Pokraka 1637 Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Z ciekawości zapytam, kto prowadzi ten kebab? Dla Arabów to Halal, coś jak koszerność dla Żydów. No kto? Polacy. I uważam że jest najsmaczniejszy w mieście, może ma małą zgodność z oryginałem ale oddaje wszystkie nasze smaki jeszcze pyszny sos czosnkowy mają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 925 Napisano 7 godzin temu Przed chwilą, Pokraka napisał: No kto? Polacy. I uważam że jest najsmaczniejszy w mieście, może ma małą zgodność z oryginałem ale oddaje wszystkie nasze smaki jeszcze pyszny sos czosnkowy mają. Fajnie! Jestem za, a nawet przeciw! Też jesteśmy specami od pizzy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, Miecz napisał: W takim razie nie jest to kebab tylko coś kebabopodobne. Nie ważne, bo to są nasze smaki, tych mielonek z krowy z obora, jeść nie dam rady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 925 Napisano 7 godzin temu Przed chwilą, Pokraka napisał: Nie ważne, bo to są nasze smaki, tych mielonek z krowy z obora, jeść nie dam rady. Nie oszukujmy się, baranina i jagnięcina to nie nasze narodowe smaki. Ale kebab z wieprzowiny?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 360 Napisano 7 godzin temu 37 minut temu, Pokraka napisał: Mnie bardzo rozczarowuje, że wybór mies jest coraz mniejszy, niedługo poza szynka i schabem nic nie będzie można kupic. 🥺 Mój tata czasami zamawia wołowinę przez internet ale jeszcze nigdy się nie naciął na nieswieza, a wybór mięs i podrobów których próżno szukać w mięsnym mają naprawdę szeroki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pieprz w moździerzu 8 Napisano 7 godzin temu 2 minuty temu, Miecz napisał: Fajnie! Jestem za, a nawet przeciw! Też jesteśmy specami od pizzy. Polska pizza lepsza, bo bogatsza. Tak samo sos do makaronu, bo więcej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, Miecz napisał: Fajnie! Jestem za, a nawet przeciw! Też jesteśmy specami od pizzy. Wiem, że masz o tym inne zdanie ale ja lubię nasze jedzenie i kuchnie innych nacji smakują mi najlepiej w wersji zawłaszczonej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 925 Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, Pokraka napisał: Nie ważne, bo to są nasze smaki, tych mielonek z krowy z obora, jeść nie dam rady. I mnie jest jeszcze kebab mieszany, czyli z mięsem drobiowym. Taki kompromis. Do tego dodają trzy sosy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Miecz napisał: Nie oszukujmy się, baranina i jagnięcina to nie nasze narodowe smaki. Ale kebab z wieprzowiny?! Oni tam tego barana z koszuchem mielą i razem z kijem pastuszka taka to baranina. Tak wolę z wieprzowiny albo kurczaka. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 925 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Pokraka napisał: Wiem, że masz o tym inne zdanie ale ja lubię nasze jedzenie i kuchnie innych nacji smakują mi najlepiej w wersji zawłaszczonej. Wszystkie potrawy jednogarnkowe pochodzą z Niemiec. To mistrzowie erzacu. Też je bardzo lubię, ale w wersji spolszczonej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 5 minut temu, salix napisał: Mój tata czasami zamawia wołowinę przez internet ale jeszcze nigdy się nie naciął na nieswieza, a wybór mięs i podrobów których próżno szukać w mięsnym mają naprawdę szeroki. Wiem, ale mam opory. Zresztą daje jeszcze radę coś kupić, choć zauważam wyraźną tendencję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 925 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Pokraka napisał: Oni tam tego barana z koszuchem mielą i razem z kijem pastuszka taka to baranina. Tak wolę z wieprzowiny albo kurczaka. Dobrze, że nie z pastuszkiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 925 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Pokraka napisał: Wiem, ale mam opory. Zresztą daje jeszcze radę coś kupić, choć zauważam wyraźną tendencję. Już kiedyś pisaliśmy o wołowinie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 307 Napisano 6 godzin temu 22 minuty temu, Miecz napisał: To tylko nazwa potrawy. Wystarczy ją zmienić i po ptokach. Nie przepadam za kebabami niezależnie z czego. Przy jedzeniu w mieście to opcja ostatniego wyboru. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 307 Napisano 6 godzin temu (edytowany) 5 minut temu, Pokraka napisał: Oni tam tego barana z koszuchem mielą i razem z kijem pastuszka taka to baranina. Tak wolę z wieprzowiny albo kurczaka. Ja tam nie dociekam z czego co jest bo można się srodze rozczarować. Nie jestem obrzydliwa i jak mi coś smakuje to smakuje i tyle. Edytowano 6 godzin temu przez murb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, Miecz napisał: Wszystkie potrawy jednogarnkowe pochodzą z Niemiec. To mistrzowie erzacu. Też je bardzo lubię, ale w wersji spolszczonej. Wszystkie? Chyba nie nie ważne, lubię te przerabianie pod nasze narodowe gusta. Bigos jest nasz i jest pyszny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 925 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, murb napisał: Nie przepadam za kebabami niezależnie z czego. Przy jedzeniu w mieście to opcja ostatniego wyboru. Jestem wzrokowcem. Jak widzę to kręcące się mięso to nie mogę się powstrzymać. Bywało i tak, że na gwałt szukałem WC, ale i tak niczego mnie to nie nauczyło. "Sra/nie ogniem" też trzeba zaliczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 307 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, Miecz napisał: Już kiedyś pisaliśmy o wołowinie. Ale możecie pisać jeszcze raz a ja poczytam. Taką mam propozycję. Dziś chyba taki dzień. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 925 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, Pokraka napisał: Wszystkie? Chyba nie Masz rację. Nie wszystkie. Lubię maścipulkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 307 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Jestem wzrokowcem. Jak widzę to kręcące się mięso to nie mogę się powstrzymać. Bywało i tak, że na gwałt szukałem WC, ale i tak niczego mnie to nie nauczyło. "Sra/nie ogniem" też trzeba zaliczyć. Ja mogę patrzeć na różne rzeczy bez reakcji żołądkowych. A nie! Mam mdłości przy budyniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 307 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Pokraka napisał: Wszystkie? Chyba nie nie ważne, lubię te przerabianie pod nasze narodowe gusta. Bigos jest nasz i jest pyszny. Mogę wyznać bez żadnych konsekwencji, że nie lubię bigosu? Jem przy różnych okazjach ale mogłabym bez niego żyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 8 minut temu, Miecz napisał: Dobrze, że nie z pastuszkiem Może i z jak się nawinął Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 7 minut temu, Miecz napisał: Już kiedyś pisaliśmy o wołowinie. Tak i mam mocne patriotycznie zęby i jem polską Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 925 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, murb napisał: Ja mogę patrzeć na różne rzeczy bez reakcji żołądkowych. Patrzeć to ja sobie mogę. Piszę o reakcjach po zjedzeniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 360 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, Pokraka napisał: Wiem, ale mam opory. Zresztą daje jeszcze radę coś kupić, choć zauważam wyraźną tendencję. Ja tez u mnie w mięsnym trzeba zamawiać z wyprzedzeniem, bo od ręki dostępne są tylko te podstawowe gatunki mies. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 925 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Pokraka napisał: Tak i mam mocne patriotycznie zęby i jem polską Najlepsza jest argentyńska, ale nikt Ci nie powie jak długo była głęboko zamrożona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 8 minut temu, murb napisał: Ja tam nie dociekam z czego co jest bo można się srodze rozczarować. Nie jestem obrzydliwa i jak mi coś smakuje to smakuje i tyle. Ja nie mam oporów taka wiedza mnie nie zniechęca, jeśli by mi smakowało to bym jadłam. Wiele rzeczy dziwnych w życiu próbowałam by choć raz spróbować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 307 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Miecz napisał: Patrzeć to ja sobie mogę. Piszę o reakcjach po zjedzeniu. Nie jem ostrego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, salix napisał: Ja tez u mnie w mięsnym trzeba zamawiać z wyprzedzeniem, bo od ręki dostępne są tylko te podstawowe gatunki mies. U nas to samo, czyli to powoli norma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1637 Napisano 6 godzin temu 7 minut temu, murb napisał: Mogę wyznać bez żadnych konsekwencji, że nie lubię bigosu? Jem przy różnych okazjach ale mogłabym bez niego żyć. Ważne że jesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach