Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

Przed chwilą, Caryca z czubrycą napisał:

Marysiu, zgadnij co jest w puszce tak nazwanej.

3% gęsiego tłuszczu?

Przed chwilą, Maryyyś_/ napisał:

3% gęsiego tłuszczu?

Byłaś blisko 😄

woda, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt (18%), skórki wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, wątroba wieprzowa (6%), mięso wieprzowe oddzielone mechanicznie (5%), mózgi wieprzowe, skórki z gęsi (2%), mąka pszenna, bułka tarta (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże), skrobia modyfikowana, sól, przyprawy, cebula suszona, białko sojowe, przeciwutleniacz: askorbinian sodu.

1 minutę temu, Caryca z czubrycą napisał:

Byłaś blisko 😄

woda, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt (18%), skórki wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, wątroba wieprzowa (6%), mięso wieprzowe oddzielone mechanicznie (5%), mózgi wieprzowe, skórki z gęsi (2%), mąka pszenna, bułka tarta (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże), skrobia modyfikowana, sól, przyprawy, cebula suszona, białko sojowe, przeciwutleniacz: askorbinian sodu.

O zesz... i wez nie czytaj. 

Przed chwilą, Żaba Monìka napisał:

Zawsze mi smakowaly te tanie pasztety.

Chyba nie tylko tobie, bo na alledrogo ma ocenę ponad 4 na 5. Ta firma ma kilka smaków choć oczywiście wszystko jest na jedno dopieprzone kopyto a nazwa nie ma nic wspólnego z wyobrażeniami z czego te pasztety. Kiedyś trafiłam na to w Netto, ale na szczęście przeczytałam skład zanim wrzuciłam do koszyka.

1 minutę temu, Caryca z czubrycą napisał:

Chyba nie tylko tobie, bo na alledrogo ma ocenę ponad 4 na 5. Ta firma ma kilka smaków choć oczywiście wszystko jest na jedno dopieprzone kopyto a nazwa nie ma nic wspólnego z wyobrażeniami z czego te pasztety. Kiedyś trafiłam na to w Netto, ale na szczęście przeczytałam skład zanim wrzuciłam do koszyka.

Bo maja tyle soli, ze sa przyjemne dla podniebienia 😄

W sumie to chyba w skladzie nie ma nic trujacego, no ale wiadomo, ze zywnosc ultra-przetworzona jest szkodliwa i lepiej jej nie jesc lub jesc bardzo rzadko.

1 minutę temu, Żaba Monìka napisał:

Bo maja tyle soli, ze sa przyjemne dla podniebienia 😄

W sumie to chyba w skladzie nie ma nic trujacego, no ale wiadomo, ze zywnosc ultra-przetworzona jest szkodliwa i lepiej jej nie jesc lub jesc bardzo rzadko.

Najbardziej mnie mózgi zachęcają 😏

Przed chwilą, Caryca z czubrycą napisał:

Najbardziej mnie mózgi zachęcają 😏

Mnie to akurat nie dziwilo, bo mama czasem gotowala mozdzki. Nie bylo to zbyt smaczne, ale i tak lepiej wygladalo niz kurze nozki w zupie, ktore takze sie zdarzaly.

Przed chwilą, Bawidamek z Szczywilka napisał:

nie mów że wszystkie zeżarłaś

Kiedyś hodowaliśmy na sprzedaż, od dłuższego czasu trzymamy tylko dwie od wiosny do jesieni na potrzeby własne i rodziny.

• Haha 1

7 minut temu, Bawidamek z Szczywilka napisał:

wątrobiankę se kupiłem

W zeszłym tyg. upiekłam taki mocno watrobkowy pasztet z mięsa z rosolu wg przepisu Strzelczyka. Bardzo dobry był!

Przed chwilą, Żaba Monìka napisał:

W ogole w dziecinstwie rozne rzeczy sie jadalo. Nie bylo zbytniego wyboru w sklepach.

Gulasz z nerek, oł je.

Moja mama twierdzi, ze jedlismy bardzo zdrowo, ale ja mam inne wspomnienia z dziecinstwa. Kanapka z serkiem topionym albo z pasztetem ze sklepu, albo serek homogenizowany na sniadanie, oblesna margaryna, warzywa i owoce glownie w sezonie, zupy z niczego, zeby zapchac zoladek. Plus roznorakie dania maczne.

To w ogole jest bardzo dziwne, ze ja i siostra mamy zupeknie inne wspomnienia z tamtych czasow niz nasza mama.

Moja mama twierdzi, ze jedlismy bardzo zdrowo, ale ja mam inne wspomnienia z dziecinstwa. Kanapka z serkiem topionym albo z pasztetem ze sklepu, albo serek homogenizowany na sniadanie, oblesna margaryna, warzywa i owoce glownie w sezonie, zupy z niczego, zeby zapchac zoladek. Plus roznorakie dania maczne.

ja pamiętam że tato złapał fazę na wypieki i piekł obleśny chleb z kminkiem i rozmarynem a mama lubiła robić gulasz z mięsem które rozpadało się na włókna bleee

• Haha 1

4 minuty temu, Caryca z czubrycą napisał:

Gulasz z nerek, oł je.

Jadłam, ale sama tego nigdy nie ugotowałam.

2 minuty temu, Żaba Monìka napisał:

Z biedy dawała wam to co miała i na co było stać. Nie miałaś lekkiego dzieciństwa. 😁

Przed chwilą, Bawidamek z Szczywilka napisał:

ja pamiętam że tato złapał fazę na wypieki i piekł obleśny chleb z kminkiem i rozmarynem a mama lubiła robić gulasz z mięsem które rozpadało się na włókna bleee

Moj tata nigdy nie gotowal, chyba ze psu 😄

Jesli mamy nie bylo to zawsze kupowal pieczonego kurczaka ze sklepu, my obieralysmy i gotowalysmy ziemniaki, a do tego byla salatka ze sloika. Bardzo lubilam te obiady z tata 😄

1 minutę temu, Bawidamek z Szczywilka napisał:

Może mama już wtedy wprowadzała do Polski pulled pork 🙂

Mi rozpadające się mięso niespecjalnie przeszkadza, w przeciwieństwie do twardego.

3 minuty temu, Bawidamek z Szczywilka napisał:

Nie lubię kminku.

Moj tata nigdy nie gotowal, chyba ze psu 😄

Jesli mamy nie bylo to zawsze kupowal pieczonego kurczaka ze sklepu, my obieralysmy i gotowalysmy ziemniaki, a do tego byla salatka ze sloika. Bardzo lubilam te obiady z tata 😄

mój tatko lubi piec pieczywo i boczki

a mama chyba wgl nie lubi gotować xD

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się