Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
+rompo culi+

Jeżowa, fajne?

Polecane posty

5 minut temu, Onaaaa napisał:

Bede jechała swoim.

Z rozprutym wydechem bez katalizatora budząc wszystkich w promieniu 3 km daleko nie zajedziesz zostawiając iskry za sobą. 

Dnia 20.06.2026 o 10:04, +rompo culi+ napisał:

Z rozprutym wydechem bez katalizatora budząc wszystkich w promieniu 3 km daleko nie zajedziesz zostawiając iskry za sobą. 

Ty masz takie auto 🤔

Dnia 20.06.2026 o 10:04, +rompo culi+ napisał:

Katalizator nie jest od głośnosci wydechu., to jest siatka z szlachetnych metali w ciągu pracy wydech nagrzewa siatka dopala szkodliwe spaliny dla środowiska. 

Głośność  jest prowadzenie rury srednica i rezonans wydechu. 

W motorach na ścianach jest wata szklana do wygluszenia ale ona nie ma nic wspólnego z katalizatorem. 

Edytowano przez Viavia

1 minutę temu, Viavia napisał:

Katalizator nie jest od głośnosci wydechu., to jest siatka z szlachetnych metali w ciągu pracy wydech nagrzewa siatka dopala szkodliwe spaliny dla środowiska. 

Głośność  jest prowadzenie rury srednica i rezonans wydechu. 

Kat tłumi głośność, bo usunięcie go zawsze przekłada się na głośniejszą pracę silnika.😁

2 minuty temu, Exit 8 napisał:

Kat tłumi głośność, bo usunięcie go zawsze przekłada się na głośniejszą pracę silnika.😁

W motorach jest dbkiler taka rura się składa do rury na końcu tlumika czyli zmniejsza przepustowość Tylko to jest sportowych tlumikach aby odblokować. Seryjnie już są na sztywno 

Edytowano przez Viavia

Dnia 20.06.2026 o 08:39, +rompo culi+ napisał:

Myśl o tym, gdy będziesz jechała z Widmokiem do Sofii tym xD

Coś takiego nawet w stanie idealnym nie wpuścili by choćby do Warszawy w niektóre rejony podpowiem tępemu ukrowi. 😁

• Like 1

2 minuty temu, Viavia napisał:

W motorach jest dbkiler taka rura się składa do rury na końcu tlumika czyli zmniejsza przepustowość Tylko to jest sportowych tlumikach aby odblokować. Seryjnie już są na sztywno 

Nowsze modele już mają kata , bo wymogi prawne euro 3 i 5. Zwykle za kolektorem taka puszka.

2 minuty temu, Exit 8 napisał:

Coś takiego nawet w stanie idealnym nie wpuścili by choćby do Warszawy w niektóre rejony podpowiem tępemu ukrowi. 😁

Ja na samochodach bardzo nie znam ale na motorach już tak. Obojętnie czy to 50 czy 1000 ale myślę zasada jest taka sama. 

Teraz w motorach jest euro 5 gaznik na wtrysku  i jest sonda czujnik na wydechu mierzyć temperaturę wydechu i leci do cdi

Jak na grzeje wydech tak mieszankę cdi wtrysk robi. 

Ale euro 5 to pomyłka takie pojazdy się psują bardzo szybko naprawić jest trudno. 

Najlepiej bez żadnych euro norm wywalić wstawić zwykły gaznik i cieszyć się bezawaryjnoscia prostotalą naprawy 

8 minut temu, jebaka zawadiaka napisał:

ma kuutasa w dupie chory psychicznie mitoman 

Czyli i takie auto może mieć w swojej wsi.

23 minuty temu, Viavia napisał:

Jak na motorze wytrzymujesz w kurtce w te upały? Widziałam dziś jechał koleś w kurtce i że on nie padł to aż dziwne. 

Ja mam silnik Yamahy i kocham jego dźwięk nic lepszego nie ma, tak brzmi oczywiście to 2t 

11 minut temu, Onaaaa napisał:

Jak na motorze wytrzymujesz w kurtce w te upały? Widziałam dziś jechał koleś w kurtce i że on nie padł to aż dziwne. 

Dziś mam wolne i naprawialem koledze motor oczywiście naprawiłem. Pogoda za ciepło. 

Wczoraj już bylo za ciepło. Dziś nie jeździłem. 

2 minuty temu, Viavia napisał:

Dziś mam wolne i naprawialem koledze motor oczywiście naprawiłem. Pogoda za ciepło. 

Wczoraj już bylo za ciepło. Dziś nie jeździłem. 

I co zgarnąłeś kasę czy za darmo?

Pewnie w taki upał to rowerem jeździsz. 

11 minut temu, Onaaaa napisał:

I co zgarnąłeś kasę czy za darmo?

Pewnie w taki upał to rowerem jeździsz. 

Koledze  coś ty po kolezensku, Rower jeszcze gorzej mam elektryka  ale na razie stoi. 

Na motorze trzeba jechać przynajmniej 70 albo 80 wczoraj dzisiaj z 120.

Jak zwolnisz do 30 czy 40 czujesz normalnie jak słonko cię smarzy.

Więc full manetka tylko jak są korki światła duuupa smażyć się jak na patelni. 

Edytowano przez Viavia

Wiesz jak dajesz full manetke i ten silnik zaczyna się wkręcać na wysokie obroty mam silnik wysokobrotowy  szybko wkręca rozpędza jaka ulga, potem znów światła i znowu. 

Przed chwilą, Viavia napisał:

Wiesz jak dajesz full manetke i ten silnik zaczyna się wkręcać na wysokie obroty mam silnik wysokobrotowy  szybko wkręca rozpędza jaka ulga, potem znów światła i znowu. 

Trzeba wyjechać na autostradę 😉

Mam wrażenie jak bardzo ciepło ten silnik lepiej chidzi szybko osiąga moc . 

1 minutę temu, Onaaaa napisał:

Trzeba wyjechać na autostradę 😉

Jak zimny takiego powera nie ma 

Ja mam tlumik sportowy nie jest z tych droższych taki byl,  chyba właśnie zależy ile stopni się osiąga na wydechu bo to 2t i przy 6 czy 7 tysiącach obrotòw dostaje doładowanie z wydechu  jakby ktoś zamontował dodatkowy silnik 

57 minut temu, Viavia napisał:

Ja na samochodach bardzo nie znam ale na motorach już tak. Obojętnie czy to 50 czy 1000 ale myślę zasada jest taka sama. 

Teraz w motorach jest euro 5 gaznik na wtrysku  i jest sonda czujnik na wydechu mierzyć temperaturę wydechu i leci do cdi

Jak na grzeje wydech tak mieszankę cdi wtrysk robi. 

Ale euro 5 to pomyłka takie pojazdy się psują bardzo szybko naprawić jest trudno. 

Najlepiej bez żadnych euro norm wywalić wstawić zwykły gaznik i cieszyć się bezawaryjnoscia prostotalą naprawy 

Litrówka zwykle już będzie na rozrządzie 4t i to się wiąże z większymi kosztami utrzymania. Dlatego nadal są chodliwe 2t o niskich pojemnościach , bo odblokowane nieźle lata. A czujnik tlenu ta sonda i czujnik temperatury jest bardzo awaryjne i kosztowne, bo sam sterownik komputera może kosztować nawet tysiaka i lubią się przepalić ale da się to obejść żeby na zwykłym module jeździć, bo im prostsza konstrukcja tym mniej napraw. 😁

4 minuty temu, Viavia napisał:

Ja mam tlumik sportowy nie jest z tych droższych taki byl,  chyba właśnie zależy ile stopni się osiąga na wydechu bo to 2t i przy 6 czy 7 tysiącach obrotòw dostaje doładowanie z wydechu  jakby ktoś zamontował dodatkowy silnik 

Zamiennik chiński z dyfuzorem też daje tego kopa.😁

12 minut temu, Viavia napisał:

Mam wrażenie jak bardzo ciepło ten silnik lepiej chidzi szybko osiąga moc . 

Jak zimny takiego powera nie ma 

Temperatura rozszerza metal co przekłada się na lepszą kompresję za sprawą pierścieni stąd więcej niuta.

5 minut temu, Exit 8 napisał:

Zamiennik chiński z dyfuzorem też daje tego kopa.😁

Podobno tlumik jest zestrojony na ile tysięcy obrotòw ma dostawać rezonans 

Zależy jaki tlumik sportowy sie założy tak doładowanie można mieć, inny tlumik na innych obrotach jest ten efekt. 

Nie będę kupować pare wydechòw aby zobwczyć który najlepiej mi pasi. 

Edytowano przez Viavia

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować