Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Klitek

Dlaczego tak mało ludzi popełnia samobójstwa żyjąc w tak beznadziejnych czasach ciągłego zapierd/olu w pracy i w braku perspektyw?

Polecane posty

Dlaczego ludzie wciąż umierają dużo częściej na zawał lub raka a nie w wyniku samobójstwa? To dla mnie niepojęte - czemu ludziom tak bardzo chce się żyć na tym zasranym świecie?

Edytowano przez Klitek

mnie np do zycia motywuje jak plywam sobie w lodowatej wodzie, bo chcialbym kiedys zeby moja ukochana sie do mnie przytulila i odplynela

1 minutę temu, KochamElcie<3 napisał:

mnie np do zycia motywuje jak plywam sobie w lodowatej wodzie, bo chcialbym kiedys zeby moja ukochana sie do mnie przytulila i odplynela

Ja już na nic nie mam nadziei ani w nic nie wierzę, tzn nie wierzę w nic dobrego, że czeka mnie cokolwiek dobrego, wiem tylko że czekają mnie choroby, cierpienie, starość, lub że nie doczekam starości, bo wcześniej umrę

8 minut temu, KochamElcie<3 napisał:

ja chcialbym jeszcze sie ohajtac z dziewczyna moich marzen a potem moge umierac

Marzyłem o tym do 45 roku życia, teraz już wiem, że już po wszystkim

22 minuty temu, Klitek napisał:

Dlaczego ludzie wciąż umierają dużo częściej na zawał lub raka a nie w wyniku samobójstwa? To dla mnie niepojęte - czemu ludziom tak bardzo chce się żyć na tym zasranym świecie?

Dlatego, że i tak dalej są ciekawi, co przyniesie los, a po drugie boją się umierać zbyt szybko, zbyt młodo. 

A pracę zawsze można zmienić na inną jak jest źle. Mnie zawsze taka myśl pocieszała. 😅

Edytowano przez Jestem Jaka Jestem

4 godziny temu, Klitek napisał:

Nie wiem jeszcze bez telewizora niektórzy i bez seksu tylko zaśrane samochody i chałupy 

4 godziny temu, Klitek napisał:

Ja też sensu nie widzę gdyby guzik był pewinie już nie raz bym trzepnal 

Bez lachona to jest meczarnua ciekawe jak to samice odczywajom

27 minut temu, Pochwa w pochwie 17™2 napisał:

Ja też sensu nie widzę gdyby guzik był pewinie już nie raz bym trzepnal się w pusty dekiel

Bez lachona to jest meczarnua ciekawe jak to samice odczywajom

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣🤣

6 godzin temu, Klitek napisał:

Do całego zła, jakie popełniłeś w życiu, dochodzi jeszcze namawianie do samobójstwa.

Nie słuchajcie go. 

To są Twoje odczucia co do życis, nie każdy ma takie. Z historycznego punktu widzenia pracujemy lekko i mało.

55 minut temu, Żaba Monìka napisał:

To są Twoje odczucia co do życis, nie każdy ma takie. Z historycznego punktu widzenia pracujemy lekko i mało.

Ja tam mogę już niedługo nie pracować, bo ogór wczoraj stwierdził że napisze co ja tutaj wypisują i mnie zwolnią :classic_cool: Co prawda nie wspomniał, gdzie napisze, a szczerze wątpię, żeby wiedział na której uczelni pracuję, ale profilaktycznie, z duszą na ramieniu czekam na rozmowę z dziekanem podczas której każą mi podpisać rozwiazanie umowy o pracę za porozumieniem stron :classic_biggrin:

8 godzin temu, Klitek napisał:

A dlaczego tobie chce się żyć? By zakładać tematy na kafeterii?

Czasy nie są aż tak złe (biorąc pod uwagę historię, mało tego sama pamiętam że było gorzej a aż tak stara nie jestem) a i my nie mamy tak źle jak ktoś tylko chce to może próbować różnych rzeczy by było mu lepiej... cześć czasu może poświęcić na hobby, zainteresowania a to mega budujące : )

Kiedyś trafiłam na filmiki o największych slamsach na naszym globie i za głowę można się złapać w jakich miejscach żyją ludzie gdzie ich los skupia się jedynie na przetrwaniu.

Ale ok. rozumiem że problemy bywają różne i to co dla jednego nie jest aż tak dużym problemem (działa, robi co może) dla drugiego może być aż za bardzo przytłaczające... i zwyczajnie nie daje rady to w takim przypadku najlepiej byłoby poszukać pomocy u jakiegoś specjalisty.

3 godziny temu, Ffxc1_5yih napisał:

Do całego zła, jakie popełniłeś w życiu, dochodzi jeszcze namawianie do samobójstwa.

Nie słuchajcie go. 

Ja nikogo nie namawiam, tylko dzielę się swoimi odczuciami

Czy jak opowiadam o tym, że nie wyobrażam sobie mieć dzieci, to znaczy, że innych namwiam żeby nie mieli dzieci, a kiedy mówię o moim przegrywie, to znaczy, że innych tez namawiam do przegrywu?

1 godzinę temu, Chochlik napisał:

A dlaczego tobie chce się żyć? By zakładać tematy na kafeterii?

Zakładanie tematów na kafeterii to jedna z nielicznych rzeczy, które po prostu mnie jeszcze nie przerastają w moim stanie beznadziei, bo robi się to łatwo i bez presji - nienawidzę presji - bardzo mnie ona stresuje, wręcz wykańcza, a wszedzie jest presja, dosłownie na każdym kroku i z każdej strony

7 minut temu, Klitek napisał:

Zakładanie tematów na kafeterii to jedna z nielicznych rzeczy, które po prostu mnie jeszcze nie przerastają w moim stanie beznadziei, bo robi się to łatwo i bez presji - nienawidzę presji - bardzo mnie ona stresuje, wręcz wykańcza, a wszedzie jest presja, dosłownie na każdym kroku i z każdej strony

Nie odpowiedziałeś jednak na pytanie. Dlaczego się nie wylogowałeś z tej beznadziei czyt. życia.

Bo dużo ludzi wierzy w grzech ciężki, czyli grzech przeciwko Duchowi Świętemu, a odebranie sobie życia jest takim grzechem właśnie. 

14 minut temu, Iga.7 napisał:

Bo dużo ludzi wierzy w grzech ciężki, czyli grzech przeciwko Duchowi Świętemu, a odebranie sobie życia jest takim grzechem właśnie. 

Większych bzdur dawno nie czytałem. Akurat żyjemy w jednym z szybciej laicyzujących się społeczeństw. Ludzie nie popierają samobójstw masowo, bo życie nie jest takie straszne, a lepiej istnieć jak nie istnieć :classic_cool:

Temat w sumie ważny... przekonania dzielą się na te które nas uskrzydlają i na te które te skrzydła podcinają. Do polecenia kanał.

1 godzinę temu, Klitek napisał:

Biedny nasz Klitek z klitki.... 🥺 Przytulam 😉

4 minuty temu, cane mangia cane napisał:

LEPIEJ OSTROŻNIE Z KLITKIEM😎 

Znaczy że co? Podnieca się każdym pozytywnym wpisem w jego temacie? 😆

8 minut temu, Jestem Jaka Jestem napisał:

Znaczy że co? Podnieca się każdym pozytywnym wpisem w jego temacie? 😆

Zgadza się, klitek to seksualny predator 😂

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto