Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Mariusz4

koszty dojazdow ai pomaga

Polecane posty

ile kosztują dojazdy do pracy 50 km w 1 strone na miesiaC PRZY CENIE PALIWA 8 zł? czy warto tak dojezdzac za minimalną krajowa

Pokaż pierwotne wyniki

Przegląd od AI

Dojazdy do pracy na dystansie 50 km w jedną stronę (100 km dziennie) przy cenie paliwa 8 zł za litr są bardzo kosztowne i przy minimalnej krajowej często stają się nieopłacalne.

Oto szczegółowa kalkulacja:

1. Koszt paliwa (cena 8 zł/litr)

Zakładając średnie spalanie (np. 7 litrów na 100 km - typowe dla samochodu spalinowego w ruchu mieszanym):

Dziennie (100 km):

Miesięcznie (20 dni roboczych):

Jeśli samochód spala więcej (np. 8-9 litrów), koszty te przekroczą 1300-1400 zł miesięcznie.

2. Pełny koszt dojazdu (paliwo + eksploatacja)

Należy pamiętać, że paliwo to nie wszystko. Przy 100 km dziennie (2000-2200 km miesięcznie) szybko zużywają się opony, olej, zawieszenie, a auto traci na wartości. Realny koszt (tzw. kilometrówka) to często ok. 1 zł za km.

Realny koszt miesięczny:

3. Czy warto przy minimalnej krajowej?

Minimalna krajowa netto (na rękę) w 2024 r. (od lipca): ok. 3260 zł.

Koszt paliwa (1120 zł) stanowi ok. 34% wypłaty.

Realny koszt eksploatacji (2000 zł) stanowi ponad 60% wypłaty.

Wnioski:

Nie warto, jeśli pracujesz sam i spalanie jest wysokie. Po odliczeniu kosztów dojazdu i wyżywienia, zminimalizujesz zarobek do poziomu, który nie pokrywa poświęconego czasu i trudu.

Może się opłacać tylko jeśli: jeździsz z kimś (dzielicie koszty paliwa), posiadasz auto z instalacją LPG (koszt paliwa spada o ok. 40-50%), lub praca oferuje dodatki (np. wyższe koszty uzyskania przychodu 300 zł/mies. lub zwrot za dojazdy), a praca jest przejściowa lub daje duże możliwości rozwoju. 

Dojazd 100 km dziennie to także ok. 1.5 - 2 godziny spędzone w aucie codziennie, co jest wyczerpujące.

1 minutę temu, Mariusz4 napisał:

ile kosztują dojazdy do pracy 50 km w 1 strone na miesiaC PRZY CENIE PALIWA 8 zł? czy warto tak dojezdzac za minimalną krajowa

Pokaż pierwotne wyniki

Przegląd od AI

Dojazdy do pracy na dystansie 50 km w jedną stronę (100 km dziennie) przy cenie paliwa 8 zł za litr są bardzo kosztowne i przy minimalnej krajowej często stają się nieopłacalne.

Oto szczegółowa kalkulacja:

1. Koszt paliwa (cena 8 zł/litr)

Zakładając średnie spalanie (np. 7 litrów na 100 km - typowe dla samochodu spalinowego w ruchu mieszanym):

Dziennie (100 km):

Miesięcznie (20 dni roboczych):

Jeśli samochód spala więcej (np. 8-9 litrów), koszty te przekroczą 1300-1400 zł miesięcznie.

2. Pełny koszt dojazdu (paliwo + eksploatacja)

Należy pamiętać, że paliwo to nie wszystko. Przy 100 km dziennie (2000-2200 km miesięcznie) szybko zużywają się opony, olej, zawieszenie, a auto traci na wartości. Realny koszt (tzw. kilometrówka) to często ok. 1 zł za km.

Realny koszt miesięczny:

3. Czy warto przy minimalnej krajowej?

Minimalna krajowa netto (na rękę) w 2024 r. (od lipca): ok. 3260 zł.

Koszt paliwa (1120 zł) stanowi ok. 34% wypłaty.

Realny koszt eksploatacji (2000 zł) stanowi ponad 60% wypłaty.

Wnioski:

Nie warto, jeśli pracujesz sam i spalanie jest wysokie. Po odliczeniu kosztów dojazdu i wyżywienia, zminimalizujesz zarobek do poziomu, który nie pokrywa poświęconego czasu i trudu.

Może się opłacać tylko jeśli: jeździsz z kimś (dzielicie koszty paliwa), posiadasz auto z instalacją LPG (koszt paliwa spada o ok. 40-50%), lub praca oferuje dodatki (np. wyższe koszty uzyskania przychodu 300 zł/mies. lub zwrot za dojazdy), a praca jest przejściowa lub daje duże możliwości rozwoju. 

Dojazd 100 km dziennie to także ok. 1.5 - 2 godziny spędzone w aucie codziennie, co jest wyczerpujące.

Przy takich zdolnościach analitycznych ta minimalna krajowa to i tak byłaby dość hojna oferta.

• Haha 1

Jakich zdolnościach? To sobie juz dawno poobliczałem, tylko tu wpisujesz w pytanie i masz wszytsko podane. Mimo to sie nie poddaję, choc ogólnie nie zawsze i wysyłąm cv

Edytowano przez Mariusz4

8 minut temu, Mariusz4 napisał:

Jakich zdolnościach? To sobie juz dawno poobliczałem, tylko tu wpisujesz w pytanie i masz wszytsko podane. Mimo to sie nie poddaję, choc ogólnie nie zawsze i wysyłąm cv

Skoro poobliczałeś to po co pytasz czata o uśrednione wyniki?

Przed chwilą, orkiestra księżniczek napisał:

Skoro poobliczałeś to po co pytasz czata o uśrednione wyniki?

bo nie mam tego na wierzchu notatek a chciałem sobie przypomnieć, mi tak wychodziło wczesniej ok 700 zł, teraz byłoby z 900 i faktycznie kompter potrafi obliczyć. Mi pali od 4,5 poza do5,5  w mieście, no ale zużycie też potem jest i klocków i opon np.

Autorze znalazłeś w końcu pracę? 

Skoro pojawiają się obliczenia, to znaczy, że krucho z kasą i może jeździj z kimś i będzie taniej? 😅

Edytowano przez 250GodzinTak

7 minut temu, 250GodzinTak napisał:

Autorze znalazłeś w końcu pracę? 

Skoro pojawiają się obliczenia, to znaczy, że krucho z kasą i może jeździj z kimś i będzie taniej? 😅

Obliczenia są zwykłe informacyjne, bardziej męczące jest godzina jazdy lub więcej, nawet pół. Czasem mi wyszło, że zostanie 2400 max i jeszcze bym musiał zakłądac firme i myśleć o tym. Nie mając pracy jest krucho, co nie. Gdzieżby tam, już 52 rozmowy ostatnia w pon, moge sobie czekać na wygraną 1 z 5 ciu za 22 na rękę chyba na poczatek. Ale lepiej niż dojeżdżąć, prawda, bardziej się opłacałoby, Nie ,myśl, że ktoś był zainteresowany kimś z 50 km dalej jeśli ma dziesiątki jak nei więcej ludzi w poblizu.

Edytowano przez Mariusz4

1 minutę temu, Mariusz4 napisał:

Obliczenia są zwykłe informacyjne, bardziej męczące jest godzina jazdy lub więcej, nawet pół. Czasem mi wyszło, że zostanie 2400 max i jeszcze bym musiał zakłądac firme i myśleć o tym. Nie mając pracy jest krucho, co nie. Gdzieżby tam, już 52 rozmowy ostatnia w pon, moge sobie czekać na wygraną 1 z 5 ciu za 22 na rękę chyba na poczatek. Ale lepiej niż dojeżdżąć, prawda, bardziej się opłacałoby, 

To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Masz coś na oku, czy to tylko spekulacje i temat niepotrzebny? Ludzie zmieniają miejsca zamieszkania i pracę, bo czasami dla miłości trzeba i tak wypada 😄

Przed chwilą, 250GodzinTak napisał:

To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Masz coś na oku, czy to tylko spekulacje i temat niepotrzebny? Ludzie zmieniają miejsca zamieszkania i pracę, bo czasami dla miłości trzeba i tak wypada 😄

Oferty sie trafiają w mairę dla mnie więc tam wysyłąm, przedtem sobie patrzę jaki jest dojazd. Ale tak z kimś jeździć, nie uważam za dobre, co z tym kiedy ktoś ma wolne, co kiedy ma miec zmianę. To dziwne. Ta, wiem, ludzie sa najlepsi, lepsi niż ja. Pyk wyjeżdzaja wyprowadzjaą się a nie jak ja co nie umie tak. Więc juz wysyłam dalej te papiery, no i może to coś da ale jakoś nic takiego nei zauwązyłęm jedynie te wybieranki z bliska jak cos się trafi że ktoś zechce mnie wybrac do rozmowy.

2 minuty temu, Mariusz4 napisał:

Oferty sie trafiają w mairę dla mnie więc tam wysyłąm, przedtem sobie patrzę jaki jest dojazd. Ale tak z kimś jeździć, nie uważam za dobre, co z tym kiedy ktoś ma wolne, co kiedy ma miec zmianę. To dziwne. Ta, wiem, ludzie sa najlepsi, lepsi niż ja. Pyk wyjeżdzaja wyprowadzjaą się a nie jak ja co nie umie tak. Więc juz wysyłam dalej te papiery, no i może to coś da ale jakoś nic takiego nei zauwązyłęm jedynie te wybieranki z bliska jak cos się trafi że ktoś zechce mnie wybrac do rozmowy.

Teraz jest taki kryzys z pracą, że większość zakładów pada i te małe przedsiębiorstwa też padają, bo podatki i wysokie utrzymanie pracownika bardzo dużo kosztują. 

Podziwiam, że wybrzydzasz i nawet nie bierzesz czegoś na pół etatu, żeby parę groszy wpadło i człowiek nie myślał o głupotach. Ale jak masz pieniądze na utrzymanie i stać cię siedzieć w domu, to twoja sprawa. 

16 minut temu, 250GodzinTak napisał:

Teraz jest taki kryzys z pracą, że większość zakładów pada i te małe przedsiębiorstwa też padają, bo podatki i wysokie utrzymanie pracownika bardzo dużo kosztują. 

Podziwiam, że wybrzydzasz i nawet nie bierzesz czegoś na pół etatu, żeby parę groszy wpadło i człowiek nie myślał o głupotach. Ale jak masz pieniądze na utrzymanie i stać cię siedzieć w domu, to twoja sprawa. 

😴😴😴

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować