neone 7 Napisano poniedziałek o 19:24 Dnia 1.02.2026 o 18:17, yeya napisał: Może być tak, że już komuś wyświadczyłas przysługę to ode mnie dostaniesz kwiaty w podziękowaniu... Spokojnie dogadamy się. : ) Okej, no dobra : ) nie będę się spierać. Jeśli mam wybierać między Twoim zadowoleniem a niezadowoleniem, to wybieram radość 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
neone 7 Napisano poniedziałek o 19:28 9 godzin temu, yeya napisał: Z jednej strony momentami jest w nim aż za dużo patosu które potrafią wybić z wczucia w akcję, a z drugiej… uświadamia jak różne są realia życia kobiet w zależności od miejsca... choć z drugiej strony przemoc możemy znaleźć wszędzie. Pierwszy sezon to 3 różne historię w zasadzie filmy... teraz zaczęłam oglądać drugi i trochę szkoda, że nie ma jednej z postaci. Obejrzałam pierwszy odcinek. Faktycznie są długie. Z początku zalatuje takim właśnie tureckim serialem, ale potem się rozkręca. Jest kilka wątków odnośnie głównych bohaterów, no i pani nadinspektor wymiata na tym stanowisku. Ma jaja kobita : ) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 146 Napisano poniedziałek o 22:45 3 godziny temu, neone napisał: Obejrzałam pierwszy odcinek. Faktycznie są długie. Z początku zalatuje takim właśnie tureckim serialem, ale potem się rozkręca. Jest kilka wątków odnośnie głównych bohaterów, no i pani nadinspektor wymiata na tym stanowisku. Ma jaja kobita : ) Tak, ale wydają się być bardziej naturalni niż aktorzy grający w tasiemcach. Grała w innym serialu Na skrzydłach ambicji (też na netflixie) i tam ją polubiłam... też na początku myślałam, że będzie kiszka ale jakoś się wciągnęłam... spoko serial. : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
neone 7 Napisano wczoraj o 12:24 13 godzin temu, yeya napisał: Tak, ale wydają się być bardziej naturalni niż aktorzy grający w tasiemcach. Grała w innym serialu Na skrzydłach ambicji (też na netflixie) i tam ją polubiłam... też na początku myślałam, że będzie kiszka ale jakoś się wciągnęłam... spoko serial. : ) Nieco feministyczny, ale to dobrze... Feminizm w dobrym tego słowa znaczeniu. Niestety ofiary nawet u nas w kraju są w lęku aby się zgłosić do odpowiednich instytucji, a co dopiero tam... Lubię ten kraj i mam miłe wspomnienia z nim związane (z wakacji) ale zapewne nie wszyscy mężczyźni żyjący tam na codzień są tacy mili jak się to podczas wakacji wydaje... Przypuszczam, że za czterema ścianami niejednego domu rozgrywają się tam różne dziwne rzeczy, tak jak wszędzie : ( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 146 Napisano 15 godzin temu 8 godzin temu, neone napisał: Nieco feministyczny, ale to dobrze... Feminizm w dobrym tego słowa znaczeniu. Niestety ofiary nawet u nas w kraju są w lęku aby się zgłosić do odpowiednich instytucji, a co dopiero tam... Lubię ten kraj i mam miłe wspomnienia z nim związane (z wakacji) ale zapewne nie wszyscy mężczyźni żyjący tam na codzień są tacy mili jak się to podczas wakacji wydaje... Przypuszczam, że za czterema ścianami niejednego domu rozgrywają się tam różne dziwne rzeczy, tak jak wszędzie : ( Tak sobie wygooglowalam i padło nawet hasło kobietobójstwo... ale jak ktoś chce to sam sobie poczytać. Na co zwróciłam jeszcze uwagę... pojawił się w serialu międzynarodowy gest 'pomóż mi' tzw wołanie o pomoc... otwarta dłoń zgięty kciuk do wewnątrz i zaciśnięte palce na nim w piąstkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 146 Napisano 13 godzin temu Fajnie jakby była tu maszyna losująca do tematów... klikasz i w mig wyskakuje od czapy jakiś temat (oczywiście spośród dostępnych na kafe)... tak dla zabawy. : ) z ciekawości co się pojawi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
neone 7 Napisano 2 godziny temu 12 godzin temu, yeya napisał: Tak sobie wygooglowalam i padło nawet hasło kobietobójstwo... ale jak ktoś chce to sam sobie poczytać. Na co zwróciłam jeszcze uwagę... pojawił się w serialu międzynarodowy gest 'pomóż mi' tzw wołanie o pomoc... otwarta dłoń zgięty kciuk do wewnątrz i zaciśnięte palce na nim w piąstkę. Tak, zwróciłam uwagę na ten gest. Fajnie to pokazali. Dodatkowo tytuł ma wiele znaczeń, miejsce gdzie pogrzebani są zmarli ale chyba też nazwa ich wydziału... Temat już nie tabu w dzisiejszych czasach. Ale można powiedzieć, że temat bez dna... Pozostawanie w związku mimo braku poczucia szczęścia... A przemoc tego szczęścia na pewno nie daje : ( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
neone 7 Napisano 2 godziny temu 10 godzin temu, yeya napisał: Fajnie jakby była tu maszyna losująca do tematów... klikasz i w mig wyskakuje od czapy jakiś temat (oczywiście spośród dostępnych na kafe)... tak dla zabawy. : ) z ciekawości co się pojawi... Chyba wiem o co Ci chodzi. : ) wyszukiwanie fajnych tematów jest dość żmudne i czasochłonne. Byłoby to jakieś ułatwienie : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 146 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, neone napisał: Tak, zwróciłam uwagę na ten gest. Fajnie to pokazali. Dodatkowo tytuł ma wiele znaczeń, miejsce gdzie pogrzebani są zmarli ale chyba też nazwa ich wydziału... Temat już nie tabu w dzisiejszych czasach. Ale można powiedzieć, że temat bez dna... Pozostawanie w związku mimo braku poczucia szczęścia... A przemoc tego szczęścia na pewno nie daje : ( Jeden z odcinków w którym pojawił się ten gest to historia oparta na faktach... opowiadała o kobiecie, matce która swoją córkę faszerowala różnymi specyfikami wmawiając wszystkim dookoła, że jej córka jest chora, korzystała z różnych zbiórek... wiadomo dla korzyści materialnych... taki kryminał z życia wzięty. Różne historie są poruszane w tym serialu... wczoraj skończyłam 2 sezon. A cmentarzysko bo ich miejscówka przypomina trochę cmentarz nierozwiązanych spraw. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 146 Napisano 2 godziny temu 10 minut temu, neone napisał: Chyba wiem o co Ci chodzi. : ) wyszukiwanie fajnych tematów jest dość żmudne i czasochłonne. Byłoby to jakieś ułatwienie : ) Na YT na starym koncie miałam coś takiego... z listy piosenek polubionych a było ich sporo : ) mogłam była sobie wylosować jeden bądź więcej utworów... fajne to było. A tutaj to nie wiem... Jedna wielka niewiadoma. : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 146 Napisano 2 godziny temu Dobrego dnia : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach