Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Jamia

Obtarcia przy stosunku

Polecane posty

Hej, nie wiem co robić i chce pozbyć się nieprzyjemnego problemu.

Ogólnie to współżyje z partnerem, biorę antykoncepcję, kochamy się. Od ponad roku odczuwam bol podczas stosunku, nie potrafię się rozluźnić. Boli, gdy partner we mnie wchodzi i w dalszym ciągu naszego stosunku. Próbowałam różne pozycje ale to nic nie daje. Jestem po prostu na dole sucha, obawiam się że nawilżenie w postaci lubrykantu niewiele zdziała. Przy oddawaniu moczu raz szczypie bardziej a raz mniej. Muszę wstrzymać się ze zbliżeniami na jakiś czas aby przestało mnie boleć. W trakcie i po stosunku nie krwawię np przez obtarcia.

Ginekolog po wywiadzie zalecił globulki dopochwowe ale i one nic nie zdziałały.

Dodam że tabletki są okej, nie dzieje się coś czym miałabym się martwić czy przejmować. Gdy wróciłam na kontrolną wizytę to lekarz powiedział żebym dalej zmieniała pozycje podczas stosunku mimo że nic to nie daje XD.

W pierwszych stosunkach (to mój pierwszy partner seksualny) nie było problemu z "naturalnym" nawilżeniem na dole, dopiero od około roku/półtora pojawił się taki problem. Nie używam wkładek, nie robię niczego co mogłoby wysuszyć pochwę.

Czy któraś z was miała podobny problem? Powinnam zrobić dodatkowe badania?

Udaj się do bardzo dobrego specjalisty ginekologa w kierunku endometriozy niech Cię przebada , ja mam od 3 lat i dopiero trafiłam na lekarza który zaczął mnie konkretnie badać oraz diagnozować. Ja kiedyś tak miałam leżałam 3 razy w szpitalu i nikt nie postawił mi żadnej konkretnej diagnozy.  Poza tym warto jest zaxkupić sobie jakiś łągodzący środek  https://carebylavu.com/collections/wszystkie-produkty/products/krem-lagodzacy-do-pielegnacji-intymnej-1 I od siebie polecam szczególnie ten od Lavu.  

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować