Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

1 minutę temu, E̲͐l̟̹̻͑̃̏c͉̻̭̭̺̅ͦ̄ͅi͉̹̓ͅa napisał:

To nie wiem z jakiego powodu, może był jakiś za bardzo dojrzały, u mnie nic nie było czuć.

To masz coś nie tak, z węchem 😅

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, E̲͐l̟̹̻͑̃̏c͉̻̭̭̺̅ͦ̄ͅi͉̹̓ͅa napisał:

W życiu bym tyle nie dała rady zjeść. 😅

Ja chyba bym mógł na śniadanie, obiad, kolację i deser.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To może opiszcie jaki to smak. Jak to smakuje ? Do czego to porównać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
10 minut temu, Danger napisał:

Pamiętam jak matka to gotowała, można się było pożygać🤮

U mnie w domu jak rodzice gotowali też mi tak śmierdziało i dlatego uciekałam z domu wtedy i nigdy tego bobu nie spróbowałam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, Danger napisał:

To może opiszcie jaki to smak. Jak to smakuje ? Do czego to porównać?

Można do jaśka porównać.Dobry jest a nic mi nie śmierdziało. To już kalafior zostawia na długo zapach.   

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 minuty temu, E̲͐l̟̹̻͑̃̏c͉̻̭̭̺̅ͦ̄ͅi͉̹̓ͅa napisał:

To nie wiem z jakiego powodu, może był jakiś za bardzo dojrzały, u mnie nic nie było czuć.

Bob sprzedawany na straganach zapakowany w szczelne woreczki strunowe w wysokiej temperaturze potrafi się zaparzyć i wtedy strasznie śmierdzi, mimo że wygląda jak świeży i teoretycznie jest świeży, to praktycznie niejadalny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
3 minuty temu, Onaaaa napisał:

U mnie w domu jak rodzice gotowali też mi tak śmierdziało i dlatego uciekałam z domu wtedy i nigdy tego bobu nie spróbowałam.

 Nie wiem od czego to zależy, raz czuć podczas gotowania, innym razem nie. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, salix napisał:

Bob sprzedawany na straganach zapakowany w szczelne woreczki strunowe w wysokiej temperaturze potrafi się zaparzyć i wtedy strasznie śmierdzi, mimo że wygląda jak świeży i teoretycznie jest świeży, to praktycznie niejadalny.

I może tak być. Kto wymyślił bób w woreczkach foliowych Już by mógł być w takich cieniutkich jednorazówkach albo może folia w dziurki.  

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
5 minut temu, salix napisał:

Bob sprzedawany na straganach zapakowany w szczelne woreczki strunowe w wysokiej temperaturze potrafi się zaparzyć i wtedy strasznie śmierdzi, mimo że wygląda jak świeży i teoretycznie jest świeży, to praktycznie niejadalny.

Tez kupiłam to był w tych woreczkach strunowych ale w biedronce i nie był zaparzony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tak czy inaczej dla mnie sprawa zamknięta. Nigdy tego paskudztwa nie ruszę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
7 minut temu, _Gretta napisał:

 Nie wiem od czego to zależy, raz czuć podczas gotowania, innym razem nie. 

Nie wiem ale nie zjem czegoś co śmierdzi. Tata czasem takie sery pleśniowe robił Jezu jak to śmierdziało. Do dziś sera pleśniowego nie tkne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
3 minuty temu, _Gretta napisał:

I może tak być. Kto wymyślił bób w woreczkach foliowych Już by mógł być w takich cieniutkich jednorazówkach albo może folia w dziurki.  

Albo luzem ze skrzynek jak pozostałe warzywa na wagę nakładać zamiast pakować w te woreczki. Od kkiedy trafiłam na taki śmierdzący, to sprawdzam przed zakupem czy ma normalny zapach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
4 minuty temu, Danger napisał:

Tak czy inaczej dla mnie sprawa zamknięta. Nigdy tego paskudztwa nie ruszę.

Masz rację, ani to dobre, smaczne ani zdrowe. Czym tu się podniecać? 😁

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
5 minut temu, niemaszuprawnień napisał:

Masz rację, ani to dobre, smaczne ani zdrowe. Czym tu się podniecać? 😁

Korzyści zdrowotne płynące z jedzenia bobu:

Wspiera układ trawienny:

Błonnik zawarty w bobie pomaga w regulacji pracy jelit i zapobiega zaparciom. 

Obniża poziom cholesterolu:

Błonnik w bobie może pomóc w obniżeniu poziomu "złego" cholesterolu LDL. 

Wspiera układ nerwowy:

Witaminy z grupy B w bobie wpływają korzystnie na funkcjonowanie układu nerwowego. 

Pomocny w odchudzaniu:

Bób jest stosunkowo niskokaloryczny i bogaty w błonnik, co może pomóc w utrzymaniu uczucia sytości i wspierać proces odchudzania. 

Bogaty w składniki odżywcze:

Bób zawiera witaminy z grupy B, witaminę K, kwas foliowy, żelazo, potas, magnez i błonnik. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
10 minut temu, E̲͐l̟̹̻͑̃̏c͉̻̭̭̺̅ͦ̄ͅi͉̹̓ͅa napisał:

Tez kupiłam to był w tych woreczkach strunowych ale w biedronce i nie był zaparzony.

Właśnie jeśli chodzi o bob pakowany w woreczki strunowe, to paradoksalnie najbezpieczniej w sklepie kupić, bo w klimatyzowanym pomieszczeniu nie psuje się tak szybko jak na zewnątrz w upale.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 godzinę temu, E̲͐l̟̹̻͑̃̏c͉̻̭̭̺̅ͦ̄ͅi͉̹̓ͅa napisał:

Tez wlasnie kilka dobrych lat nie jadłam, w ogóle zapomniałam o jego istnieniu, tutaj czytając sobie o nim przypomniałam. 😄

A powiedz jak to możliwe mając 2 bombelka że nie wiesz jak działa penís i popierasz byczego że mam stuleje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 minuty temu, E̲͐l̟̹̻͑̃̏c͉̻̭̭̺̅ͦ̄ͅi͉̹̓ͅa napisał:

Korzyści zdrowotne płynące z jedzenia bobu:

Wspiera układ trawienny:

Błonnik zawarty w bobie pomaga w regulacji pracy jelit i zapobiega zaparciom. 

Obniża poziom cholesterolu:

Błonnik w bobie może pomóc w obniżeniu poziomu "złego" cholesterolu LDL. 

Wspiera układ nerwowy:

Witaminy z grupy B w bobie wpływają korzystnie na funkcjonowanie układu nerwowego. 

Pomocny w odchudzaniu:

Bób jest stosunkowo niskokaloryczny i bogaty w błonnik, co może pomóc w utrzymaniu uczucia sytości i wspierać proces odchudzania. 

Bogaty w składniki odżywcze:

Bób zawiera witaminy z grupy B, witaminę K, kwas foliowy, żelazo, potas, magnez i błonnik. 

Ale po co skopiowałaś to z neta, jak ja to znam na pamięć? 

Jutro ugotuj rosół i koniecznie całe forum o tym poinformuj 😁

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×