Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Dangerous

Wybacz mi

Polecane posty

..ojcze, bo zgrzeszyłam. W Wielki Piątek polędwicę spożyłam. Niefrasobliwe me zachowanie, w las poszło więc twe nauczanie. 

ojoj ja dzis kanapki z kiełbasą i pasztetem, chrzanem, pomidorem, ogórkiem, cebulą

33 minuty temu, Mariusz4 napisał:

ojoj ja dzis kanapki z kiełbasą i pasztetem, chrzanem, pomidorem, ogórkiem, cebulą

To nie jestem osamotniona. Zresztą ja nie kościołowa.

28 minut temu, Dangerous napisał:

To nie jestem osamotniona. Zresztą ja nie kościołowa.

W pewne sprawy moge wierzyć,w niektóre nie, bo sie to nie skłąda do kupy np. to, że ktos komus zabrania cos jeść, ogranicza albo rozkazuje iść bo jak nie będzie miec grzech a co za tym idzie należy mu sie kara. Ale spoko jak mi sie przypomni to będe jadł ryby w jakis dzień, nie ma sprawy 🙂

Edytowano przez Mariusz4

2 minuty temu, Mariusz4 napisał:

W pewne sprawy moge wierzyć,w niektóre nie, bo sie to nie skłąda do kupy np. to, że ktos komus zabrania cos jeść, ogranicza albo rozkazuje iść bo jak nie będzie miec grzech a co za tym idzie należy mu sie kara. Ale spoko jak mi sie przypomni to będe jadł ryby w jakis dzień, nie ma sprawy 🙂

Nie wiem, skąd to błędne przekonanie, że ryba to nie mięso. Po prostu wygodnicka wymówka, by mimo postu spożywać białko zwierzęce.

3 minuty temu, Dangerous napisał:

Nie wiem, skąd to błędne przekonanie, że ryba to nie mięso. Po prostu wygodnicka wymówka, by mimo postu spożywać białko zwierzęce.

No, tez tak uważam, bardzie, że to taki zwyczaj i tak sie przyjęło w tej wierze. Bo jakby tak surowiej do tego podejść to powinno być nakazane jeśc tylko chleb albo ziarna i wodę, bez żadnych ulepszaczy jak cukier ciastko Owoce nei wiem bo słodke, warzywa, może tak.

Edytowano przez Mariusz4

18 minut temu, Mariusz4 napisał:

No, tez tak uważam, bardzie, że to taki zwyczaj i tak sie przyjęło w tej wierze. Bo jakby tak surowiej do tego podejść to powinno być nakazane jeśc tylko chleb albo ziarna i wodę, bez żadnych ulepszaczy jak cukier ciastko Owoce nei wiem bo słodke, warzywa, może tak.

Albo wóz albo przewóz. Powinien być tylko chleb i woda. 

ja tez zjem rybe

w sumie jestem niewierzaca ale nie wiem czy czegos nie trace

to slodkie jak jakies gostki z roboty ida na przerwe zeby sie modlic a Polaczki takie zblazowane w nic nie wierzom

1 minutę temu, szmul napisał:

ja tez zjem rybe

w sumie jestem niewierzaca ale nie wiem czy czegos nie trace

to slodkie jak jakies gostki z roboty ida na przerwe zeby sie modlic a Polaczki takie zblazowane w nic nie wierzom

Na mnie takie indoktrynacje kościółkowe nie działają. Ja nie caryca. 

hinduizm jest okej i politeistyczne religie

tez katolicyzmu nie lubie za bardzo ale moglabym sie urodzic w takiej Persji znaczy Iranie i wyznawac zaratusztrianizm czy cos a moje imie bylo krolewskie w starozytnej Persji huh

ide jutro z koszyczkiem, nawet lubie te rozne obrzedy, obrzezanie Lorda Voldemorta tez bym obchodzila

Edytowano przez szmul

33 minuty temu, szmul napisał:

tez katolicyzmu nie lubie za bardzo ale moglabym sie urodzic w takiej Persji znaczy Iranie i wyznawac zaratusztrianizm czy cos a moje imie bylo krolewskie w starozytnej Persji huh

mnie to się kojarzy, że jakieś większe przewinienie Ci sie trafi i ciach maczeta jak nie w szyje to w rękę

1 minutę temu, Mariusz4 napisał:

mnie to się kojarzy, że jakieś większe przewinienie Ci sie trafi i ciach maczeta jak nie w szyje to w rękę

a to mi sie raczej nie trafi chociaz wiem ze bycie bez przewinien jest niemodne ale mi nie potrzeba

juz ogolem jestem frajerem, mi to nie przeszkadza tylko innym ludziom

3 minuty temu, szmul napisał:

juz ogolem jestem frajerem, mi to nie przeszkadza tylko innym ludziom

spoko ja tez sie uodparniam coraz bardziej i unikam rozkmin tematów, wole przyznać, że jestem jaki jestem

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować