Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

Witam, jestem w 8 tygodniu ciąży i niestety rozwój zarodka przebiega wolno.

Opiszę mniej więcej moją sytuację. Proszę o wasze historie, które były podobne do mojej :)

Pierwszy dzień ostatniej miesiączki był 04.08, moje cykle przeważnie trwają 27 dni. Ostatni stosunek z mężem był 17.08. Pierwszy test ciążowy wykonałam 29.08, była na nim ledwo widoczna kreska. Postanowiłam następnego dnia wykonać test ponownie i również była ledwo widoczna kreska, tego samego dnia zauważyłam na bieliźnie małą kropkę krwi i pomyślałam że może zaczyna mi się okres ponieważ następnego dnia się go spodziewałam. Miesiączka się spóźniała więc 03.09 wykonałam test Beta hcg i wynosił 96. Dnia 05.09 wykonałam beta hcg ponownie i wynik wynosił 135 a progesteron 13,48. Mniej więcej od 02.09 miała silne bóle po lewej stronie podbrzusza które zaczęły z czasem promieniować do lewego boku i uda, prawa strona mnie nie bolała. Ból utrzymywał się tak mniej więcej do 11.09. W dniu 08.09 wykonałam bete, która wynosiła 418 oraz progesteron i wynosił 13.68. Dnia 09.09 poszłam na pierwszą wizytę do ginekologa i tam usłyszałam że nie można mi jeszcze wykonać usg ponieważ moja beta jest zbyt niska. Powiedziałam również o moich bólach i usłyszałam że byc może podczas rozciągania się macicy coś naciska na jakiś nerw i stąd te bóle. Miałam się zjawić na następną wizytę  17.09. Dnia 16.09 wykonałam bete i wynosiła 6119, a progesteron 12,98. Na usg 17.09 pęcherzyk był wielkości 5,7 mm, bez widocznego zarodka. Dostałam receptę na Luteinę. Dnia 25.09 na kolejnym usg pęcherzyk miał 9,8 mm, a zarodek 1,7 mm bez echa serca. Ginekolog powiedział że pęcherzyk mało urósł od ostatniej wizyty i zarodek jest bardzo mały jak na wiek ciąży. Usłyszałam że albo to jest bardzo wczesna ciążą albo doszło do poronienia zatrzymanego. Czy któraś z was miała podobny rozwój ciąży na pierwszych tyg, a mimo to zarodek nadgonił i ciąża była udana ? 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się