Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

39 minut temu, JajâWywalone napisał:

Waruj masz kija w zemby 🪈

a ty juz najeb.bana

45 minut temu, Koralgor napisał:

Wywalone jaja nie ma już 4 dzień.

Może szuka prania, które jej ukradziono 😄 

To fajnie, ja też zrobie sobie przerwę, jak mi się znudzi spamowanie.

I jak przestanę myśleć o Klaudii i Klaudiusz.

Chcialbym, zeby salowa uśmiech jokera zniknęła, a na jej miejsca wróciła Klaudia Klaudiusz ♥️😍😎👊

Przed chwilą, Koralgor napisał:

Wywalone jaja nie ma już 4 dzień.

Miecz 4 miesiące.

17 minut temu, sv7 napisał:

Miecz 4 miesiące.

Miecz to Ty, więc jesteś 🙋🙂💙 

Dnia 4.04.2026 o 22:58, libedovski napisał:

a ty juz najeb.bana

Piękna kultura wprost spod Zagłębia Sosnowiec 🙂 

24 minuty temu, Owsicki napisał:

I jak przestanę myśleć o Klaudii i Klaudiusz.

Chcialbym, zeby salowa uśmiech jokera zniknęła, a na jej miejsca wróciła Klaudia Klaudiusz ♥️😍😎👊

Dziś nie blokujesz? 😄😄😄😄 

Przed chwilą, 250GodzinTak napisał:

Miecz to Ty, więc jesteś 🙋🙂💙 

Piękna kultura wprost spod Zagłębia Sosnowiec 🙂 

Cześć. :] Niezwykłe przepowiednie cyganek, które czasem zaglądają w umysły innych i prorokują przyszłość. Heh. Wczoraj obejrzałam ze 20 minut film pod tytułem Brunet wieczorową porą i do teraz nie przestaję się śmiać z tekstów oraz oprawy. Te panie, małżonki były najlepsze... Niekończące się gderanie. 

Będę deszcz za chwilę, pogoda dziś jesienna. 

1 minutę temu, sv7 napisał:

Cześć. :] Niezwykłe przepowiednie cyganek, które czasem zaglądają w umysły innych i prorokują przyszłość. Heh. Wczoraj obejrzałam ze 20 minut film pod tytułem Brunet wieczorową porą i do teraz nie przestaję się śmiać z tekstów oraz oprawy. Te panie, małżonki były najlepsze... Niekończące się gderanie. 

Będę deszcz za chwilę, pogoda dziś jesienna. 

A ja kupiłam i zmieliłam ser biały na pierogi ruskie i zaraz się biorę za lepienie pierogów 😁 

Skończyło się jadanie na mieście i teraz czas na domowe pielesze i piastowanie ogniska rodzinnego. Haha 🙆🍀😁 

A ja kupiłam i zmieliłam ser biały na pierogi ruskie i zaraz się biorę za lepienie pierogów 😁 

Skończyło się jadanie na mieście i teraz czas na domowe pielesze i piastowanie ogniska rodzinnego. Haha 🙆🍀😁 

Smaka robisz! Przestań bo nie mogę chwilowo! Aa robiłaś pierogi bez ciasta? W sensie farsz taki jak na ruskie i to lepisz w kotlecik i w bułce? I smażysz. Wszystko na mieście co jesz to żywa wylęgarnia zarazek, nie mówiąc że to rakotwórczy syf. 

3 minuty temu, sv7 napisał:

Smaka robisz! Przestań bo nie mogę chwilowo! Aa robiłaś pierogi bez ciasta? W sensie farsz taki jak na ruskie i to lepisz w kotlecik i w bułce? I smażysz. Wszystko na mieście co jesz to żywa wylęgarnia zarazek, nie mówiąc że to rakotwórczy syf. 

Jasne, na mieście to same zarazki i rak, ale jak w domu ulepisz kulkę z ziemniaków i twarogu i wrzucisz na głęboki olej w bułce tartej, to nagle staje się to eliksirem młodości i zdrowia.😄

Edytowano przez orkiestra księżniczek

Przed chwilą, orkiestra księżniczek napisał:

Jasne, na mieście to same zarazki i rak, ale jak w domu ulepisz kulkę z ziemniaków i twarogu i wrzucisz na głęboki olej w bułce tartej, to nagle staje się to eliksirem młodości i zdrowia.😄

To z jakiejś bajki? Idź zaczepiać na inny temat. Może na ogólną? Podobno tam są żmije.

• Haha 1

4 minuty temu, sv7 napisał:

Nie pisz tak, bo się wariatki z tira zlecą i będzie znowu jazda 😄 A lekką obsesją mają na moim punkcie.. W sensie, nie frytki, kebaby i fast foody, bo to raczej nie w moim jadłospisie, tylko też gotowane, ale nie przez mnie 🙂 

Przed chwilą, sv7 napisał:

To z jakiejś bajki? Idź zaczepiać na inny temat. Może na ogólną? Podobno tam są żmije.

🏆 

Już są 😄🤦 

Nie pisz tak, bo się wariatki z tira zlecą i będzie znowu jazda 😄 A lekką obsesją mają na moim punkcie.. W sensie, nie frytki, kebaby i fast foody, bo to raczej nie w moim jadłospisie, tylko też gotowane, ale nie przez mnie 🙂 

Dlatego, Magda, że nie stołujesz się w 6 gwiazdkowych wykwintnych restauracjach gdzie za danie przyjdzie ci zapłacić kilka stów, jak nie kilkanaście. ;] Dlatego nie rozumiesz, nic absolutnie. ;]

• Like 1

2 minuty temu, sv7 napisał:

Dlatego, Magda, że nie stołujesz się w 6 gwiazdkowych wykwintnych restauracjach gdzie za danie przyjdzie ci zapłacić kilka stów, jak nie kilkanaście. ;] Dlatego nie rozumiesz, nic absolutnie. ;]

Przecież napisałam, że ktoś gotował i skąd wiesz, że nie w restauracji 6 gwiazdkowej? 😄 

🏆 

Już są 😄🤦 

Nie wnikam co kieruje ludźmi pchanymi głodem, którzy dopuszczają się tak skandalicznego czynu jak dyskusja z siłą wyższą. Raczej nie rzeczony głód. ;] Przestawiła mi się godzina w kompie na 4.12. Może to dlatego. ;] Idę na zakupy. Później będę sprzątała w domu bo trochę się bałagan wkradł.

Przecież napisałam, że ktoś gotował i skąd wiesz, że nie w restauracji 6 gwiazdkowej? 😄 

Wiem. Powiedział mi Zygmunt III Waza. ; p

3 minuty temu, sv7 napisał:

Tak, to z twojej bajki o bakteriach mordercach czyhających na każdym rogu - na mieście niby tylko rak i syf, ale jak już sama utopisz ten farsz w bułce i oleju, to domowa patelnia magicznie zmienia go w witaminy? 😄

1 godzinę temu, orkiestra księżniczek napisał:

Nie trzeba być żadnym specem, aby wiedzieć, że we wszelkich lokalach gastronomicznych (nawet tych z lepszą renomą) olej jest wielokrotnie używany, aż do zajechania i dymienia. Ogólny standard, inaczej byłoby nieekonomicznie i nieopłacalnie. Nie ma większej wylęgarni rakotwórczych tłuszczów trans niż smażone rzeczy na mieście. Wiedza na poziomie podstawówki, o ile dobrze pamiętam. W domu ma się zdrowsze alternatywy niż najtańszy olej rzepakowy, a jeżeli nawet wybierzemy ten, to i tak smaży się na nim raz, nie xx razy.

9 minut temu, Janusz z wąsem napisał:

Nie trzeba być żadnym specem, aby wiedzieć, że we wszelkich lokalach gastronomicznych (nawet tych z lepszą renomą) olej jest wielokrotnie używany, aż do zajechania i dymienia. Ogólny standard, inaczej byłoby nieekonomicznie i nieopłacalnie. Nie ma większej wylęgarni rakotwórczych tłuszczów trans niż smażone rzeczy na mieście. Wiedza na poziomie podstawówki, o ile dobrze pamiętam. W domu ma się zdrowsze alternatywy niż najtańszy olej rzepakowy, a jeżeli nawet wybierzemy ten, to i tak smaży się na nim raz, nie xx razy.

W renomowanych knajpach płaci się za jakość i nikt nie ryzykuje smrodem starego oleju, żeby zaoszczędzić parę złotych to nie budka z frytkami przy dworcu. Skoro tak szastasz tą wiedzą z podstawówki, to chyba przespałaś lekcję o tym, że bułka tarta to zwykły śmieciowy zapychacz, który chłonie tłuszcz jak gąbka.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się