Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

Napisano (edytowany)
4 minuty temu, WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ napisał:

jak zobaczysz konserwy to się dopiero zdziwisz

konserwa z zalozenia ma byc slona a napoj ma byc slodki to jedna rozne rzeczy 😄 chemikiem nie jestem ale wiem ze saletra i sol to konserwant a cukier z woda to chyba  nie 😄 chyba ze bylby tak gesty jak te syropy co pije lezak to jest mega syf raz widzialem jak to sie wylalo na asfalcie i naprawde wyzarlo asfalt czyscili to pare godzin i nie dalo sie tego usunac wżarło sie w asfalt i byl czerwony 😄 a tam gdzie byl beton to wyzarlo beton 😄 

Edytowano przez pełnokrwisty koń beskidzki

5 minut temu, pełnokrwisty koń beskidzki napisał:

dla ludzi jak ty dziwne jest to ze ktos zna kogos kto byl w kanadzie czy peru i wiadomo ze musieli to wymislic albo ze ktos jechal na karuzeli czy byl nad morze albo ma prace inna niz wlamywacz wiec szkoda czasu na ciebie widmok 😄

Problem w tym ,że ty w każdej dziedzinie kogoś znasz co jest mało realne . Też ciężko uwierzyć, że ktoś bełkoczący bez ładu i składu pracował i miał kilkadziesiąt ludzi pod sobą . 😁

Po prostu googlujesz w poszukiwaniu wiedzy jak jest jakiś temat poruszany i zapodajesz jakieś zlepki różnych informacji jakby nie można było linku podać, bo tego twojego bełkotu nie da się czytać.😁

7 minut temu, pełnokrwisty koń beskidzki napisał:

dla ludzi jak ty dziwne jest to ze ktos zna kogos kto byl w kanadzie czy peru i wiadomo ze musieli to wymislic albo ze ktos jechal na karuzeli czy byl nad morze albo ma prace inna niz wlamywacz wiec szkoda czasu na ciebie widmok 😄

O czym by nie był temat , to zawsze kogoś znasz z tej branży co jest mało realne i zakrawa na mitomanie 😁

Jak jest jakiś Profesor naukowiec on zna na jednej dziedzinie albo góra 2 czy 3? 

Ai może dać jakieś rozwiązania z innych dziedzinie nauki.

Nie ma  Profesora się znał na wszystkim . 

6 minut temu, OnlyTime napisał:

Myślę nie 50 lat zobacz jak drogie są komputery i części. Wszystko idzie na Ai przyspieszy proces. 

Tak jak wynaleźli prąd teraz masz smartfona taka sama rewolucja będzie 

Ai da możliwości naukowcy sprawdzą. Sami naukowcy myśleli mieli coś zrobić z 200 lat minie 

Ktoś musiałby pomóc ludziom ruszyć znowu z miejsca jeżeli chodzi o ten rozwój.😁

2 minuty temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

O czym by nie był temat , to zawsze kogoś znasz z tej branży co jest mało realne i zakrawa na mitomanie 😁

A to akurat prawda

Napisano (edytowany)
3 minuty temu, pełnokrwisty koń beskidzki napisał:

chyba ty bo piszesz o odrastajacych rekach za 5 lat 😄

Ja pisałem zęby odrosną jesteśmy ssakami, każdemu ssakowi  odrastają zęby. gubi.

Rękami i nogami to jest news nowy, tak samo mamy takie geny 

W czasie ewolucji natura sama wyłączyła te mechanizmy. 

Naukowcy odkryli jak aktywować. 

Edytowano przez OnlyTime

Przed chwilą, pełnokrwisty koń beskidzki napisał:

piszecie wierutne bzdury a w pale wam sie nie miesci to ze ktos wie jaki termin ma napoj mimo ze kazdy moze to przeczytac na puszcze 😄 

No znowu Amerykę odkryłeś w jakimś napoju , bo wiesz że termin ważności  jest podany i wszyscy głupi tylko ty geniusz jesteś. 😁Ile masz renty na głowe retoryczne 😁

2 minuty temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

No znowu Amerykę odkryłeś w jakimś napoju , bo wiesz że termin ważności  jest podany i wszyscy głupi tylko ty geniusz jesteś. 😁Ile masz renty na głowe retoryczne 😁

ja uwazam ze to normalna wiedza to ty mi zarzucasz mitomanie 😄

Libed jakby chcieli naukowcy aktywować gen odpowiedni byś chodził na czworaka . 

3 minuty temu, pełnokrwisty koń beskidzki napisał:

chyba ty bo piszesz o odrastajacych rekach za 5 lat 😄

Pisał o założeniach teoretycznych i jakieś badania . Ale ty masz problem nawet  przeczytać coś ze zrozumieniem i ktoś ma ci uwierzyć że w takim stanie miałeś dziesiątki osób pod sobą w jakiejś pracy . 😁

10 minut temu, pełnokrwisty koń beskidzki napisał:

konserwa z zalozenia ma byc slona a napoj ma byc slodki to jedna rozne rzeczy 😄 chemikiem nie jestem ale wiem ze saletra i sol to konserwant a cukier z woda to chyba  nie 😄 chyba ze bylby tak gesty jak te syropy co pije lezak to jest mega syf raz widzialem jak to sie wylalo na asfalcie i naprawde wyzarlo asfalt czyscili to pare godzin i nie dalo sie tego usunac wżarło sie w asfalt i byl czerwony 😄 a tam gdzie byl beton to wyzarlo beton 😄 

a mleko UHT jest słodkie czy słone?

a mleko skondensowane w puszce?

konserwa to po prostu szczelne opakowanie z wysterylizowaną zawartością - całkowity brak drobnoustrojów zapobiega psuciu

wysterylizowane piwo 'trzyma' rok nie dlatego ,ze jest w nim 'sama chemia'

• Like 2

Napisano (edytowany)

Nawet ogon wyrósł niestety ale jesteśmy ssakami. Kość ogonową  każdy ma. 

Edytowano przez OnlyTime

1 minutę temu, OnlyTime napisał:

Musk się w to bawi chyba jeśli chodzi o odwrócony proces starzenia , ale prędzej odkryją jak kolonizować inną planetę . A Libed to już chodzi na czworakach można odnieść wrażenie .😁

Napisano (edytowany)
9 minut temu, OnlyTime napisał:

jakby nie skrzyzowali kozy z czlowiekiem to wybac z ogor  szczerosc ale ty bys tu nie pisal tylko beczal na pastwisku

9 minut temu, WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ napisał:

a mleko UHT jest słodkie czy słone?

a mleko skondensowane w puszce?

konserwa to po prostu szczelne opakowanie z wysterylizowaną zawartością - całkowity brak drobnoustrojów zapobiega psuciu

wysterylizowane piwo 'trzyma' rok nie dlatego ,ze jest w nim 'sama chemia'

nie wiem  nie lubie mleka

uht to chyba pasteryzowane wiec nie ma sie co psuc wiec znowu co innego

kazde piwo jest tak samo wysterylizowane a jedno ma rok a inne pol roku to zalezy od ilosci konserwantow jakie do niego dodaja a nie od sterylizacji. napoje tez moga byc na rok to producent decyduje moze wiecej dosypac konserwantow tylko wiedza ze bedzie inaczej smakowalo. sa napoje na rok niszowych producentow

4 minuty temu, Zаwsze przychodzi noc napisał:

Musk się w to bawi chyba jeśli chodzi o odwrócony proces starzenia , ale prędzej odkryją jak kolonizować inną planetę . A Libed to już chodzi na czworakach można odnieść wrażenie .😁

Chodzi o dna. Jak ziemia powstała to były mikroorganizmy  potem ryby i wyłaziło  na ląd itd.  Geny wszystko przechowują. 

zywiec ma chyba wszystkie piwa na rok a kompania piwowarska na pol a zul ci powie ze smakuje tak samo pewnie 😄 mimo ze jeszcze pare lat temu oba browary mialy piwo polroczne. to wszystko efekt syfu jaki pakuja zeby dluzej bylo zdatne do spozycia. 

Napisano (edytowany)

tez bezalkoholowe sa chyba na rok teraz bo to sie przeterminowywalo ciagle wiec pewnie dorzucaja zeby strat takich nie bylo na zwrotach ale normalne piwo flagowe dla zuli jak ja to nazywam czyli takie tyskie jest na pol roku a zywiec dla zuli na rok. 

podpowiem wam ze najlepiej kupic carlsberga bo to piwo flagowe premium z najwyzszej polki a kosztuje tyle co piwo dla zuli z konkurencji bo flagowiec z kp to pilsner a z zywca to heineken a one zwykle sa drozsze a carlsberg sprzedaje swoje w cenie jak inne browary te dla zuli czyli tyskie za 2zl z biedry 😄

2 minuty temu, OnlyTime napisał:

Chodzi o dna. Jak ziemia powstała to były mikroorganizmy  potem ryby i wyłaziło  na ląd itd.  Geny wszystko przechowują. 

XD

4 minuty temu, OnlyTime napisał:

Jedynie co jest realne to spowolnić proces starzenia się , a być może zatrzymać jeżeli chodzi o ludzi😁

8 minut temu, pełnokrwisty koń beskidzki napisał:

tez bezalkoholowe sa chyba na rok teraz bo to sie przeterminowywalo ciagle wiec pewnie dorzucaja zeby strat takich nie bylo na zwrotach ale normalne piwo flagowe dla zuli jak ja to nazywam czyli takie tyskie jest na pol roku. 

To może po tych piwach tak bełkoczesz 😁

9 minut temu, pełnokrwisty koń beskidzki napisał:

nie wiem  nie lubie mleka

uht to chyba pasteryzowane wiec nie ma sie co psuc wiec znowu co innego

kazde piwo jest tak samo wysterylizowane a jedno ma rok a inne pol roku to zalezy od ilosci konserwantow jakie do niego dodaja a nie od sterylizacji. napoje tez moga byc na rok to producent decyduje moze wiecej dosypac konserwantow tylko wiedza ze bedzie inaczej smakowalo. sa napoje na rok niszowych producentow

zawsze masz w sobie taką pewność siebie jak opowiadasz farmazony i niektórzy się na to nabierają myśląc, że jesteś mądry

w pasteryzowanym mleku 'nie ma się co psuć' ale do pasteryzowanego piwa dodają konserwanty?

w jednym i drugim 'ma się co psuć' - dlatego się je pasteryzuje - zabijasz drobnoustroje, które mogłyby się tym żywić

Miałam pszenicę z browaru kilogramy co wy wiecie o browarach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się