Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
nie masz uprawnień

Czy wszyscy ludzie, nawet ci w obiektywnie złym położeniu życiowym, czyli np. starzy, chorzy, samotni, którzy mają energię do tego, żeby coś działać i do czegoś dążyć w swoim życiu, wierzą że dzięki tym działaniom i dążeniom osiągną poczucie szczęścia?

Polecane posty

Mam na myśli, czy energię do działania każdemu człowiekowi daje wizja, że jeszcze będzie czuł się szczęśliwy?

Czy zaś w pewnych okolicznościach ludzie są świadomi, że już nigdy nie będą czuli się szczęśliwi, bo np. ich starość i choroby są już nieodwracalne, ale pomimo świadomości, że już nigdy nie będą się czuli szczęśliwi, coś innego daje im energię do działania?

A jeśli tak, to co może dawać człowiekowi energię do działania w sytuacji, kiedy wie, że na poczucie szczęścia nie ma już żadnych szans?

Edytowano przez nie masz uprawnień

Czy natomiast żaden człowiek nie jest w stanie mieć energii i motywacji do działania w sytuacji kiedy nie widzi żadnych szans na poczucie szczęścia i taki stan to zawsze depresja?

1 minutę temu, nie masz uprawnień napisał:

Mam na myśli, czy energię do działania każdemu człowiekowi daje wizja, że jeszcze będzie czuł się szczęśliwy?

Czy zaś w pewnych okolicznościach ludzie są świadomi, że już nigdy nie będą czuli się szczęśliwi, bo np. ich starość i choroby są już nieodwracalne, ale pomimo świadomości, że już nigdy nie będą się czuli szczęśliwi, coś innego daje im energię do działania? A jeśli tak, to co może dawać człowiekowi energię do działania w sytuacji, kiedy wie, że na poczucie szczęścia nie ma już żadnych szans?

Mi daje energii że zrobię progres rzeczywistości czyli będę miał lepiej jutro niż dzisiaj np. rtv setup jakiś 

Raczej mam już marne szanse na szczęście zagrałem wabang o anastazje 

ok, czyli motywacją do działania może nie być nadzieja na poczucie szczęścia, jeśli takiej nadziei już nie ma, ale nadal może być nią zmniejszenie cierpienia - dzięki za tę cenną myśl

5 minut temu, nie masz uprawnień napisał:

ok, czyli motywacją do działania może nie być nadzieja na poczucie szczęścia, jeśli takiej nadziei już nie ma, ale nadal może być nią zmniejszenie cierpienia - dzięki za tę cenną myśl

Tak 

Przed chwilą, nie masz uprawnień napisał:

Moja nadzieja umarła już jakieś 35 lat temu, w tym właśnie problem

Nie wierzysz już w tom jedyną innom niż wszystkie? A co jeśli kiedyś jom spotkasz pod inpostem 

1 minutę temu, 8 komputerów tak napisał:

Nie wierzysz już w tom jedyną innom niż wszystkie? A co jeśli kiedyś jom spotkasz pod inpostem 

Codziennie takie spotykam na ulicy i w sklepach, tyle, że one są ode mnie o 25 lat młodsze i wiem, że nie mam u nich najmniejszych szans, dlatego nigdy nic nie robiłem, żeby je zapoznać

A 25 lat temu, kiedy sam byłem w ich wieku i kiedy obiektywnie jeszcze miałem u nich szanse, to też myślałem, że nie mam u nich szans

Teraz zaś już nie tylko myślę, że nie mam u nich szans, ale to wiem

4 minuty temu, nie masz uprawnień napisał:

Codziennie takie spotykam na ulicy i w sklepach, tyle, że one są ode mnie o 25 lat młodsze i wiem, że nie mam u nich najmniejszych szans, dlatego nigdy nic nie robiłem, żeby je zapoznać

A 25 lat temu, kiedy sam byłem w ich wieku i kiedy obiektywnie jeszcze miałem u nich szanse, to też myślałem, że nie mam u nich szans

Teraz zaś już nie tylko myślę, że nie mam u nich szans, ale to wiem

No zazwyczaj różnica wieku jest przeszkodom ale niekoniecznie przynajmniej mnie nie sama meyryka kreci niektóre i w moim wieku jeszcze fajnie wyglądają 

Som pary dużej różnicy wieku ale to zazwyczaj trzeba mieć pieniądze, ja lubię też look takich biednych karynek to już niekoniecznie byle miała mental że nie chce się uczyć tylko rodzić i tulic faceta

No zmierzam do tego że różnie może być, ale ciebie nie zmienię jak musi być młodziutka przedewszyskim 

Pamiętaj że anastazja się spotkała z mewom 27>45

32 minuty temu, 8 komputerów tak napisał:

Moje życie to cierpuenie ale jeśli mogę sprawić że jest mnejsze bo mam rozrywki rtv to działam 

Zastępujesz sobie Elcie elektrośmieciami z allegro na kredyt. Całkiem nowe, nie znałem 

42 minuty temu, nie masz uprawnień napisał:

Czy zaś w pewnych okolicznościach ludzie są świadomi, że już nigdy nie będą czuli się szczęśliwi, bo np. ich starość i choroby są już nieodwracalne, ale pomimo świadomości, że już nigdy nie będą się czuli szczęśliwi, coś innego daje im energię do działania?

A jeśli tak, to co może dawać człowiekowi energię do działania w sytuacji, kiedy wie, że na poczucie szczęścia nie ma już żadnych szans?

Mnie energię do działania daje to czy ktoś mi powie: Cześć. Wtedy wiem, że żyję i jestem szczęśliwa. A tak serio, serio to szczęście jest albo go nie ma. W sensie jeżeli sam nie uszczęśliwisz siebie to guzik będzie z rozkminiania co byłoby gdyby. ;]

5 minut temu, Sev napisał:

Mnie energię do działania daje to czy ktoś mi powie: Cześć. Wtedy wiem, że żyję i jestem szczęśliwa. A tak serio, serio to szczęście jest albo go nie ma. W sensie jeżeli sam nie uszczęśliwisz siebie to guzik będzie z rozkminiania co byłoby gdyby. ;]

Część na kafeterii. 

1 minutę temu, Fifofa napisał:

Część na kafeterii. 

Cześć? A za chwilę sraka? Kilkakrotnie mnie tu sabotażowałeś i co myślisz? Uważasz, że mam ochotę z tobą dyskutować bez słowa sprostowania?

3 minuty temu, Sev napisał:

Cześć? A za chwilę sraka? Kilkakrotnie mnie tu sabotażowałeś i co myślisz? Uważasz, że mam ochotę z tobą dyskutować bez słowa sprostowania?

Jaka to jest ròznica na takim forum?  

Ja mam poglądy stałe co do tego miejsca.

3 minuty temu, Fifofa napisał:

Jaka to jest ròznica na takim forum?  

Ja mam poglądy stałe co do tego miejsca.

Każdy ma swoje poglądy Piotrek. i nie ty dyktujesz co kto ma robić i jak się czuć. Masz ochotę na fajne, beznadziejne a kulturalne gadki to chętne. W innym razie wyjdź z lokalu, w którym obecnie przebywam ja. Tyle.

Jak napiszesz normalnie inne przygłupy  patrzą jest chętna. Czy zależy na atencji przyglupòw  twoja decyzja.

Tak jak kasa lubi  ciszę, tak  samo coś wartościowego też . 

Przed chwilą, Sev napisał:

Każdy ma swoje poglądy Piotrek. i nie ty dyktujesz co kto ma robić i jak się czuć. Masz ochotę na fajne, beznadziejne a kulturalne gadki to chętne. W innym razie wyjdź z lokalu, w którym obecnie przebywam ja. Tyle.

Ja jeszcze dobrze czuje i jestem zdrowy.

2 minuty temu, OdbytnicaBoża napisał:

Jesteś tępym fjutem. Niczym wiecej.

Ty jesteś chętna 🤣 na tępych foutòw.

Tak czy owak Zbigniew Nowak. 

1 minutę temu, Fifofa napisał:

Ty jesteś chętna 🤣 na tępych foutòw.

A wrzucić twoje dane? To rób tak dalej.

Przed chwilą, OdbytnicaBoża napisał:

A wrzucić twoje dane? To rób tak dalej.

Jaki ma skutek to przynieść napewno taki sam jak całe forum.

2 minuty temu, Sev napisał:

Tak czy owak Zbigniew Nowak. 

Tak czy owak terzeba jechać,  wybrać dobrą drogę.

Nie przegrywacie tutaj życia. 

1 godzinę temu, Dumbojewa napisał:

Zastępujesz sobie Elcie elektrośmieciami z allegro na kredyt. Całkiem nowe, nie znałem 

Jakom elcie człowieku ona mnie interesuje jak zeszłoroczny śnieg 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować