Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Klitek

Dlaczego tak mało ludzi popełnia samobójstwa żyjąc w tak beznadziejnych czasach ciągłego zapierd/olu w pracy i w braku perspektyw?

Polecane posty

1 minutę temu, Siurеntajski napisał:

Siusiaczku 🥰

czyli podszyw ... jak zwykle. Włączaj konto dziada w żonobijce temat wedlin sie pojawił koleżanko uży

6 minut temu, Iga.7 napisał:

Taak, i z tego co wiem całe swoje życie poświęciła, dziesiątki lat na podnoszenie z ulicy trędowatych, których inni brzydzili się dotykać, a co dopiero do nich podejść... Zapewne robiła to dla pieniędzy, ekhm... tak wiem... 😊

Bo w radiu powiedzieli (lewackim) a w internecie napisali (SAMA CZYTAŁAM, po x latach od jej śmierci - > dobrze, że nie jeszcze za jej życia, że to zła kobieta była...) 

To ja się pytam, skoro ona była zła - to co TY, taki dobry i elokwentny, lewacki i nowoczesny, a jakiż mądry! człowiek - co Ty zrobiłeś chociaż raz jeden w życiu dla takich ludzi, że śmiesz "rzucać kamień" w stronę chociażby takiej Matki Teresy...? 

🤬🤬🤬

Ile zrobiłeś dla chorych ludzi? 

A ile zrobiłeś dla TRĘDOWATYCH? 

Nic...? 

Jakże to...? 🫢

No jakoś jej nikt nie rozliczył, a tam były duże przepływy pieniędzy od hojnych darczyńców. Poza tym ona sama tak tych wszystkich trędowatych nie podnosiła, ona komercjalizowała tą biedę. Był wywiad z gościem z Kalkuty który pojechał do Wielkiej Brytanii studiować. I wspomina że wszyscy którym mówił skąd pochodzi komentowali, że podziwiają z jak straszliwej biedy się wyrwał. A jego irytowało, bo przyjechał z dużego indyjskiego miasta które miało i uniwersytet i rozwinięty transport publiczny i strefę biznesową, a wszyscy w europie zachodniej odbierali je jako oazę nędzy i jeden wielki slams bo taki przekaz pasował matce Teresie. Poza tym opieka którą oferowała tym ludziom była mało rzetelna medycznie, bo jak ona sama twierdziła, zbytnia wiedza jest źródłem pychy, więc do opieki nad chorymi wysyłała zakonnice bez przeszkolenia medycznego, na zasadzie - niech bóg prowadzi ich ręce, a one robiły więcej szkody niż pożytku. Podobie jak tym młodym matkom nieletnim które rodziły pod opieką ich zakonu należałoby dać środki antykoncepcyjne, a nie cieszyć się że one rodzą kolejne dzieci do wegetacji w slumsie i w biedzie. Ale matce Teresie było to na rękę, bo im więcej biedaków tym jej działalność była bardziej medialna i tym większe datki płynęły.

A jak po jej śmierci zrobiono szybkie rachunki, to okazało się że koszt pomocy którą udzielała to było około 10% tego co otrzymywała od darczyńców.

Pozostaje pytanie gdzie się podziało brakujące 90% :classic_cool:

18 minut temu, Siurеntajski napisał:

to kiedy narodziny mlodych siurkow XD

17 minut temu, Siurеntajski napisał:

Moon to Ty ?🙂

16 minut temu, Siurеntajski napisał:

Drugi widmok XD

15 minut temu, Siurеntajski napisał:

Nie interesuj się XD

13 minut temu, Siurеntajski napisał:

Maryś nigdzie nie pracuje XD

5 minut temu, Siurеntajski napisał:

Siusiaczku 🥰

4 minuty temu, Siurеntajski napisał:

Skończ bredzić XD

To są wszystko podszywy jakiegoś gamonia, który próbuje mnie udawać, ale IQ starcza mu tylko na jedno zdanie. Nie wiem kto to, może moon, może widmok, ale łatwo poznać po treści wypowiedzi że to nie jest oryginał :classic_cool:

8 minut temu, Maryyyś_/ napisał:

Nie no, z pracy tez można poklikać 😉

Można, sam to robię od paru lat :classic_biggrin:

1 minutę temu, Siurentajski napisał:

To są wszystko podszywy jakiegoś gamonia, który próbuje mnie udawać, ale IQ starcza mu tylko na jedno zdanie. Nie wiem kto to, może moon, może widmok, ale łatwo poznać po treści wypowiedzi że to nie jest oryginał :classic_cool:

Nie podszywaj się, a moon ma cię w dupiu XD

Można, sam to robię od paru lat :classic_biggrin:

No ja też jak mi sie chce, żaden nadzorca w typie Ogóra nade mną nie stoi 🤣

1 minutę temu, Siurеntajski napisał:

Trzeba było od razu napisać:

2 minuty temu, Siurеntajski napisał:

PS: to pisałem ja - moon

Ja wiem że szukasz chłopa na męski romans, bo już libeda wcześniej w tej sprawie atakowałeś, bennego gnębiłeś jak ci kosza dał itd. ale szukasz w złym miejscu. Pozaczepiaj Lexa, on zgrywa twardziela ale marzy w skrytości o młodszym chłopaku do męskiej, heteroseksualnej, analnej dominacji (jakkolwiek to brzmi) więc jak będziesz cierpliwy to się na bank dogadacie :classic_laugh:

• Haha 1

6 godzin temu, Siurentajski napisał:

Ja tam mogę już niedługo nie pracować, bo ogór wczoraj stwierdził że napisze co ja tutaj wypisują i mnie zwolnią :classic_cool: Co prawda nie wspomniał, gdzie napisze, a szczerze wątpię, żeby wiedział na której uczelni pracuję, ale profilaktycznie, z duszą na ramieniu czekam na rozmowę z dziekanem podczas której każą mi podpisać rozwiazanie umowy o pracę za porozumieniem stron :classic_biggrin:

Ja sprzęt w szkole mam to szkoła mundurowa.

Także ty wynosisz spinacze jakieś kleje do wąchania z spinaczami.

Na sali gimnastycznej jest broń, nawet Btr się znajdzie.

1 minutę temu, Kuui napisał:

On tam siedzi wynosi. Moja uczy. Uczelni też sztuki walki prowadzone przez specjalistę.

• Haha 1

Przed chwilą, Kuui napisał:

Tobie to by upoślaku nikt kija o długości jednego metra by nie dał, bo byś sobie krzywdę zrobił :classic_biggrin:

Jakoś czekałem dzisiaj na wezwanie do dziekana w sprawie mojego zwolnienia ale się nie doczekałem. A wczoraj mi obiecywałeś przecież. Mogę screena nawet potem wkleić z domu, bo w pracy na razie jestem :classic_cool:

Poza tym ty na prawdę jesteś taki tępy, że uważasz, że ktoś na uczelni wie, że ja i żona uprawiamy seks w trójkącie czy czworokącie z innymi babkami i że kogoś to by w ogóle obchodziło? Kto normalny rozmawia na takie tematy w pracy? Poza tym co moich studentów obchodzi jak i z kim ja seks uprawiam jak to jest moja prywatna sprawa?

2 minuty temu, Siurentajski napisał:

Tobie to by upoślaku nikt kija o długości jednego metra by nie dał, bo byś sobie krzywdę zrobił :classic_biggrin:

Jakoś czekałem dzisiaj na wezwanie do dziekana w sprawie mojego zwolnienia ale się nie doczekałem. A wczoraj mi obiecywałeś przecież. Mogę screena nawet potem wkleić z domu, bo w pracy na razie jestem :classic_cool:

Poza tym ty na prawdę jesteś taki tępy, że uważasz, że ktoś na uczelni wie, że ja i żona uprawiamy seks w trójkącie czy czworokącie z innymi babkami i że kogoś to by w ogóle obchodziło? Kto normalny rozmawia na takie tematy w pracy? Poza tym co moich studentów obchodzi jak i z kim ja seks uprawiam jak to jest moja prywatna sprawa?

Tobie więcej schudł jak byś musiał uuczyć.

16 minut temu, Maryyyś_/ napisał:

Malo tematów fajnych, mało ludzi. Chyba już więcej jest ogarniania przed świętami.

No, też to widzę, Święta, święta, nie lubię tych świat.Już się ciemno zaczyna robić. Trochę ratuje dzisiaj słońce. Ale okna już umyte, trzeba i tak było bo od lata nie były myte. Jak psy, koty? Mój przytył na 5 kg, jak to na zimę 

1 minutę temu, Kuui napisał:

Tobie więcej schudł jak byś musiał uuczyć.

A teraz po po.lsk.u :classic_cool:

Edytowano przez Siurentajski

4 minuty temu, Kuui napisał:

On tam siedzi wynosi. Moja uczy. Uczelni też sztuki walki prowadzone przez specjalistę.

Co twoja uczy, ciebie pisac nie nauczyła przez tyle lat. Gdyby choć mówiła poprawnie to już byś się nauczył. Więc nie ściemniaj.

3 minuty temu, Pearl napisał:

No, też to widzę, Święta, święta, nie lubię tych świat.Już się ciemno zaczyna robić. Trochę ratuje dzisiaj słońce. Ale okna już umyte, trzeba i tak było bo od lata nie były myte. Jak psy, koty? Mój przytył na 5 kg, jak to na zimę 

Zwierzaki ok. Okna też mam do mycia, dopiero jedno ogarniete.

Święta lubię, nie przesadzam z niczym.

Edytowano przez Maryyyś_/

A teraz po po.lsk.u :classic_cool:

Ja bym pokazał zdjęcia tobie gały wyszły na wierzch. Zwykłym sam wiesz czym,  tam uczą więc nie wrzucę.

3 minuty temu, Maryyyś_/ napisał:

Co twoja uczy, ciebie pisac nie nauczyła przez tyle lat. Gdyby choć mówiła poprawnie to już byś się nauczył. Więc nie ściemniaj.

Ty już wròcilas ?z handlu obwoźnego?

Ja bym pokazał zdjęcia tobie gały wyszły na wierzch. Zwykłym sam wiesz czym,  tam uczą więc nie wrzucę.

Ale ja widziałem zdjęcia z twojego Facebooka. Gały mi na wierzch nie wyszły ale bekę mam do tej pory. I taki upasiony kurdupel jak ty, z gębą okrągłą jak księżyc w pełni jest akurat ostatnią osobą, która powinna innych od spaślaków wyzywać, chyba że w swojej błyskotliwej inteligencji uważasz, że jak ty jesteś upasiony to wszyscy inni też :classic_laugh:

• Haha 1

Przed chwilą, Siurentajski napisał:

Ale ja widziałem zdjęcia z twojego Facebooka. Gały mi na wierzch nie wyszły ale bekę mam do tej pory. I taki upasiony kurdupel jak ty, z gębą okrągłą jak księżyc w pełni jest akurat ostatnią osobą, która powinna innych od spaślaków wyzywać, chyba że w swojej błyskotliwej inteligencji uważasz, że jak ty jesteś upasiony to wszyscy inni też :classic_laugh:

Widziałeś jakiegoś z netu kogoś. Trolować go, tak jesteś każdy ci pisze non stop z swojej nory.

Moja jeszcze jest na uczelni, ty co najwyżej wròciłeś z piwnicy pisząc swe mądrości na kafe.

8 minut temu, Maryyyś_/ napisał:

Nie wiadomo o co chodzi z Ogórkiem z tym pisaniem. Nie chce powiedzieć.

Widziałeś jakiegoś z netu kogoś. Trolować go, tak jesteś każdy ci pisze non stop z swojej nory.

Moja jeszcze jest na uczelni, ty co najwyżej wròciłeś z piwnicy pisząc swe mądrości na kafe.

Ale na jakiej uczelni? Co by baba po studiach miała robić z chłopem który ani się wysłowić nie umie ani liczyć i tylko się do kopania rowów nadaje? Chyba że jest tzw. urody radiowej i była bardzo zdesperowana że to już jest czas znaleźć chłopa i dzieci rodzić, a jedyne co się babie trafiło to ty :classic_cool:

9 minut temu, Maryyyś_/ napisał:

Zwierzaki ok. Okna też mam do mycia, dopiero jedno ogarniete.

Święta lubię, nie przesadzam z niczym.

I dobrze. Na bieżąco jak się uprząta to roboty tak nie ma.  

2 minuty temu, Pearl napisał:

Nie wiadomo o co chodzi z Ogórkiem z tym pisaniem. Nie chce powiedzieć.

Jest tępy? 

Jest tępy? 

O samym pisaniu mówię.Budowaniu zdań.

Edytowano przez Pearl

2 minuty temu, Siurentajski napisał:

Ale na jakiej uczelni? Co by baba po studiach miała robić z chłopem który ani się wysłowić nie umie ani liczyć i tylko się do kopania rowów nadaje? Chyba że jest tzw. urody radiowej i była bardzo zdesperowana że to już jest czas znaleźć chłopa i dzieci rodzić, a jedyne co się babie trafiło to ty :classic_cool:

Siedzisz cały dzień na kafe.  Szkoda pisać na rencie prędzej o to inwalidzkiej.

5 minut temu, Pearl napisał:

O samym pisaniu mówię.Budowaniu zdań.

No ja mówię o tym samym :classic_cool:

5 minut temu, Kuui napisał:

Siedzisz cały dzień na kafe.  Szkoda pisać na rencie prędzej o to inwalidzkiej.

Nie ogarniasz, że można z pracy pisać? Ja nie robię na taśmie. Mam wyciąg w laboratorium i biurko z kompem w pokoju biurowym. No i telefon też mam :classic_cool:

Przed chwilą, Siurentajski napisał:

Nie ogarniasz, że można z pracy pisać? Ja nie robię na taśmie. Mam wyciąg w laboratorium i biurko z kompem w pokoju biurowym. No i telefon też mam :classic_cool:

I co jeszcze masz? kiedy uczysz tam nikogo niema.? 

Pisz dalej od samego rana do wieczora przegrywie z piwnicy.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się