Fifofa 256 Napisano niedziela o 10:05 Jakie macie z Ikei jakieś droższe z bazarku? Najważniejsze czym ostrzycie noże kuchenne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sassy&Wicked 37 Napisano 9 godzin temu Ja mam zestaw Gerlacha i jeszcze kilka innych, bliżej nieokreślonego pochodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kochàmelcieigine 6 Napisano 9 godzin temu Nie mam w ogole nozy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WywaloneJajaBoże 21 Napisano 8 godzin temu Pjoter Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
+RC+ 157 Napisano 8 godzin temu (edytowany) Czing czong z pod szanghaju robione przez nieletnią komunistyczną młodzież. Edytowano 8 godzin temu przez +RC+ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
+RC+ 157 Napisano 8 godzin temu O kurdę, czytam, że Gerlach to polska spółka... to kupię te noże XD... Drogie france, ale uj, naszych trzeba wspierać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sassy&Wicked 37 Napisano 8 godzin temu 3 minuty temu, +RC+ napisał: O kurdę, czytam, że Gerlach to polska spółka... to kupię te noże XD... Drogie france, ale uj, naszych trzeba wspierać Mi mama kupiła za połowę ceny dzięki naklejkom z Carrefoura chyba, i jeszcze brytfannę. Noże są nie do zdarcia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ 57 Napisano 7 godzin temu Dnia 1.02.2026 o 11:05, Fifofa napisał: Najważniejsze czym ostrzycie noże kuchenne. zwyczajnym kamieniem do ostrzenia takim prostokątnym dwustronnym kupiony w sklepie budowlanym kilka lat temu, chyba za 1,9 zł czy jakieś takie śmieszne pieniądze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szon patrol$$$ 142 Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, Sassy&Wicked napisał: Mi mama kupiła za połowę ceny dzięki naklejkom z Carrefoura chyba, i jeszcze brytfannę. Noże są nie do zdarcia. Mi tata sprezentowal taki komplet jak się wyprowadzilam z domu a używam tylko 2ch z nich na co dzien więc prawdopodobnie starcza mi do końca życia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1558 Napisano 6 godzin temu Dnia 1.02.2026 o 11:05, Fifofa napisał: Jakie macie z Ikei jakieś droższe z bazarku? Najważniejsze czym ostrzycie noże kuchenne. 1 godzinę temu, WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ napisał: zwyczajnym kamieniem do ostrzenia takim prostokątnym dwustronnym kupiony w sklepie budowlanym kilka lat temu, chyba za 1,9 zł czy jakieś takie śmieszne pieniądze A to je sie ostrzy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Еlciаа 487 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Onaaaa napisał: A to je sie ostrzy Nie wszystkie, zazwyczaj te drogie się nie tępią. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ 57 Napisano 5 godzin temu 36 minut temu, Onaaaa napisał: A to je sie ostrzy tylko Ci słabsi tak robią ja ściskam nóż w dwóch palcach i przeciągam wzdłuż ostrza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WywaloneJajaBoże 21 Napisano 5 godzin temu Ja wolę po nadgarstkach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1558 Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ napisał: tylko Ci słabsi tak robią ja ściskam nóż w dwóch palcach i przeciągam wzdłuż ostrza To ja też jestem z tych silniejszych. Tylko nie ściskam a uderzam w stopę aż stracę równowagę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 256 Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, Еlciаа napisał: Nie wszystkie, zazwyczaj te drogie się nie tępią. Najdroższe też się tępią jak używasz . Lepiej wytrzymują z lepszej stali Ogòlnie zgłebiłem temat przeciągarki działają ale krótko i niszczą noże. Najlepsze są kamienie szlifierkie i skóra i zrobicie noże ostre jak brzytwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 256 Napisano 4 godziny temu Ja kupie sobie takie coś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 527 Napisano 4 godziny temu 29 minut temu, Onaaaa napisał: To ja też jestem z tych silniejszych. Tylko nie ściskam a uderzam w stopę aż stracę równowagę Ostro po bandzie jedziesz Magi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1558 Napisano 4 godziny temu 18 minut temu, Spaghetti... napisał: Ostro po bandzie jedziesz Magi Niestety noża się tak nie naostrzy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 151 Napisano 4 godziny temu Mam różne ale najczęściej używam takich najtańszych do obierania warzyw, ręka się nie męczy podczas obierania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 527 Napisano 4 godziny temu 7 minut temu, Onaaaa napisał: Niestety noża się tak nie naostrzy Wiem, trzeba zacząć od cepa, bo takiego łatwiej utemperować Dopiero wtedy można ostrzyć nóż Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1558 Napisano 4 godziny temu 11 minut temu, Spaghetti... napisał: Wiem, trzeba zacząć od cepa, bo takiego łatwiej utemperować Dopiero wtedy można ostrzyć nóż Może i tak ale nie znam żadnego cepa I od razu będę ostrzyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 256 Napisano 4 godziny temu 2 godziny temu, Szon patrol$$$ napisał: Mi tata sprezentowal taki komplet jak się wyprowadzilam z domu a używam tylko 2ch z nich na co dzien więc prawdopodobnie starcza mi do końca życia On pokazuje można tak naostrzyć możesz sobie ogolić swoje łono nożem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 256 Napisano 4 godziny temu 16 minut temu, Spaghetti... napisał: Wiem, trzeba zacząć od cepa, bo takiego łatwiej utemperować Dopiero wtedy można ostrzyć nóż Ty masz brodę byś mógł normalnie sobie te takim nożem zgolić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 527 Napisano 4 godziny temu 6 minut temu, Onaaaa napisał: Może i tak ale nie znam żadnego cepa I od razu będę ostrzyć Bardzo dobrze i niech tak zostanie Od razu to możesz klapsa dostać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 527 Napisano 4 godziny temu (edytowany) 6 minut temu, Fifofa napisał: Ty masz brodę byś mógł normalnie sobie te takim nożem zgolić. Za drwala wolę robić niż za barbera Ogórek Edytowano 4 godziny temu przez Spaghetti... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ 57 Napisano 4 godziny temu 10 minut temu, Fifofa napisał: On pokazuje można tak naostrzyć możesz sobie ogolić swoje łono nożem. a kiwi też się tym da ogolić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1558 Napisano 3 godziny temu 30 minut temu, Spaghetti... napisał: Bardzo dobrze i niech tak zostanie Od razu to możesz klapsa dostać A ty od razu możesz paść stojąc na bramce jak strzelę ci petardę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 256 Napisano 3 godziny temu (edytowany) 26 minut temu, WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ napisał: a kiwi też się tym da ogolić? Po strapowaniu zapewne też. Bardzo ostry nòż większe ryzyko skalecznia. Żyletką ma ostrość 45 gramòw nacisku. Noża można do 90 albo 80 gramòw nacisku naostrzyć. Jak kupujesz nowe noże mają 250 gramòw nacisku. Jak zrobisz 90 gramòw trzeba bardzo uważać. Edytowano 3 godziny temu przez Fifofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1558 Napisano 3 godziny temu 30 minut temu, WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ napisał: a kiwi też się tym da ogolić? Przeszkadzają ci włoski? Że dziwnie tak jak się ugryzie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 527 Napisano 3 godziny temu (edytowany) 13 minut temu, Onaaaa napisał: A ty od razu możesz paść stojąc na bramce jak strzelę ci petardę Najpierw tą petardę musiałabyś odpalić, a z tego co wiem dość długo Ci to zajmuje Magi Edytowano 3 godziny temu przez Spaghetti... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach