolady jest dziwne

Dostaną prezenty od mamy, taty, babci, drugiej babci, chrzestnej i jeszcze w szkole. I cały czas gadamy o Mikołajkach. To co ty się czepiasz mojego Janusza? Naciągają go na kalendarze mimo że partnerka ich taty jakoś oddzielnie już nic nie kupuje. To raczej mój Janusz zasługuje na pochwałę a nie na zj.ebke

5 minut temu, Caryca z czubrycą napisał:

Dokładnie. Moje dzieci pierwszego lepszego nie chcą tylko wypasiony. Raczej 20 nie kosztują bliżej sety

6 minut temu, Caryca z czubrycą napisał:

Pokaż mi jezusa w czekoladzie w jakimkolwiek kalendarzu. Te kalendarze są tak laickie, że bardziej się nie da. Erotyczne gadżety, biżuteria, kosmetyki... Adwent jest z założenia bardziej postny a te kalendarze to rozpasanie, przeciągnięcie świąt na cały miesiąc byle kabzę nabić handlem.

no sorry ale przeciez to odliczanie dni do bozego narodzenie wiec jednoznacznie z wiara zwiazane kto jak kto ale ty na pewno wiesz

7 minut temu, PacjętkaChoroszczy napisał:

No to widocznie masz paranoje i obsesje skoro masz skojarzenia z Jezusem w tym przypadku. W dupje byles guwno widziałeś a jak zawsze chcesz uchodzic za najmądrzejszego. 

a z kim mam miec ? ty wiesz co to adwent bo zaczynam miec watpliwosci ? wigilia to moze byc przeddzien czegokolwiek ale adwent to adwent nie wiem czego nie rozumiesz

3 minuty temu, Caryca z czubrycą napisał:

On chyba z chaty jak leżak nie wychodzi, a sfiksował, bo mieszka przy kościele gdzie dzwonami walą co godzinę.

Normalne to to nie jest z pewnością. Zalatuje jakas fiksacja. No bo kto normalny przy takim temacie w ogóle jakieś odniesienie do pisu widzi. Już prędzej do Jezusa ale rzeczywiście chyba z domu nie wychodzi poza robotę bo jak żyje nie widziałam kalendarza z czekoladowym Jezusem a najmłodsza nie jestem. No ale tak to juz jest gdy ktoś chce uchodzic za znawcę wszystkiego i nie widzi ze sie blazni na każdym kroku. Widać że tylko czeka na wbicie szpili komuś niby żartem. Chlop qwerty nic by nie musiał tak naprawdę względem obcych bachorow jakby nie patrzeć. Pewnie libed by kupił ajfona. Ale on pewnie nawet baby nie ma bo która by z takim jełopem pretensjonalnym wytrzymała.

no sorry ale przeciez to odliczanie dni do bozego narodzenie wiec jednoznacznie z wiara zwiazane kto jak kto ale ty na pewno wiesz

Aha, czyli z kafeterii ze dwie osoby obchodzą a reszta świętuje chanukę.

2 minuty temu, Qwerty88 napisał:

Dokładnie. Moje dzieci pierwszego lepszego nie chcą tylko wypasiony. Raczej 20 nie kosztują bliżej sety

Tu nie chodzi o pieniądze. Podkreślanie ze ma sie hajs tez jest żałosne i nikogo nie obchodzi w gruncie rzeczy.

7 minut temu, Caryca z czubrycą napisał:

mnei sie kojarzy z niedobrymi czekoladkami 😄 wyceniam to na 20zl ale masz racje nie wiem ile kosztuje jak znacznie wiecej to tym bardziej nie warto kupowac i za te kase to dzieciom lepiej gre kupic

4 minuty temu, Qwerty88 napisał:

Dostaną prezenty od mamy, taty, babci, drugiej babci, chrzestnej i jeszcze w szkole. I cały czas gadamy o Mikołajkach. To co ty się czepiasz mojego Janusza? Naciągają go na kalendarze mimo że partnerka ich taty jakoś oddzielnie już nic nie kupuje. To raczej mój Janusz zasługuje na pochwałę a nie na zj.ebke

partnerka ich taty z nimi pewnie prawie nie przebywa bo jak rozumiem mieszkaja z toba ale masz racje tez by im mogla cos kupic jak je zna pewnie ma swoje dzieci i dlatego ma twoje w nosie z wiekiem bezie do nich pewnie wrogo nastawiona baby tak maja

Przed chwilą, Caryca z czubrycą napisał:

I jeszcze pewnie postuluje za wolna wigilia. Zaraz ci odpowie ze owszem obchodzi święta ale jako tradycje swiecka. O co Zakład?

1 minutę temu, Caryca z czubrycą napisał:

mysle ze z polowa nie chodzi do kosciola i nie odlicza dni do narodzin pana 😄 ma wolne to odpoczywa i swietuje a adwent to jednoznaczne i tyle

1 minutę temu, PacjętkaChoroszczy napisał:

Tu nie chodzi o pieniądze. Podkreślanie ze ma sie hajs tez jest żałosne i nikogo nie obchodzi w gruncie rzeczy.

Ja nie pisze że mam hajs tylko że caryca ma rację że to 20 nie kosztuje. Teraz te kalendarze są z zabawkami na każdy dzien i jak są z Kindera to na pewno 20 nie kosztuja

Przed chwilą, PacjętkaChoroszczy napisał:

I jeszcze pewnie postuluje za wolna wigilia. Zaraz ci odpowie ze owszem obchodzi święta ale jako tradycje swiecka. O co Zakład?

O nic, bo tak jest. W związku z tym on nie odlicza, wigilia spada na niego jak grom z jasnego nieba. Trzeba księżom powiedzieć żeby kalendarze prawnie zarezerwować dla chrześcijan. Kupujesz po okazaniu aktu chrztu.

Przed chwilą, libedowsky napisał:

mysle ze z polowa nie chodzi do kosciola i nie odlicza dni do narodzin pana 😄 ma wolne to odpoczywa i swietuje a adwent to jednoznaczne i tyle

A co świętuje przepraszam? Bo katolicy narodziny Jezusa a ateiści i to wojujący? Hipokryzja totalna ale zapluje się jeden z drugim. Miej jaja i nie obchodz katolickich świat skoro jesteś wrogiem kościoła bo to żałosne i robisz z gęby sciere.

1 minutę temu, Qwerty88 napisał:

Ja nie pisze że mam hajs tylko że caryca ma rację że to 20 nie kosztuje. Teraz te kalendarze są z zabawkami na każdy dzien i jak są z Kindera to na pewno 20 nie kosztuja

Dlatego ja kupiłam za 4.99 w biedrze. Ma być tradycyjnie, skromnie. Na łasuchowanie i prezenty przyjdzie czas w święta.

partnerka ich taty z nimi pewnie prawie nie przebywa bo jak rozumiem mieszkaja z toba ale masz racje tez by im mogla cos kupic jak je zna pewnie ma swoje dzieci i dlatego ma twoje w nosie z wiekiem bezie do nich pewnie wrogo nastawiona baby tak maja

Dokładnie tyle samo jest z nimi bo moje dzieci są u taty 2 razy w tygodniu a mój Janusz u nas jest w weekendy. I bynajmniej nie oczekuje od niej że będzie im cokolwiek kupować bo mają rodziców swoich własnych rodzonych którzy mają je utrzymywac

3 minuty temu, PacjętkaChoroszczy napisał:

A co świętuje przepraszam? Bo katolicy narodziny Jezusa a ateiści i to wojujący? Hipokryzja totalna ale zapluje się jeden z drugim. Miej jaja i nie obchodz katolickich świat skoro jesteś wrogiem kościoła bo to żałosne i robisz z gęby sciere.

to smao swietuje co w niedziele czyli to ze do pracy nie musze wstac i tyle. jesli myslisz ze swietuje narodziny pana to nie swietuje mam z tego beke ze dorosli ludzie w te baśnie nadal wierza 😄

5 minut temu, libedowsky napisał:

25 grudnai bede to samo swietowal co w najblizszy poniedzialek 😄

To żonka na prezent z apartu rozumiem nie ma co liczyć? Co z ciebie za facet jak jolka z pracy dostanie nowa kolekcję świąteczna?? Przynajmniej kalendarz adwentowy byś jej zakupił jak już nie apart 🤣

1 godzinę temu, Qwerty88 napisał:

To żonka na prezent z apartu rozumiem nie ma co liczyć? Co z ciebie za facet jak jolka z pracy dostanie nowa kolekcję świąteczna?? Przynajmniej kalendarz adwentowy byś jej zakupił jak już nie apart 🤣

ty w ogole kontaktujesz co jest 25 grudnia i kiedy jesty gwiazdka bo mam powazne watpliwosci ?

porownalem dzien wolny do dnia wolnego bo jezusa nie swietuje

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się