Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

Chodziłem tylko dlatego, że miałem pod domem, a tak poza tym to nic specjalnego tam nie ma. 

10 minut temu, Baba napisał:

Podobno średnia pensja w Polsce to 6.800 na rękę. Problem polega na tym, że ta średnia jest sumą zarobków pani z Żabki, urzędniczki i prezesa. Tak w wielkim skrócie.

Po co to pisze? Bo większą część społeczeństwa tkwi w ujowej pracy z różnych powodów.

Tak i dlatego się martwię matura syna 😉

Dosadniejszy opis tego, co się dzieje w mojej mentalności. Dużo wulgaryzmów!

Dla mentalności "produkowanie" obrzydliwości w ciele kobiety jest czymś, co NIEZWYKLE kobietę UPOKARZA!!!

Dla mentalności słowo "g***o" może być czynnikiem podniecającym. Dla niej słowo "d**a" może kojarzyć się z nieczystością ("odbyt" czy "pośladki" - już nie, mogą być one dla niej na szczęście wyzute z rozpusty), podobnie "seksualne" może być słowo "s**ć" ("defekować" już nie), "p*******ć" ("wydalać gazy jelitowe", "flatulować" już nie). Tak samo słowo "g***o" może kojarzyć się ze zboczeniami (ale "kał" już nie).

W "seksualności" głównymi bodźcami dla mojej mentalności są ""g***o", smród z jelit i "d**a"". Srom kobiecy jest (wręcz) bez znaczenia dla niej. Dla niej "nie ma nic bardziej seksualnego niż śmierdzące "g***o" z ciała atrakcyjnej osoby płci odmiennej". Tak samo najatrakcyjniejsze mogą być dla niej, jak to nazwała, śmierdzące "g***a" "k***w" (mocny wulgaryzm!). Czyste kobiety są dla niej niepodniecające, a "k***y" ją podniecają. Słowo "k***a" może stanowić dla niej źródło podniecenia. Z przyjemnością seksualną może jej się kojarzyć właśnie WULGARNY język, niegrzeczny, nieprzyzwoity, ordynarny, grubiański...

Dla mentalności robienie kału wygląda na znak bycia nieczystą! Według niej dobra kobieta nie powinna w ogóle mieć obrzydliwości wewnątrz swego ciała, nie powinna wydalać obrzydliwości, jakimi są kał i gazy jelitowe, które ŚMIERDZĄ i ich wydalaniu towarzyszy krępujący dźwięk.

ZBOCZONA mentalność może mówić kobietom i dziewczętom tak:

"JEŚLI S**SZ - to jesteś K***Ą!!!

JEŚLI nie S**SZ, nie defekujesz - to jesteś dobrą kobietą, nieaktrakcyjną seksualnie!!!"

Dla niej kobieta, która "s*a", może być po prostu śmierdzącą "k***ą" i tyle, kimś haniebnym i obrzydliwym!!!

Dla mentalności "s****e" jawi się jako coś, co NIE PRZYSTOI dobrej kobiecie!!! Może teoretyzować, że ta kobieta czy dziewczyna, która "s*a", jest po prostu nędzną "k***ą" i tyle!!!

CZYLI WEDŁUG MENTALNOŚCI "S****E" POZBAWIA KOBIETĘ SZACUNKU I CZYNI JĄ ISTOTĄ GORSZĄ OD ZWIERZĄT (A MOŻE I OD SZATANA???) - GODNĄ POGARDY "ŚMIERDZĄCĄ K***Ą, KTÓRA TYLKO S**Ć PASKUDNYM G****M SWOJĄ CUCHNĄCĄ D**Ą POTRAFI"!!!

Czyli "robienie kupy" to dla mentalności coś ZUPEŁNIE NIEPRZYSTAJĄCEGO kobiecie!!! Coś, co ją HAŃBI!!! Coś ABSURDALNEGO!!!

Przed chwilą, TymczasowaFarfeluna napisał:

O Biedronce jest cały czas głośno. Jedna osoba na kasie, jedna na sklepie i na mięsnym, na środku pełne palety z towarem, syf i pełny butelkomat, bo oszczędzają na ludziach. 

Teraz najgłośniej o Dino i to od roku. Ponoć we wrześniu znowu będzie strajk generalny. Wszystkie artykuły można znaleźć w necie. 

Zgadzam się, że w biedrze jest największy syf. Z tych dużych sklepów lubię Kaufland i też już coraz rzadziej tam kupuję. Mam pełno małych sklepów pod nosem żeby świeże mięso i wędliny kupić. Nie rzucam się na promocje spożywcze. Najczęściej jest to chęć wyzbycia się zalegającego towaru.

• Like 1

4 minuty temu, taka_pokraka napisał:

Tak i dlatego się martwię matura syna 😉

To normalne. Nawet rozumiem i ostrzegam, że być może będziesz się też martwić za kilka lat gdy dzieci ukończą studia.  Znaczenie ma region w którym mieszkasz. Z dużą ilością zakładów są większe szanse na zatrudnienie. 

Z perspektywy czasu  i obserwacji dzieci w rodzinie widzę, że duże znaczenie ma też styl życia i charakter/osobowość. 

29 minut temu, Baba napisał:

To normalne. Nawet rozumiem i ostrzegam, że być może będziesz się też martwić za kilka lat gdy dzieci ukończą studia.  Znaczenie ma region w którym mieszkasz. Z dużą ilością zakładów są większe szanse na zatrudnienie. 

Z perspektywy czasu  i obserwacji dzieci w rodzinie widzę, że duże znaczenie ma też styl życia i charakter/osobowość. 

Wiem, koleżanka z biurka naprzeciwko martwi się o dzieci, które powyjeżdżały. To jest wpisane w posiadanie dzieci. 

Duże znaczenie mają kompetecjie miękkie, nie tylko co umiesz, ale czy umiesz się z tym "sprzedać" 

1 minutę temu, taka_pokraka napisał:

Wiem, koleżanka z biurka naprzeciwko martwi się o dzieci, które powyjeżdżały. To jest wpisane w posiadanie dzieci. 

Duże znaczenie mają kompetecjie miękkie, nie tylko co umiesz, ale czy umiesz się z tym "sprzedać" 

Znam ludzi, którzy potrafią sprzedać lód  Eskimosowi i to bez matury 🤣 

Martwiłam się jak syn pierwszy raz wyjechał na 2 miesiące do Francji. Miał 19 lat, chciał już żyć jak "dorosły", a jeszcze się uczył. Przez kilka kolejnych lat pracował w okresie wakacyjnym za granicą. Zasmakował lepszej kasy i tak sobie życie układa, że jest gościem w Polsce. Jest dorosły. Muszę się z tym pogodzić. 

8 minut temu, Baba napisał:

Znam ludzi, którzy potrafią sprzedać lód  Eskimosowi i to bez matury 🤣 

Martwiłam się jak syn pierwszy raz wyjechał na 2 miesiące do Francji. Miał 19 lat, chciał już żyć jak "dorosły", a jeszcze się uczył. Przez kilka kolejnych lat pracował w okresie wakacyjnym za granicą. Zasmakował lepszej kasy i tak sobie życie układa, że jest gościem w Polsce. Jest dorosły. Muszę się z tym pogodzić. 

Ja to tylko bym nie chciala by ciężko pracowali, bo jak się  człowiek na haruje to ciężko korzystać z życia, tak to niech robią co chcą I będą szczęśliwi. 

51 minut temu, taka_pokraka napisał:

Ja to tylko bym nie chciala by ciężko pracowali, bo jak się  człowiek na haruje to ciężko korzystać z życia, tak to niech robią co chcą I będą szczęśliwi. 

Ciężka w jakim sensie? Żeby się nie dostali do pracy w dużej korporacji gdzie jest wyścig szczurów i trzeba stale się dokształcać żeby kolega nie ukradł nam ewentualnego awansu? Praca umysłowa bywa często "cięższa" od fizycznej i nie każda praca fizyczna jest ciężka. Kamieniołomy chyba już pozamykali? 😜 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się