Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Klitek

Dlaczego tak mało ludzi popełnia samobójstwa żyjąc w tak beznadziejnych czasach ciągłego zapierd/olu w pracy i w braku perspektyw?

Polecane posty

22 minuty temu, Kuui napisał:

Ty już wròcilas ?z handlu obwoźnego?

Z konferencji.

44 minuty temu, Siurentajski napisał:

No jakoś jej nikt nie rozliczył, a tam były duże przepływy pieniędzy od hojnych darczyńców. Poza tym ona sama tak tych wszystkich trędowatych nie podnosiła, ona komercjalizowała tą biedę. Był wywiad z gościem z Kalkuty który pojechał do Wielkiej Brytanii studiować. I wspomina że wszyscy którym mówił skąd pochodzi komentowali, że podziwiają z jak straszliwej biedy się wyrwał. A jego irytowało, bo przyjechał z dużego indyjskiego miasta które miało i uniwersytet i rozwinięty transport publiczny i strefę biznesową, a wszyscy w europie zachodniej odbierali je jako oazę nędzy i jeden wielki slams bo taki przekaz pasował matce Teresie. Poza tym opieka którą oferowała tym ludziom była mało rzetelna medycznie, bo jak ona sama twierdziła, zbytnia wiedza jest źródłem pychy, więc do opieki nad chorymi wysyłała zakonnice bez przeszkolenia medycznego, na zasadzie - niech bóg prowadzi ich ręce, a one robiły więcej szkody niż pożytku. Podobie jak tym młodym matkom nieletnim które rodziły pod opieką ich zakonu należałoby dać środki antykoncepcyjne, a nie cieszyć się że one rodzą kolejne dzieci do wegetacji w slumsie i w biedzie. Ale matce Teresie było to na rękę, bo im więcej biedaków tym jej działalność była bardziej medialna i tym większe datki płynęły.

A jak po jej śmierci zrobiono szybkie rachunki, to okazało się że koszt pomocy którą udzielała to było około 10% tego co otrzymywała od darczyńców.

Pozostaje pytanie gdzie się podziało brakujące 90% :classic_cool:

"... Ten sam mechanizm można zaobserwować w obecności wielkich świętych (...) Sięgając do historii współczesnej, jako przykład można podać św. Matkę Teresę, której przypisuje się UZDROWIENIE ogromnej liczby ludzi (...) za pomocą bezwarunkowej miłości (...). 

Osoby niezaznajomione z PRAWAMI ŚWIADOMOŚCI uważają tego rodzaju zdarzenia za cuda. 

Jednak dla tych, którzy rozumieją prawa świadomości, takie zjawiska są całkowicie naturalne i oczekiwane. 

Wysokie poziomy świadomości same w sobie uzdrawiają, przemieniają i oświęcają innych (...). 

David R. Hawkins, dr nauk medycznych 

Książka pt. "Technika Uwalniania". 🫢

• Haha 1

7 minut temu, Kuui napisał:

I co jeszcze masz? kiedy uczysz tam nikogo niema.? 

Pisz dalej od samego rana do wieczora przegrywie z piwnicy.

Adiunkt na uczelni to nie nauczyciel w szkole że ma codziennie zajęcia ze studentami, bo poza dydaktyką musi też prowadzić pracę naukową. A zajęcia najczęściej są jeden, dwa dni w tygodniu :classic_cool:

Podobno żonę masz na uczelni to powinieneś wiedzieć takie rzeczy :classic_cool:

• Haha 1

5 minut temu, Iga.7 napisał:

"... Ten sam mechanizm można zaobserwować w obecności wielkich świętych (...) Sięgając do historii współczesnej, jako przykład można podać św. Matkę Teresę, której przypisuje się UZDROWIENIE ogromnej liczby ludzi (...) za pomocą bezwarunkowej miłości (...). 

Osoby niezaznajomione z PRAWAMI ŚWIADOMOŚCI uważają tego rodzaju zdarzenia za cuda. 

Jednak dla tych, którzy rozumieją prawa świadomości, takie zjawiska są całkowicie naturalne i oczekiwane. 

Wysokie poziomy świadomości same w sobie uzdrawiają, przemieniają i oświęcają innych (...). 

Ja jestem naukowcem nie szamanem i wierzę faktom a nie cudom :classic_cool:

22 minuty temu, Siurentajski napisał:

Ale na jakiej uczelni? Co by baba po studiach miała robić z chłopem który ani się wysłowić nie umie ani liczyć i tylko się do kopania rowów nadaje? Chyba że jest tzw. urody radiowej i była bardzo zdesperowana że to już jest czas znaleźć chłopa i dzieci rodzić, a jedyne co się babie trafiło to ty :classic_cool:

Niemożliwe, jeśli to ten sam poziom, co Ogór, to najwyżej na tej uczelni sprząta.

6 minut temu, Siurentajski napisał:

Jesteś ignorantem któremu się po prostu nie chce... 

Programowanie lewaków takich jak ty polega na tym, że wierzą we wszystko co napiszą media, a media szkalują świętych kościoła katolickiego bo czasy mamy takie same jak za komuny, i takie same szkalowanie jak w czasach bł. Ks. Jerzego Popiełuszki, który za prawdę! jaką głosił został niewinnie męczeńsko  zgładzony przez jakichś psycholi, którzy działali w imię czegoś, czego nawet nie potrafili nazwać i uczynić ważnym... Za jakieś dziesięć, piętnaście lat to samo co o Matce Teresie będą pisać o bł. Ks. Jerzym, że pewnie brał kasę od robotników z Huty i od strajkujacych. 

Brednie lewaków i lewackich pomiotów. 

Edytowano przez Iga.7

9 minut temu, Iga.7 napisał:

Poza tym skoro tak, to po co na koniec życia położyła się do dobrego szpitala w USA zamiast za pomocą wysokich poziomów świadomości bezwarunkowej miłości samemu się uzdrowić?

Ludzie głęboko wierzący są jak widać płytko myślący, logika i analiza są im obce dlatego można im wcisnąć każdy kit, byle odpowiednio opakowany. Tak jak powiedział Samuel Langhorne Clemens: „Religia zaczęła się kiedy pierwszy na świecie oszust spotkał pierwszego na świecie głupca” :classic_cool:

2 minuty temu, Iga.7 napisał:

Jesteś ignorantem któremu się po prostu nie chce... 

Programowanie lewaków takich jak ty polega na tym, że wierzą we wszystko co napiszą media, a media szkalują świętych kościoła katolickiego bo czasy mamy takie same jak za komuny, i takie same szkalowanie jak w czasach bł. Ks. Jerzego Popiełuszki, który za prawdę! jaką głosił został niewinnie męczeńsko  zgładzony przez jakichś psycholi, którzy działali w imię czegoś, czego nawet nie potrafili nazwać i uczynić ważnym... Za jakieś dziesięć, piętnaście lat to samo co o Matce Teresie będą pisać o bł. Ks. Jerzym, że pewnie brał kasę od robotników z Huty i od strajkujacych. 

Brednie lewaków i lewackich pomiotów. 

Nie masz pojęcia na czym polega i jak działa nowoczesna nauka, więc nie masz podstaw żeby kogokolwiek nazywać ignorantem. Zastanów się wgl czy wiesz co oznacza to słowo :classic_cool:

1 minutę temu, Siurentajski napisał:

Poza tym skoro tak, to po co na koniec życia położyła się do dobrego szpitala w USA zamiast za pomocą wysokich poziomów świadomości bezwarunkowej miłości samemu się uzdrowić?

Ludzie głęboko wierzący są jak widać płytko myślący, logika i analiza są im obce dlatego można im wcisnąć każdy kit, byle odpowiednio opakowany. Tak jak powiedział Samuel Langhorne Clemens: „Religia zaczęła się kiedy pierwszy na świecie oszust spotkał pierwszego na świecie głupca” :classic_cool:

Ty tak serio czy udajesz, że jesteś niedorozwinięty? 

Czemu dr David Hawkins piszący o poziomach świadomości zmarł, przecież powinien sam się uzdrowić...? 

Czemu ludzie umierają? Czemu nie są jak Bóg...? Czemu ktoś z Twojej wysoko oświeconej rodziny, dawny przodek zmarł, a nie uzdrowił się jak Bóg? 

Ty umrzesz, czy może raczysz nam udowodnić, że jesteś "nieśmiertelny" (i nieomylny, jak się okazuje...).? 😂

• Haha 1

7 minut temu, Iga.7 napisał:

Ty tak serio czy udajesz, że jesteś niedorozwinięty? 

Czemu dr David Hawkins piszący o poziomach świadomości zmarł, przecież powinien sam się uzdrowić...? 

Czemu ludzie umierają? Czemu nie są jak Bóg...? Czemu ktoś z Twojej wysoko oświeconej rodziny, dawny przodek zmarł, a nie uzdrowił się jak Bóg? 

Ty umrzesz, czy może raczysz nam udowodnić, że jesteś "nieśmiertelny" (i nieomylny, jak się okazuje...).? 😂

Ale o czym ty bredzisz? Gdzie ja twierdzę, że jestem nieśmiertelny. Nikt nie jest (na razie) bo to kwestia czystej biologii :classic_cool:

A odpowiedź na Twoje czemu ktoś tam się nie uzdrowił jest taka, że nie ma żadnych cudownych uzdrowień, to są wszystko brednie albo źle zinterpretowane wyniki. Jakoś nikt nie słyszał o cudzie, żeby komuś kończyna odrosła. Albo żeby ktoś był opóźniony umysłowo i nagle brzdęk - modlitwa i jest pełnosprawny :classic_biggrin:

• Haha 1

7 minut temu, Siurentajski napisał:

Nie masz pojęcia na czym polega i jak działa nowoczesna nauka, więc nie masz podstaw żeby kogokolwiek nazywać ignorantem. Zastanów się wgl czy wiesz co oznacza to słowo :classic_cool:

Takie macie wymówki (...) Ty z takim jeszcze jednym użytkownikiem tego forum... Bodajże z Mieczysławem... 😢 

Jak Wam brakuje argumentacji to piszecie, że "SPRAWDŹ LEPIEJ CO TO SŁOWO OZNACZA" albo "DZIECKO UWAŻAJ, BO NIE WIESZ O CZYM PISZESZ..."... 😂

To może napiszcie jeszcze kur🤬🤬🤬 do mnie "dziecko, za wysokie progi na Twoje kur🤬🤬🤬 nogi..."??? 

To z kim wy tu i o czym chcecie dyskutować, damscy HEJTERZY, jak KAŻDY lub KAŻDA jest dla Was:

- za głupia 

- za tępa 

- za stara 

- za młoda 

- zbyt katolicka 

- zbyt bezpośrednia i szczera 

- zbyt otwarcie mówi prawdę...? 

To może z nikim nie gadajcie i idźcie sobie...? 

Tak będzie lepiej dla wszystkich CHYBA. (...). 

• Haha 2

24 minuty temu, Siurentajski napisał:

Naukowiec od walenia owiec :classic_biggrin:

2 minuty temu, Siurentajski napisał:

Ale o czym ty bredzisz? Gdzie ja twierdzę, że jestem nieśmiertelny. Nikt nie jest (na razie) bo to kwestia czystej biologii :classic_cool:

A odpowiedź na Twoje czemu ktoś tam się nie uzdrowił jest taka, że nie ma żadnych cudownych uzdrowień, to są wszystko brednie albo źle zinterpretowane wyniki. Jakoś nikt nie słyszał o cudzie, żeby komuś kończyna odrosła. Albo żeby ktoś był opóźniony umysłowo i nagle brzdęk - modlitwa i jest pełnosprawny :classic_biggrin:

Szkoda czasu na "tępego". 

Przed chwilą, Iga.7 napisał:

Takie macie wymówki (...) Ty z takim jeszcze jednym użytkownikiem tego forum... Bodajże z Mieczysławem... 😢 

Jak Wam brakuje argumentacji to piszecie, że "SPRAWDŹ LEPIEJ CO TO SŁOWO OZNACZA" albo "DZIECKO UWAŻAJ, BO NIE WIESZ O CZYM PISZESZ..."... 😂

To może napiszcie jeszcze kur🤬🤬🤬 do mnie "dziecko, za wysokie progi na Twoje kur🤬🤬🤬 nogi..."??? 

To z kim wy tu i o czym chcecie dyskutować, damscy HEJTERZY, jak KAŻDY lub KAŻDA jest dla Was:

- za głupia 

- za tępa 

- za stara 

- za młoda 

- zbyt katolicka 

- zbyt bezpośrednia i szczera 

- zbyt otwarcie mówi prawdę...? 

To może z nikim nie gadajcie i idźcie sobie...? 

Tak będzie lepiej dla wszystkich CHYBA. (...). 

Ale to nie są wymówki, to jest stwierdzenie faktu. Już to kiedyś poruszałem przy okazji dyskusji o tzw. Cudach Eucharystycznych gdzie katoliccy uczeni stwierdzili że komunia zmieniła się w mięsień sercowy Jezusa a normalni uczeni stwierdzili że na kawałku wafla wyrosła krwistoczerwona pleśń :classic_cool:

1 minutę temu, Iga.7 napisał:

Szkoda czasu na "tępego". 

No czekam na te dowody cudów z odrośnięciem kończyny albo wyleczeniem kogoś z zespołu Downa :classic_cool:

Przed chwilą, Siurentajski napisał:

Ale to nie są wymówki, to jest stwierdzenie faktu. Już to kiedyś poruszałem przy okazji dyskusji o tzw. Cudach Eucharystycznych gdzie katoliccy uczeni stwierdzili że komunia zmieniła się w mięsień sercowy Jezusa a normalni uczeni stwierdzili że na kawałku wafla wyrosła krwistoczerwona pleśń :classic_cool:

I g n o r (...). 

• Haha 1

2 godziny temu, Iga.7 napisał:

W d... mam kim jesteś 🤮🤢

Weź się lecz i przestań się ocierać o inne kobiety, które w d... mają twoje zaloty, pałkarzu. 😮💨😮💨😮💨

Masz omamy? Lex to ciul ale jak widzisz w nim jakiegoś doktorka który cię molestował to musisz brac niezły towar, polec pls.

No czekam na te dowody cudów z odrośnięciem kończyny albo wyleczeniem kogoś z zespołu Downa :classic_cool:

Chcesz widzieć "downa" 

To wiesz gdzie se popatrz 

• Haha 1

2 minuty temu, Siurentajski napisał:

Wąchałeś coś z proboszczem panie naukowcu :classic_biggrin:

I g n o r (...). 

No właśnie prezentujesz podejście typowego fanatyka religijnego - jak fakty przeczą wierzę to tym gorzej dla faktów :classic_laugh:

Przez takie podejście młodzi ludzie odchodzą od religii bo widzą, że ona, w przeciwieństwie do nauki, niczego nie tłumaczy. I nie jest to kwestia żadnego lewackiego programowania :classic_cool:

Taaa, jasne 

"Have a nice day". (...). 🤭

Edytowano przez Iga.7

3 minuty temu, Iga.7 napisał:

Chcesz widzieć "downa" 

To wiesz gdzie se popatrz 

Miałaś mnie przecież do ignorowanych wrzucić :classic_cool:

Miałaś mnie przecież do ignorowanych wrzucić :classic_cool:

To "trochę trwa"... 😉

1 godzinę temu, Pearl napisał:

. Jak...koty? Mój przytył na 5 kg, jak to na zimę 

macie o czym pogadać....skoro faceta ma do naprawy kranu..:classic_cool:

39 minut temu, Siurentajski napisał:

Adiunkt na uczelni to nie nauczyciel w szkole że ma codziennie zajęcia ze studentami, bo poza dydaktyką musi też prowadzić pracę naukową. A zajęcia najczęściej są jeden, dwa dni w tygodniu :classic_cool:

Podobno żonę masz na uczelni to powinieneś wiedzieć takie rzeczy :classic_cool:

mitomania w pełnej krasie....sam sie przyznaleś ze wynosisz amoniak z roboty bo cie nie stać na porządny odgrzybiacz. cieszyłeś się, ze ten proceder juz długo trwa i jeszcze  cie nie złapali. typowa gadka prostego robola co skacze z jednej nędznej roboty do innej..skończ pierdaczyć o jakichs docentach doktorach czy studiach to juz przestało nawet bawić.

2 minuty temu, Ismael de Mexico napisał:

mitomania w pełnej krasie....sam sie przyznaleś ze wynosisz amoniak z roboty bo cie nie stać na porządny odgrzybiacz. cieszyłeś się, ze ten proceder juz długo trwa i jeszcze  cie nie złapali. typowa gadka prostego robola co skacze z jednej nędznej roboty do innej..skończ pierdaczyć o jakichs docentach doktorach czy studiach to juz przestało nawet bawić.

Kiedy pisałem że to jest proceder i cieszyłem się ze mnie nikt nie złapał? Przestań kłamać bezczelnie, i projektować na mnie swojej nędzy życiowej panie pracownik magazynu :classic_cool:

3 godziny temu, miramar napisał:

Czemu dręczysz Lexa?

Bo lubiem. 

42 minuty temu, buongiorno napisał:

Masz omamy? Lex to ciul ale jak widzisz w nim jakiegoś doktorka który cię molestował to musisz brac niezły towar, polec pls.

Lubiem mieć omamy (najczęściej jak jestem u   m a m y). 😜

Lubiem mieć omamy (najczęściej jak jestem u   m a m y). 😜

Razem z Lexem macie jakieś traumatyczno dramatyczne projekcje na temat obcych ludzi, baba albo typ puści bąka a wy już widzicie w nim dręczyciela molestatora albo babę która olala xD

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się