Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

W IMIĘ JEZUSA CHRYSTUSA, BŁAGAM CIĘ BOŻE, W TRÓJCY JEDYNY I WSZYSCY ŚWIĘCI, O POMOC W PRZYPOMNIENIU MI, JAK ZAKŁADA SIĘ NOWY TEMAT??? AMEN!!!

4 minuty temu, proszę zawołać kierownika napisał:

ale ty jesteś edgy i kontrowersyjny, fiu fiu 😎

Pamiętaj, że karmisz trolla. 

Przed chwilą, Duchess of Kafeteria napisał:

Jak tak można 😱 wstyd! 😂

Mnie zrugano, rugam i ja. 

Człowiek, mimo, że przetrawi mięso innych drapieżników, to raczej powinien ich spożywania unikać, gdyż mięso ssaków drapieżnych zawiera dużo metali ciężkich. 

Żarcie kotów jest zwyczajną głupotą, gdy można hodować w prosty sposób kury, których w Afryce jest od groma notabene. 

1 minutę temu, Duchess of Kafeteria napisał:

Łańcuszek pokoju 😂

Coś w tym stylu. 

1 minutę temu, eRCe napisał:

Człowiek, mimo, że przetrawi mięso innych drapieżników, to raczej powinien ich spożywania unikać, gdyż mięso ssaków drapieżnych zawiera dużo metali ciężkich. 

Żarcie kotów jest zwyczajną głupotą, gdy można hodować w prosty sposób kury, których w Afryce jest od groma notabene. 

Ciekawe. Dlaczego akurat mięso drapieżników zawiera metale ciężkie?

2 minuty temu, beziks napisał:

Coś w tym stylu. 

Zaraz wychodzę z pracy, na jutro już wypisałam wolne. Nie wiem, nawet mi ciężko siedzieć.  

• Like 1

Przed chwilą, taka_pokraka napisał:

Zaraz wychodzę z pracy, na jutro już wypisałam wolne. Nie wiem, nawet mi ciężko siedzieć.  

❤️

Bo kumuluje toksyny z wcześniejszych oczek łańcucha pokarmowego.  

Gromadzenie się toksyn z mięs ofiar w organizmie drapieżników. Biokumulacja. Drapieżniki spożywają mięso nieustannie, więc wątroba nie ma czasu przerabiać toksyn na bieżąco, stąd odkłada się m.in rtęć, ołów, kadm w mięsie. 

Przed chwilą, taka_pokraka napisał:

Kury tez mogą być karmione karmą zawierającą toksyny. Chyba, że ich wątroby pracują sprawniej niż drapieżników. 

2 minuty temu, taka_pokraka napisał:

Dokładnie. Biokumulacja.

Gromadzenie się toksyn z mięs ofiar w organizmie drapieżników. Biokumulacja. Drapieżniki spożywają mięso nieustannie, więc wątroba nie ma czasu przerabiać toksyn na bieżąco, stąd odkłada się m.in rtęć, ołów, kadm w mięsie. 

Dzięki za wyjaśnienie. 

11 minut temu, eRCe napisał:

Żarcie kotów jest zwyczajną głupotą

kolejny dowód na to że koty nie nadają się do niczego poza utylizacją

1 minutę temu, beziks napisał:

Kury tez mogą być karmione karmą zawierającą toksyny. Chyba, że ich wątroby pracują sprawniej niż drapieżników. 

Kury nie są ekskluzywnymi mięsożercami. Przyswajają białka np z karmy dla zwierząt, cielęcej, wołowej, lub w naturze z robaków - białko jest im niezbędne, ale jest tylko małą częścią diety tych ptaków, większość diety to pokarm bezmięsny, stąd też, w porównaniu do kota domowego, stężenie toksyn jest bez porównania mniejsze.

Nie wspomniałem też o toksoplazmozie której koty są powszechnymi nosicielami, więc żrąc koty ci ludzie ryzykują skażeniem, epidemiami, skrajna głupota, gdy hodowla kur jest tak prosta, a ich rozmnażanie łatwe, bez porównania lepsza wydajność czysto ekonomiczna, hodować sobie kurczaki na mięso niż kota, który dłużej rośnie, ma zupełnie inne wymagania żywieniowe i znacznie wyższe ryzyko przenoszenia groźnych chorób.

Dokładnie. Biokumulacja.

Ale jak pisałam wyżej - kury też mogą być karmione permanentnie karmą zawierającą toksyny albo pić wodę zawierającą różne składniki, które się kumulują. Pewnie mają dużo pozostałości po antybiotykach. 

Pewnie warzywa i owoce są nafaszerowane róznymi niezdrowymi niespodziankami.  

kocie madgi hodują koty po to aby zjadać ich odchody bo myślą że to hostia 

7 minut temu, beziks napisał:

Ja w ogóle nie kumam ludzi jedzących mięso  kurczaka które ma tak zły pr od wielu lat

2 minuty temu, eRCe napisał:

Kury nie są ekskluzywnymi mięsożercami. Przyswajają białka np z karmy dla zwierząt, cielęcej, wołowej, lub w naturze z robaków - białko jest im niezbędne, ale jest tylko małą częścią diety tych ptaków, większość diety to pokarm bezmięsny, stąd też, w porównaniu do kota domowego, stężenie toksyn jest bez porównania mniejsze.

Nie wspomniałem też o toksoplazmozie której koty są powszechnymi nosicielami, więc żrąc koty ci ludzie ryzykują skażeniem, epidemiami, skrajna głupota, gdy hodowla kur jest tak prosta, a ich rozmnażanie łatwe, bez porównania lepsza wydajność czysto ekonomiczna, hodować sobie kurczaki na mięso niż kota, który dłużej rośnie, ma zupełnie inne wymagania żywieniowe i znacznie wyższe ryzyko przenoszenia groźnych chorób.

Toksoplazmozę można złapać przez kontakt z kałem kota. 

Czyli - myjmy owoce i warzywa z ogródka przed zjedzeniem!

1 minutę temu, Duchess of Kafeteria napisał:

Ja w ogóle nie kumam ludzi jedzących mięso  kurczaka które ma tak zły pr od wielu lat

Chyba tylko wołowina z Kobe nie ma złego PR.

ostatnio mi się tu w środku nocy madga kitku chwaliła że kot jej myszy przynosi i w ciipe je sobie wkłada, bo to dobra energia 

Przed chwilą, beziks napisał:

Ale jak pisałam wyżej - kury też mogą być karmione permanentnie karmą zawierającą toksyny albo pić wodę zawierającą różne składniki, które się kumulują. Pewnie mają dużo pozostałości po antybiotykach. 

Pewnie warzywa i owoce są nafaszerowane róznymi niezdrowymi niespodziankami.  

Tak jak pisałem wyżej, kura jest incydentalnie mięsożerna, by przyswoić białko, a koty, psy, szczególnie te pierwsze, są niemal ekskluzywnymi mięsożercami.

7 minut temu, eRCe napisał:

Co Wy z ta toksoplazmozą, jest strasznie powszechna większość ludzi nie mam nawet bladego pojęcia o przejściu zakażenia, bo przechodzi je całkowicie bezobjawowo.  Jedynie aktywne zakażenie w trakcie ciąży jest groźne. 

Tak jak pisałem wyżej, kura jest incydentalnie mięsożerna, by przyswoić białko, a koty, psy, szczególnie te pierwsze, są niemal ekskluzywnymi mięsożercami.

Jedzenie kotów i psów w naszym kręgu kulturowym to złamanie tabu. Skądś się to wzięło. Może właśnie z tej biokumulacji.

1 minutę temu, taka_pokraka napisał:

Co Wy z ta toksoplazmozą, jest strasznie powszechna większość ludzi nie mam nawet bladego pojęcia o przejściu zakażenia, bo przechodzi je całkowicie bezobjawowo.  Jedynie aktywne zakażenie w trakcie ciąży jest groźne. 

O toksoplazmozie pamiętam jeszcze z lekcji biologii.

Jedzenie kotów i psów w naszym kręgu kulturowym to złamanie tabu. Skądś się to wzięło.

z religijnego kultu psiecka i kitku, większość lewaków to wstecznicy i animiści. skurrwysyny modlą się do kota.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się