Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Baba

Co na obiad?

Polecane posty

U mnie ostatnio z zup był krupnik, a następna będzie ogórkowa 😛

Edytowano przez Pejsar

Przed chwilą, Baba napisał:

Zamów dla mnie 10 litrów tego syropu 🤣

Ja nie zamówię, bo nie mam kasy. To taki w wielkim opakowaniu. Miesza się z wodą i wychodzi taki brązowy kolor. Pije się to na głód. Można dodać cytrynę.

2 minuty temu, Baba napisał:

Dzisiaj podam biały barszcz gotowany na wędzonym boczku i białej kiełbasie. Dodaje do tego ugotowane i pokrojone jajka. Na stole stawiam słoik ćwikły z chrzanem. Jak nas najdzie Ochota, to dodajemy pół łyżeczki do talerza. 

Na deser podam resztę sałatki owocowej. Dzisiaj ja wzbogaciłam o 3 gruszki i kiwi. 

Zrobiłam farsz na krokiety.  Pierwszy raz ugotowałam  łazanki z kapustą kiszoną, boczkiem, pieczarkami i smażona cebulą. Podobno tu gdzie mieszkam takie się właśnie je.

Słodką kapustę można też dodać zamiast kiszonej 😄 

Właściwie to nie można dodać cytrynę, tylko trzeba.

Pamiętam jak miałem dzień na tym syropie, to obudziłem się potem wypoczęty i fajnie było. Może mi się uda wytrzymać tydzień bez jedzenia.

Wczoraj w decathlonie kupiłem sobie przedtreningowkę z kofeiną, a następnym razem sobie kupię tabletki na spalanie, które przyspieszają metabolizm.

Spalamy, a nie jemy. 😎👋

17 minut temu, Baba napisał:

Dzisiaj podam biały barszcz gotowany na wędzonym boczku i białej kiełbasie. Dodaje do tego ugotowane i pokrojone jajka. Na stole stawiam słoik ćwikły z chrzanem. Jak nas najdzie Ochota, to dodajemy pół łyżeczki do talerza. 

Na deser podam resztę sałatki owocowej. Dzisiaj ja wzbogaciłam o 3 gruszki i kiwi. 

Zrobiłam farsz na krokiety.  Pierwszy raz ugotowałam  łazanki z kapustą kiszoną, boczkiem, pieczarkami i smażona cebulą. Podobno tu gdzie mieszkam takie się właśnie je.

Super, uwielbiam barszcz biały. Ale nigdy nie robiłam innego niż z torebki Winiary, ale doprawiałam go jeszcze majerankiem, magii, śmietaną i chrzanem. Smacznego. 🩶

Edytowano przez Kaden

21 minut temu, Pejsar napisał:

Ja nie zamówię, bo nie mam kasy. To taki w wielkim opakowaniu. Miesza się z wodą i wychodzi taki brązowy kolor. Pije się to na głód. Można dodać cytrynę.

Żartowałam. 

22 minuty temu, KibicowałamNorwegii🇧🇻 napisał:

Słodką kapustę można też dodać zamiast kiszonej 😄 

Właśnie ja dodaję młodą/białą. Z kiszoną to mój debiut.

20 minut temu, Pejsar napisał:

Spalamy, a nie jemy. 😎👋

Się robi 🚬

13 minut temu, Kaden napisał:

Super, uwielbiam barszcz biały. Ale nigdy nie robiłam innego niż z torebki Winiary, ale doprawiałam go jeszcze majerankiem, magii, śmietaną i chrzanem. Smacznego. 🩶

Ja też z torebki. Też doprawiamy majerankiem, śmietaną i w/w ćwikłą z chrzanem.

31 minut temu, Pejsar napisał:

Odżywkę białkowa kiedyś sobie dodawałes do jedzenia pamiętam 

Kumpel mi kupował.

Albo jakies tabletki napalm pak z witaminami i minerałami i 8 tabletek naraz jeeb ; p 

1 godzinę temu, Baba napisał:

Dzisiaj czekałam na kuriera więc postałam trochę w kuchni i gotowałam kilka dań. 

Wszystko podszykowane, można gary myć.

Gotuje się spoko, lubię... Ale potem mycie garów... Koszmar. 😉

Ja też nienawidzę zmywać, ale kiedyś czytałem wywiad z właścicielem amazon, to on sobie gadał, że uwielbia zmywać xD 

Na szczęście ja dużo nie gotuję, a w namiocie mam tylko jeden garnek i kuchenkę i myje sobie wodą z baniaka 5 litrów i ściereczki nasączone 😄 

7 minut temu, eRCe napisał:

Gotuje się spoko, lubię... Ale potem mycie garów... Koszmar. 😉

Zmywanie jest przyjemniejsze od gotowania. Przynajmniej dla mnie, a  myję ręcznie.

Też lubię zmywać ale nie ma czego zmywarka zmywa a ai myśli za mnie taka sytuacja 

Chociaż lepiej jak niektórzy nie myślom bo ai jest rozsądniejsze hm

Dobra, chętnie bym popisał dumbusia, ale spadam grać w Tibijkę, lecę na behemoty i muszę się skupić, bo inaczej umrę i stracę dużo złota i doświadczenia, i będę znowu miał zjeebany humor :D

Jak coś to zapraszam do Tibijki :D 

Pa 

2 godziny temu, Baba napisał:

Mi zaproponujecie 😜

Widze że mnie zastąpiłaś dzisiaj. Dobrze bo byłam strasznie zajęta 😜 pralka mi wylała, chyba filtra nie dokręciłam po czyszczeniu 😅

U mnie kasza gryczana, indyk zapiekany z żółtym serem i sałatka z pomidorów i ogórka ze śmietaną.

• Like 1

Musialam se ucho przeczyscic dziś strzykawka fajny brązowy czop wyszedł delicious 

A po tym nanoszkle to tyle syfu ze stopek wychodzi że olaboga a jeszcze sobie kupiłam maskę na wągry żeby sadło oglądać jak schodzi 

A czyszczom uszy świecami Indian też może lepsze niż strzykawa hm

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się