Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
przewr(l)otna

Gdzie krokiety?

Polecane posty

1 minutę temu, Pearl napisał:

Pierogi są też bardzo dobre z taką pasztetową.

Tylko pasztetowa? Nic więcej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A z czymś nowym trafiłam bo nie wiem co było w poprzednim odcinku,

A te indyjskie z kurczakiem curry, albo parówkowe 😉

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
11 minut temu, przewr(l)otna napisał:

Moj kumpel nie wyobraża sobie świąt bez tak podsmażonych pieczarek. 

A robiłaś kiedyś takie szybkie danie?

Kiełbasa przekrojona wzdłuż. Robisz w niej rynienkę, nakładasz w nią właśnie takie pieczarki z cebulą i pieczesz na patelni. Pod koniec posypać żółtym serem.

Z serem tylko parowki. Na kiełbasę to chyba za dużo i zaburzy smak. Ale z pieczarkami spróbuję kiedyś.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, Caryca z czubrycą napisał:

Internet wypluwa, że z warzywami z rosołu.

Też dobry pomysł, ino trochę szkoda. Takie warzywa z rosołu są najlepsze do sałatki z jajkiem, ogórkiem i majonezem.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nic, mamy od dobrego producenta. Dobrze pieprzna i nadająca się do krojenia.Potem masełko albo słoninka ze śmietaną do polania. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, przewr(l)otna napisał:

Też dobry pomysł, ino trochę szkoda. Takie warzywa z rosołu są najlepsze do sałatki z jajkiem, ogórkiem i majonezem.

 

A nie z samym rosołem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 minuty temu, przewr(l)otna napisał:

Też dobry pomysł, ino trochę szkoda. Takie warzywa z rosołu są najlepsze do sałatki z jajkiem, ogórkiem i majonezem.

 

Nue wiem jak można taki belt jesc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

Z serem tylko parowki. Na kiełbasę to chyba za dużo i zaburzy smak. Ale z pieczarkami spróbuję kiedyś.

To chyba zależy od tego, jak bardzo jesteśmy głodni. Pieczarek nie dodaje tylko do zupy mlecznej 😜 

A parówki lubię namoczyć w pikantnym cieście naleśnikowym i na gorącym oleju usmażyć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
5 minut temu, Chochlik napisał:

A z czymś nowym trafiłam bo nie wiem co było w poprzednim odcinku,

A te indyjskie z kurczakiem curry, albo parówkowe 😉

Tych nie było. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
4 minuty temu, Pearl napisał:

Nic, mamy od dobrego producenta. Dobrze pieprzna i nadająca się do krojenia.Potem masełko albo słoninka ze śmietaną do polania. 

Pomyślę o tym. Byle bez tej słoniny do polania 😜

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
4 minuty temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

Nue wiem jak można taki belt jesc.

Nie lubisz sałatki jarzynowej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, przewr(l)otna napisał:

Pomyślę o tym. Byle bez tej słoniny do polania 😜

Dobra słoninka oj dobra 🙂 Tylko nie każdy może tak tłusto. To chociaż sam skwareczek 😉

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, przewr(l)otna napisał:

Co z samym rosołem?

Warzywa, marchew seler pietruszka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, przewr(l)otna napisał:

Nie lubisz sałatki jarzynowej?

Nie. Oblesne i smierdzi. Ogólnie wigilia mi się kojarzy z capiacym jedzeniem i moim głodem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, Pearl napisał:

Dobra słoninka oj dobra 🙂 Tylko nie każdy może tak tłusto. To chociaż sam skwareczek 😉

Pierogi polewam tylko dobrze zarumienioną cebulą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
12 minut temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

Nue wiem jak można taki belt jesc.

Bardzo pyszna domowa warzywna sałatka 😋

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 minuty temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

Nie. Oblesne i smierdzi. Ogólnie wigilia mi się kojarzy z capiacym jedzeniem i moim głodem.

Nie rozmawiamy o kolacji wigilijnej.

Chodzi o szybkie i tanie danie na gorąco. Zaczęliśmy pisać o krokietach i temat usunęli.

Zgadzam się, że przed podaniem kolacji wigilijnej, śmierdzi mi rybami w całym mieszkaniu. Nastawiam wtedy litrowy garnek z wodą i wrzucam ziarna goździków. Bez pokrywki. Unosząca się para neutralizuje brzydki zapach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
7 minut temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

Nie. Oblesne i smierdzi. Ogólnie wigilia mi się kojarzy z capiacym jedzeniem i moim głodem.

Smutne 😞

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, Caryca z czubrycą napisał:

Wyrzekłaś się polskości.

Nie sądzę by staropolskie księgi kucharskie cokolwiek wspominały o takim belcie. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
25 minut temu, przewr(l)otna napisał:

Z pasztetową jeszcze nie robiłam, z kaszanką tak. 

Podsmażona wcześniej z kiszoną kapustą. Tak dokładnie, to daję krupnioki. 

 

Szkoda że bliżej nie mieszkasz. Bralabym od ciebie catering 😜

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 minuty temu, przewr(l)otna napisał:

Nie rozmawiamy o kolacji wigilijnej.

Chodzi o szybkie i tanie danie na gorąco. Zaczęliśmy pisać o krokietach i temat usunęli.

Zgadzam się, że przed podaniem kolacji wigilijnej, śmierdzi mi rybami w całym mieszkaniu. Nastawiam wtedy litrowy garnek z wodą i wrzucam ziarna goździków. Bez pokrywki. Unosząca się para neutralizuje brzydki zapach.

Ja jak mi coś smierdzi jak brudna důpa to po prostu tego nie jem bo to jakiś masochizm. Jedzeniowo nie jestem wymagająca ale ryby mnie brzydza. Inne wymysły z majonezem też. Na szybko to se tosty zjedz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, PacjętkaSrebrzyska napisał:

Nie sądzę by staropolskie księgi kucharskie cokolwiek wspominały o takim belcie. 

Tak samo jak nie wspominały o jakichkolwiek daniach z ziemniaków bez których teraz żyć nie możemy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
5 minut temu, Qwerty88 napisał:

Szkoda że bliżej nie mieszkasz. Bralabym od ciebie catering 😜

🤣 toś sobie wybrała. Gotowanie nigdy nie było moją pasją. To dla mnie obowiązek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, Śliwka Jukońska napisał:

Tu to nawet sałatke warzywną sprofanują. Niewyobrażalne.

No po prostu dla mnie to jest obrzydliwe. Co mam zrobić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
4 minuty temu, Caryca z czubrycą napisał:

Tak samo jak nie wspominały o jakichkolwiek daniach z ziemniaków bez których teraz żyć nie możemy.

I ryba po grecku iscie polski zwyczaj trafycyjny. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×