Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Sassy and Wicked

My heart is ready for…

Polecane posty

..little bit of chocolate and milk thistle. 🤍 Lubicie pić ostropest? 🌾🪻

Edytowano przez Sassy and Wicked

38 minut temu, Sassy and Wicked napisał:

..little bit of chocolate and milk thistle. 🤍 Lubicie pić ostropest? 🌾🪻

Nigdy tego nie piłam. A jaki to ma smak? 

4 minuty temu, 250GodzinTak napisał:

Nigdy tego nie piłam. A jaki to ma smak? 

Łagodny, ciężko scharakteryzować. Nie smakuje jak typowe ziółko, może porównałabym go do ziarnka zboża jedzonego prosto z kłosa.. i działa bardzo dobrze na wątrobę. 

• Haha 1

3 minuty temu, Sassy and Wicked napisał:

Łagodny, ciężko scharakteryzować. Nie smakuje jak typowe ziółko, może porównałabym go do ziarnka zboża jedzonego prosto z kłosa.. i działa bardzo dobrze na wątrobę. 

Przegląd od ai:

Ostropest plamisty 

jest powszechnie stosowany w celu ochrony i regeneracji wątroby uszkodzonej alkoholem, ponieważ jego główny składnik, sylimaryna, ma silne działanie detoksykacyjne, przeciwzapalne i antyoksydacyjne, uszczelniając błony komórkowe i pomagając w detoksykacji z toksyn i metabolitów alkoholowych, co jest kluczowe w przypadku alkoholowego stłuszczenia wątroby i w procesie odwyku. Nie należy go jednak łączyć z regularnym piciem alkoholu, a preparaty zawierające alkohol (np. niektóre nalewki) nie są wskazane dla dzieci i osób unikających alkoholu. 

🫢

• Haha 1

Jak to było, a Little party never killed nobody 🤪 chyba ze wątrobę 

1 minutę temu, Sassy and Wicked napisał:

Nigdy nie słyszałam o takich ziołach. Ja tylko pije zwykłą herbatę, czasami z dzikiej róży, malinową i zieloną (wolę liściastą) Ale chyba ostatnio więcej kawy.. 😝

Dziś byłam na Starówce. Pięknie oświetlone wszystko, magiczna sceneria, górale śpiewali kolędy, a w powietrzu czuć było grzańca i pieczoną kiełbasę 😄🎄

Niestety nie ma zimy. 

Przed chwilą, Sassy and Wicked napisał:

Idź już spać.

Tak właśnie sie zastanawiałam, skad jakis ostropest jak dla starej baby nie wiadomo na co, ale podpowiedziałaś z ta wątroba i matematyka zrobiła sie sama 😄

jak odwyk?

Przed chwilą, 250GodzinTak napisał:

Nigdy nie słyszałam o takich ziołach. Ja tylko pije zwykłą herbatę, czasami z dzikiej róży, malinową i zieloną (wolę liściastą) Ale chyba ostatnio więcej kawy.. 😝

Dziś byłam na Starówce. Pięknie oświetlone wszystko, magiczna sceneria, górale śpiewali kolędy, a w powietrzu czuć było grzańca i pieczoną kiełbasę 😄🎄

Niestety nie ma zimy. 

Generalnie mało kto słyszy 😂

3 minuty temu, 250GodzinTak napisał:

Niestety nie ma zimy. 

W Bielsku-Białej musi być pięknie w okresie świątecznym 

Nie pamiętam czy piłam, rumianek jest ok. jakiś czas temu kupiłam też mieszankę na odśluzowanie organizmu... smak do przełknięcia tylko nie w takich proporcjach jak zalecają.

4 minuty temu, 250GodzinTak napisał:

Niestety nie ma zimy. 

Dziś podczas krótkiego spacerku również podziwiałam światełka, nie poczułam tego co kiedyś, tej magii, ale miło popatrzeć. Uraczyłaś się jakimiś smakołykami jarmarcznymi? 

Jak to flegmatyk musi być zaflegmiony.)

2 minuty temu, miszluft napisał:

Generalnie mało kto słyszy 😂

Stypiara, pusia, czad, heblowanie 4 godziny, teraz jakieś zioła. Z tego forum też czegoś można się nauczyć. 

Znajomy to pił, lekarz mu zalecił przy chorej wątrobie.

1 minutę temu, yeya napisał:

Nie pamiętam czy piłam, rumianek jest ok. jakiś czas temu kupiłam też mieszankę na odśluzowanie organizmu... smak do przełknięcia tylko nie w takich proporcjach jak zalecają.

Rumianek, melisa, mięta, skrzyp, czystek… lubię takie dobrodziejstwa. 🍃 ale dla koleżanki wyżej to coś niebywałego i łączy ostropest z alkoholizmem. Co najlepsze sama często zagląda do kieliszka. 🥂

Przed chwilą, Onaaaa napisał:

Znajomy to pił, lekarz mu zalecił przy chorej wątrobie.

Alkus?

Przed chwilą, Sassy and Wicked napisał:

Rumianek, melisa, mięta, skrzyp, czystek… lubię takie dobrodziejstwa. 🍃 ale dla koleżanki wyżej to coś niebywałego i łączy ostropest z alkoholizmem. Co najlepsze sama często zagląda do kieliszka. 🥂

Ma rację bo ostropest jest zalecany przy otłuszczonej wątrobie... mój brat przez dłuższy czas po odwyku regenerował ją w ten sposób... ale tu doszła jeszcze kafe złośliwość .)

• Like 1

2 minuty temu, Sassy and Wicked napisał:

Dziś podczas krótkiego spacerku również podziwiałam światełka, nie poczułam tego co kiedyś, tej magii, ale miło popatrzeć. Uraczyłaś się jakimiś smakołykami jarmarcznymi? 

Bardziej skupiłam się na fotografii i słuchaniu kolęd. Pięknie górale śpiewali i te oświetlenia. Ogólnie mamy bajeczną Starówkę w tym roku ❤️‍🩹Szkoda, że daleko jesteś. Tak samo Baba, Makaron i Brum.. 

Na pewno bym Was wyciągła, gdybyście bliżej mieszkali 😄🎄

1 minutę temu, miszluft napisał:

Alkus?

Nie on miał raka. 

Przed chwilą, 250GodzinTak napisał:

Raka wątroby pewnie... 

Tak i po skończonej chemi miał to caly czas pić. 

6 minut temu, 250GodzinTak napisał:

Bardziej skupiłam się na fotografii i słuchaniu kolęd. Pięknie górale śpiewali i te oświetlenia. Ogólnie mamy bajeczną Starówkę w tym roku ❤️‍🩹Szkoda, że daleko jesteś. Tak samo Baba, Makaron i Brum.. 

Na pewno bym Was wyciągła, gdybyście bliżej mieszkali 😄🎄

To by było ciekawe spotkanie… ktoś jeszcze by dołączył? ⭐

8 minut temu, yeya napisał:

Ma rację bo ostropest jest zalecany przy otłuszczonej wątrobie... mój brat przez dłuższy czas po odwyku regenerował ją w ten sposób... ale tu doszła jeszcze kafe złośliwość .)

Stłuszczenie albo marskość nie pamiętam już... ale poziom bilirubiny był bardzo wysoki. Nie wiem na co to się przekłada... w każdym razie ostropest jest bardzo ok.

3 minuty temu, Sassy and Wicked napisał:

To by było ciekawe spotkanie… ktoś jeszcze by dołączył? ⭐

Pokraka, Seven, Mara i Rym Cym z dziewczyną oraz Kriss ✨💫

2 minuty temu, yeya napisał:

Stłuszczenie albo marskość nie pamiętam już... ale poziom bilirubiny był bardzo wysoki. Nie wiem na co to się przekłada... w każdym razie ostropest jest bardzo ok.

I bez cukru smakuje… jedynie morwa biała mi jakoś nie podchodziła, pachnie dla mnie rybą. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się