Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
WychodzeNaChwile

Życie towarzyskie i uczuciowe młodych Polaków

Polecane posty

10 minut temu, BabkaBożaBeware napisał:

Czasami widać od razu. Przecież sama wiesz.

Widocznie też wyglądam na patolę, bo mi się 10 razy na nomen omen patologii ciąży pytali czy paliłam w ciąży, że mam takiego małego dzieciora w brzuchu.

27 minut temu, BabkaBożaBeware napisał:

No ale to ty. I po co się dziwować ze inni wola je mieć. Każdy woli co innego w życiu. 

ja sie nie dziwuje ja jestem przeciwny placeniu im za to. 

czy ja kiedys napisalem ze mnie rpzeszkadza ze ktos ma dzieci ? nie. niech se ma co mnie to obchodzi ale jak ma to niech bedzie za nie odpowiedzialny a nie krzyczy dej

1 minutę temu, Pieprz w moździerzu napisał:

A gdzie napisałam, że to było fajne? Musieli rodzice ostro reagować. Dla mnie taki wyjazd to patola.

Sorry nie doczytałam kontekstu włóczenie się po krajach, gdzie non stop słyszysz ‘give me money' z dzieckiem w chuscie to jest hardcore totalny.

7 minut temu, BabkaBożaBeware napisał:

No im więcej masz ty się twoje standardy zmieniają więc i 9 na jedną gebe będzie za mało.

Nie o tym mowa. Na życie, wakacje rachunki i kilka par spodni wystarcza i jeszcze do skarpety odkładamy, ino mi duuuużo brakuje żeby kupić maleńki drewniany domecek wcasowy nad jezioreckiem 😜

26 minut temu, Fifofa napisał:

Obejrzyj film co wstawiłem innym temacie wszystko zrozumiesz. Love Nature jest na satelicie w języku Polskim,  nawet na YT można przestawić?

ale mnie nie interesuje ze niektorzy ludzie mysla jak psy czy malpy szkoda mi czasu na ogladanie tego

26 minut temu, BabkaBożaBeware napisał:

Napisalam czasami czego oczywiście nie raczyłeś zakodować tylko znowu lecisz skrajna patola. Bo dilerzy i przestępcy to jednak margines. Nie będziesz biznesmenem gdy jesteś idjota. Obudź się bo pjerdolisz jak potłuczony już xD ty chyba jesteś bardzo zaiwstny ogólnie bo każdego w każdej dziedzinie próbujesz zawsze zdeprecjonować. Bogaty kradnie matka to patola z kamienicy pisior to tępak. Wszystko be. Ja to doskonale widzę i wiem że jesteś zazdrosny a dwa zwyczajnie mało myslisz 

to ty uogolniasz moje stwierdzenia a to twoje bylo ogolne bo napisales ze bogaty=madry a ja napisalem ze niekoniecznie a teraz przypisujesz mi twoje uogolnienia 

5 minut temu, Baba napisał:

Nie kilkanaście minut, tylko kilka dni. Po czym poznała? Po tym jakie ubranka matka ze sobą zabrała i czy w ogóle,  środki higieniczne i jak reagowała na płacz wlasnego dziecka. Mówię, trafisz na ten artykuł na stronie głównej to przeczytaj.

No to na mojej porodówce by takiego śledztwa nie zrobiła w 2,5 dnia gdzie co chwilę masz inną zmianę położnych a ubranka są szpitalne na pobyt.

5 minut temu, Еlciаа napisał:

Moje były piękne, co ciekawe pierwszy syn urodził się z długimi gdzieś 2-3 cm kruczo czarnymi włosami i położne mu zrobiły irokeza.

Piękne, bo wydobyte. Jak się twarzą orze kanał, to jednak się wygląda jak po libacji 😄

Tirowcy to są analfabeci czasem bo starczy im pamięć mięśniowa a trochę kaski zarobia ...

• Thanks 1

6 minut temu, sebix libedowski napisał:

no ok ale to ryzyko i nie kazdy podejmie ja tez bym pojechal bo inaczej to by zostalo skok z mostu jakbym mial przez 10 lat na wakacje nie jechac przez dziecko to bym zwariowal 

Ty już jesteś zwariowany.

28 minut temu, Onaaaa napisał:

Myślisz jak nastolatek 😂

mozliwe ale mnie to nie przeszkadza 😄

27 minut temu, BabkaBożaBeware napisał:

A no i jeszcze każdy wykształcony znalazł dyplom w lejsach xD 

nie kazdy ale zwykle ci co sie z nim obnosza to pozniej sie okazuje ze to resocjalizacja albo licencjat z polonistyki i byk w kazdym zdaniu 😄

po wyksztalconym widac ze wyksztalcony nie musi pisac ze ma dyplom 😄

Przed chwilą, Pieprz w moździerzu napisał:

Piękne, bo wydobyte. Jak się twarzą orze kanał, to jednak się wygląda jak po libacji 😄

Aa widzisz, tego nie wiedziałam, a mój jeszcze dodatkowo tydzień po terminie wyszedł, pewnie dlatego takie długie włosy miał.

1 minutę temu, Еlciаа napisał:

Aa widzisz, tego nie wiedziałam, a mój jeszcze dodatkowo tydzień po terminie wyszedł, pewnie dlatego takie długie włosy miał.

A znasz ten przesąd, że jak baba ma zgagę to dziecko mocno włochate? 😄

• Confused 1

8 minut temu, Onaaaa napisał:

Znam takich co mają w Wawie najniższą krajową i to jest dopiero śmieszne.

Zmierzam do tego, że te minimalne 500zl kieszonkowego tyczy się pewno kilkunastu procent polskich rodzin. Od narodzin 6 razy zmieniłam miejsce zamieszkania, zawsze miasto, blokowisko, duze skupisko ludzi. Widzę jak się żyje.  Dam Ci przykład. Obok szkoły otworzyli u nas lodziarnię, właściciel uznał, że to idealne miejsce na biznes. Dużo dzieci, lody zejdą na pniu. Splajtował po 2 latach. 

25 minut temu, stary_głupi_chłop napisał:

A może jesteś bezpłodny i tylko racjonalizujesz to na Kafe..?

moze, nie wiem nigdy sie o dziecko nie staralem 😄 moze i jestem bezplodny lepiej by bylo dla mnie 😄

25 minut temu, Baba napisał:

Bez dziecka też bym nie pojechała. 

no ty ale ten ktory pojechal z dzieckiem w chuście by pojechjal a jak widac po urodzeniu jednak mu odpowiedzialnosc sie nie zwiekszyla 😄 co obala ten mit ktory jest forsowany na podstawie tego wlansie przykladu z zycia znajomych pieprza

20 minut temu, Baba napisał:

Telefony mają kupione na raty.  Dzisiaj widziałam akurat mapę zarobków w Polsce. W woj. mazowieckim przeciętny zarobek to 9 tyś z hakiem. Najwyższy. Ja tyle będę miała w styczniu, może parę złotych  więcej, a uważam siebie za bidoka.

bedziesz miala 9k emerytury ?

20 minut temu, bocibot napisał:

Ok sory może jednak nie chcesz być dzieciorobem tylko dużo bólu doopy to wywołuje wielu ludzi chyba nie chce niestety są wiatropylni i się chyba dostosowują bo nie mają wyjścia... Też nie wiem jak można o tym marzyć jak taka iskra what the fuck...

tak wsrod ciemnoty zwlaszcza jest presja na rozmanzanie sie i zalozenie ze kazdy cche miec dzieci. jakies stare baby na wsiach to podobno nawet zakladaja jak wrobelek ze jak ktos nie ma dzieci to bezplodny musi byc bo jak to tak nie miec dzieci 😄

21 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał:

A gdzie napisałam, że to było fajne? Musieli rodzice ostro reagować. Dla mnie taki wyjazd to patola.

to nie jest patola ale ryzyko to jakby dziecko wyslac na kolonie z jakiejs oazy tez jest jakis % ryzyka ze wsrod kleru trafi na zboka. 

wiadomo ze dziecko choruje raz na jakis czas i ryzyko ze bedzie wymagalo opieki spzitalnej jest niewielkei ale jest

22 minuty temu, BabkaBożaBeware napisał:

No im więcej masz ty się twoje standardy zmieniają więc i 9 na jedną gebe będzie za mało.

przy obecnych cenach to nie jest jakas duza kasa zwlaszcza jak ktos nie ma wlasnych nieruchomosci. zyjesz bo zyjesz ale bez rarytasow za 9k brutto

niektorym to i pewnie moze braknac czasami 

Edytowano przez sebix libedowski

17 minut temu, murb napisał:

Dobrej nocy. 👋

Ja jeszcze mam kuchenkę do szorowania z tłuszczu i potem zrobię pa 😉

Dobranoc.

Przed chwilą, sebix libedowski napisał:

no ty ale ten ktory pojechal z dzieckiem w chuście by pojechjal a jak widac po urodzeniu jednak mu odpowiedzialnosc sie nie zwiekszyla 😄 co obala ten mit ktory jest forsowany na podstawie tego wlansie przykladu z zycia znajomych pieprza

Najbardziej mnie rozśmieszyli pospiesznym ożenkiem w zaawansowanej ciąży.

20 minut temu, Onaaaa napisał:

Znam takich co mają w Wawie najniższą krajową i to jest dopiero śmieszne.

ale co jest smiesznego w tym ? to ze nie nauczyli sie nic za co by im ktos wiecej zaplacil ?zle wybrali zycie. 

Edytowano przez sebix libedowski

18 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał:

Oni też się fascynowali czystością rasy i eliminowali osobniki wadliwe.

ale ja nie pisze o czystosci rasy i brudasach tylko o chorych i zdrowych 

nikt normalny nie chce chorego dziecka i nie pisze o wsadzaniu chorych dzieci do bedzki tylko o badaniu zarodkow jestes talibem skoro nie rozumiesz roznicy

18 minut temu, Еlciаа napisał:

Moje były piękne, co ciekawe pierwszy syn urodził się z długimi gdzieś 2-3 cm kruczo czarnymi włosami i położne mu zrobiły irokeza.

dla kazdej matki pewnie sa ale wysylanie takich zdjec po poradzi innym ludziom to nie jest fajne dla nich to naprawde brzydkie takie noworodki sa. 

ale ja nie pisze o czystosci rasy i brudasach tylko o chorych i zdrowych 

nikt normalny nie chce chorego dziecka i nie pisze o wsadzaniu chorych dzieci do bedzki tylko o badaniu zarodkow jestes talibem skoro nie rozumiesz roznicy

No oni też chorych gazowali, nie wiesz?

dla kazdej matki pewnie sa ale wysylanie takich zdjec po poradzi innym ludziom to nie jest fajne dla nich to naprawde brzydkie takie noworodki sa. 

Bez przesady, nawet matka widzi, że brzydkie 😄

17 minut temu, salix napisał:

Sorry nie doczytałam kontekstu włóczenie się po krajach, gdzie non stop słyszysz ‘give me money' z dzieckiem w chuscie to jest hardcore totalny.

dla pieprza to pewnie wszystko poza watykanem i polska to kraj 3 swiata na czele z niemcami 😄

dotykali bo to przynosi szczescie tak pisala a nie ze kase chcieli 😄 stawiam na chiny tam bialy jest bogiem i przynosi szczescie albo cos podobnego w wiely tych krajach sa lepsze szpitale niz w polsce i opieka medyczna

6 minut temu, sebix libedowski napisał:

przy obecnych cenach to nie jest jakas duza kasa zwlaszcza jak ktos nie ma wlasnych nieruchomosci. zyjesz bo zyjesz ale bez rarytasow za 9k brutto

niektorym to i pewnie moze braknac czasami 

No jeśli zyje w Warszawie to prawdopodobnie za mało. Nie zapominajmy ze na kafe sami bogaci Haha. Whateva. Moja energia się już wyczerpała dla ludzi

12 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał:

No to na mojej porodówce by takiego śledztwa nie zrobiła w 2,5 dnia gdzie co chwilę masz inną zmianę położnych a ubranka są szpitalne na pobyt.

Szpitalne ubranka na pobyt? Jeszcze takie zwyczaje obowiązują? U nas od kilkunastu lat ciężarna dostaje listę, co musi mieć ze sobą na porodowce. A musi mieć wszystko dla siebie i dziecka.

1 minutę temu, Baba napisał:

Szpitalne ubranka na pobyt? Jeszcze takie zwyczaje obowiązują? U nas od kilkunastu lat ciężarna dostaje listę, co musi mieć ze sobą na porodowce. A musi mieć wszystko dla siebie i dziecka.

Dziwne zwyczaje. Trzeba mieć swoje.

9 minut temu, Baba napisał:

Zmierzam do tego, że te minimalne 500zl kieszonkowego tyczy się pewno kilkunastu procent polskich rodzin. Od narodzin 6 razy zmieniłam miejsce zamieszkania, zawsze miasto, blokowisko, duze skupisko ludzi. Widzę jak się żyje.  Dam Ci przykład. Obok szkoły otworzyli u nas lodziarnię, właściciel uznał, że to idealne miejsce na biznes. Dużo dzieci, lody zejdą na pniu. Splajtował po 2 latach. 

a ja zawsze jak biegalem wokol blon to mowielm znajomym ze idealne miejsce na lody i powstal goog lood i juz jest z 5 lat 😄 po prosty zla szkole wybral bo bieda tam jest pewnie albo lody niedobre 

do dzisiaj jak ida na lody to sie smieja ze to mogla moja buda z lodami byc 😄

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się