Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tak oczywiście tak nie

Paraliżuje mnie zacząć pracować

Polecane posty

Przed chwilą, Tak oczywiście tak nie napisał:

Mam czym wygenerować pieniądze a mnie paraliżuje 

A czym masz wygenerowac pieniadze?

4 minuty temu, Tak oczywiście tak nie napisał:

Mam czym wygenerować pieniądze a mnie paraliżuje 

Co konkretnie cie paralizuje?

2 minuty temu, Tak oczywiście tak nie napisał:

Aukcje internetowe 

Co bys sprzedawal na tych aukcjach?

8 minut temu, BabaZBlokadąPisania napisał:

Już umierasz, a co będzie później? 

I jestem w tym genialny ostatnio w piątek rano przed zakupami hipermarket miałem w lodówce 1 jogurt akurat żeby kawa jogurt i do hipermarket 

10 minut temu, Tak oczywiście tak nie napisał:

Robić te zdjęcia aukcje internetowe 

Ja bym sie nie bal samego sprzedawania na allegro, nawet kilka razy w zyciu cos sprzedalem, a ty ani razu?

Ale co innego prywatnie, a co innego zarobkowo - wtedy musisz placic podatki, a jak nie to klopoty i tego juz ja bym sie troche bal. Po 1 to zawracanie glowy w urzedzie. Ale po 2 co gorsza, to slyszy sie w tv, ze ktos nie jest zlodziejem jak inni, tylko wszystko najbardziej uczciwie robi, a i tak urzad niesprawiedliwie go ukara przez pomylke, albo jakis donosiciel niesluszny - i tego bym sie bal

Ale ogolnie praca polegajaca na sprzedawaniu gratów na allegro wydaje sie bardzo malo stresujaca, bo nie masz szefa ani bezposredniego kontaktu z ludzmi, ktorzy moga cie zaatakowac, jesli nie zgadzasz sie na odbiory osobiste

Niektorzy są niedbali albo oszustami to wtedy budza czyjas wscieklosc, ale jak jestes perfekcjonista to mialbys 100,00000000000000000000000000000000000% pozytywnych komentarzy, w ktorych kazdy by pisal poematy jaki jest zachwycony, ze jestes najlepszym sprzedawca na swiecie.

Wiem, bo jak sam cos sprzedalem to bylo uczciwie, dobrze zapakowane i dostawalem takie komentarze ze aż mi serce topniało. Uczciwych i skrupulatnych ludzi jest bardzo malo na swoecie, wiekszosc sprzedawcow to wieksi lub mniejsi oszusci, a juz na pewno są niedbali

Edytowano przez Bąbel

2 minuty temu, Bąbel napisał:

Niektorzy niedbali albo oszustami to wtedy budza czyjas wscieklosc, ale jak jestes perfekcjonista to mialbys 100,00000000000000000000000000000000000% pozytywnych komentarzy, w ktorych kazdy by pisal poematy jaki jest zachwycony, ze jestes najlepszym sprzedawca na swiecie.

Ale perfekcja kosztuje czas

Przykład masz pada możesz wystawić brudny a możesz wyczyszczony możesz zrobić ładne zdjęcia możesz byle jakie możesz zapakować dobrze możesz byle jak możesz dać chamska cene a możesz bardziej okazujnom 

Dlatego praca u kogos a nie wlasny biznes wydaje sie mniej ryzykowna. Ryzykuje sie tym, ze zostanie sie niemilo potraktowanym, ale odpowiedzialnosc karna mniejsza, zwlaszcza jak pracuje sie na niskim stanowisku

wlasciciele biznesow najczesciej jadą po bandzie i naginaja przepisy, kradną, oszukuja wszystkich, zarowno urzędy, jak pracownikow, klientow itd - mają stalowe jaja, prawie jak przestępcy, dlatego ja bym sie do tego nie nadawal, bo bym ani jednej nocy nie przespal, a po kilku dniach zawał serca ze strachu, ze cba albo konkurencja albo niezadowoleni klienci mnie dojadą

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się