Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szybka pomoc

masz pytanie odnosnie antykoncepcji? wstąp -

Polecane posty

Gość sagatka
uprawiałam seks bez zabezpieczenia ale bardzo króciutki partner nawet bardzo sie nei podniecił wiec nei dosżło do wytrysku ale bardz sie boje ..czy moge wyc w ewentualnej ciązy..wczesneij przez rok brałam tabletki a teraz od 2 miesiecy nie... pomozcie co mam robic!! czy moge byc w ciazy??

No sorry, ale jak nie myślałaś \"przed\", to niewiele już możesz zrobić \"po\". :P Pozostaje Ci czekać. I dać sobie na wstrzymanie, bo raczej w ciąży nie jesteś.

Gość Kafeterianka.
Aneta_LDZ - przeczytaj sobie ten artykuł: http://kobieta.wp.pl/kat,26355,title,Cala-prawda-o-spirali-,wid,8855414,wiadomosc.html

Gość Kafeterianka.
Nie wiedzieć czemu powyżej w linku pojawiła się spacja po wyrazie "kat", która zepsuła linka (przez automatyczne rozdzielanie wyrazów i wstawianiu dodatkowych spacji?). Wystarczy skopiować cały link i usunąć zbędną spację i będzie Ok.

MAM PYTANKO, robie przerwe w zazywaniu tabletek, i czekam na okres, mialam go dostac 3 dni temu, czy zdaza sie tak ze moze byc w pierwszym miesiacu \"nie brania \" tabletek nieregularny??

Gość naiwana
BŁAGAM O POMOC BO CHYBA UMRE...!!!!! siedizlismy z moim męzczyzną na fotelu wsunęla mu ręke pod spodnie przesunęłma mu napletek i pojawiał sie juz płyn ejakulacyjny bardoz mała ilość mini miini.... wziełam ciutek na palec i włożyłam mu do buzi by sprubował przesunełam troche po ustach..po jakiś 5-10 minutach zaczła mnie piescić ustami..wkłądał mi jezyk do pochwy...możaliwe jest ze mogły pelmniki znaleśż się w mojej pochwie...!!!!!!!!!!! Błagam o pomoc.... od tamtego czasu minęło 5 dni prosze o pomoc bo nie iwem czy ne mam zorbić badac krwi na hormon hcg!!!!!!! Błagam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

larnaca: gwoli ścisłości, bo ktoś się jeszcze będzie \"czepiał\", to podczas przerwy w braniu pigułek następuje krwawienie (z odstawienia hormonów), które NIE jest prawdziwym okresem, ale je trochę przypomina (stąd potocznie się na to tak mówi). Informacje mówią, że krawienie powinno się pojawić podczas tej 7-dniowej przerwy w braniu pigułek, więc może ono wystąpić nawet i 7 dnia i będzie w porządku (i jeśli tak jest, to - w przypadku rozpoczynania kolejnego opakowania pigułek - należy rozpocząć ich branie w 8. dni po ich ostawieniu - czyli po 7-dniowej przerwie; występujące wtedy jeszcze ewentualne krawienie temu nie przeszkadza - i czasami tak jest). Z Twojego postu wynika, że Ty robisz sobie dłuższą przerwę (odstawiam pigułki na jakiś czas), więc te 3 dni bez krawienia jest cały czas w \"normie\". Pewnie dostaniesz \"okres\" za kilka dni... :)

naiwana: kiepska prowokacja, naprawdę. Jeśli się nudzisz, polecam zająć się jakimś hobby (może wycinanki, wyklejanki albo robienie na drutach)? Podobno kura, po odrąbaniu jej głowy, może jeszcze jakiś czas biegać... Człowiek nie - mózg jest dla niego niezbędny do życia. A na upały polecam lody... Algidy (Big Milk - a dla bardziej perwersyjnych - Big Trio ;) ). :P

I jeszcze coś - hormon hCG (tzw. \"ciążowy\") pojawia się we krwi (i moczu) po około 14 dniach od zapłodnienia, więc... nie spiesz się na razie, naiwana! :P

OK ale ja juz miesiąc nie biore tabletek, ostatnie opakowanie skonczyłam w lipcu, dostałam krwawienie itd a teraz juzmiesiac nie brałam i czekam na normalna miesiaczke, i zastanawiam sie czy wszytsko jest ok, w sumie troche zmieniłam tryb zycia bo pracuje teraz na nockach w hotelu i moze to tez z tego wynika ze nie jest regularnie po 28 dniach.

Gość naiwana
ja prosiła o odpowiedz...a nie jakieś potepianie,..i polecenia mi lodów i kurwa robienia na drutach...wybacz l,a ejka ktoś pyta to dobrym wychowaniem jest odpowiedziec jak człowiek... a nie!!!!! nie możesz mnie w jakikolwiek sposób potępiać itp!!!!!!!!! odpoiwedz tlyko czy to możliwe?Czy nie??? a i ginekologa już sie jakiś miesiąc temu pyttała o badania i mwóieł ze moczu po 14 dni a hormon hcg po 7 dniach!!!!!!!!! Prosze o dopoiwedz..czy to jest możliwe...i dziękuje z całego serca...!!!1 naprawde

Gość ważne dla mnie
Mam pytanie. Brałam najpierw ok 5 lat tabletki Diane 35, potem 6 miesięcy Jasmin. Przestałam brać tabletki bo zauważyłam żylaki i ogólnie okropnie bolały mnie żyły. Moje pytanie: Biorę ostatnią tabletkę jasmin, np w niedziele. Jak długo jeszcze jestem zabezpieczona? Drugie pytanie: Czy pomiędzy niedzielą i środą zanim dostanę okres mogę zajść w ciążę? A później w czasie okresu i po? Jak to jest dokładnie?????

Gość naiwana
powtórnie prosz eo odp..bo podobno ten płyn ejakulacyjny ma plemniki....i ppodobno w ślinei mogą długo przeżyć! hmm a z tego co sie okazalo to były moje dni płodne...wiec siepytam czy to wogóle możaliwe..???????/ porsze o konkterna odp...taK LUB NIE... NA USPOOKOJENIE...JESTEM JESZCZE BARDZO MŁODA...II CHYBA WIDZE ZE LEPSZA JEST ABSTYNENCJA....HIHI BO TAK SZYBKO Z NERWÓÓW TRACE KŁAKI;) HI

Gość naiwana
MYŚLE ZE BARDZO MAŁE PROWDOPODOBIEŃSTOW ŻEBYŚ MOGŁA SIE SPODZIEWAC DZICKA... MYŚLE ZE POZIOM HORMONÓW MUSI SIE WYRÓWNAC JKESZCZE...BY DOSZŁO DO ZAPOŁODNEINIA... ALE UWAZAM JEDNAKŻE ZE WTOREK I SRODA JEST DNIEM NAJWIEKSZEGO ZAGORŻENIA JESLI CHODZI U CIEBIE...

Gość ważne dla mnie
nie no każdy mówi co innego :(((((

Witam chciałabym zacząć używać tabletki antykoncepcyjne, ale mam wirusa żółtaczki typu B czy tabletki byłyby wskazane przy takim schorzeniu czymoże inna metoda antykoincepcji. Wkłądki odpadają bo się nie zdecyduje. Możes a teraz tabletki nowej generacji które nie robią dużego spustoszenia na wątrobi. Mam 35 lat i już kiedyś brałam tabsy znosiłam je dobrze ale był to dość dawno zanim dowiedziałam się ze ma wzw B pozdrawiam

jeśli masz zamiar całkiem zrezygnować z pigułek to ostatni bezpieczny dzien to dzien wzięcia ostatniej pigułki, potem nie jesteś już zabezpieczona, jesli nie rozpoczniesz nowego opakowania po przerwie to owulacja odblokuje sie zapewne i moze dojsc do zapłodnienia przez plemniki, które przezyły w Tobie z poprzednich stosunków juz po tym jak skonczyłas brac tabsy

Gość ważne dla mnie
o nie!

Gość ważne dla mnie
moniak.. jak długo mogą przeżyć?

mówi się że żyją 3 dni, ale plemniki zdrowego mężczyzny żyją długo nawet do 7 dni

Gość ważne dla mnie
przestałam brać tabletki w niedziel, miałam stosunek w niedziele i w środe a dostałam okres w czwartek. Czy plemniki moga przeżyć też okres?? Minęło troche czasu i jeszcze nie mam drugiego.. :/

Gość Matuś
od poniedziałku biore CILEST czyli juz prawie tydzień, tylko nie biore go od 1 dnia okresu tylko poprostu lekarz kazal zaczac mi brac poniewaz powiedział ze nie bedziemy czekac na okres bo mam bardzo nieregularny, i moje pytaniw brzmi kiedy o zacznie działac? i będe mogła odbyć bezpieczny stosunek?

naiwana: byś się poczytała, co piszesz, to pewnie byś się sama załamała. Wiesz co to jest takiego jak poprawnie zbudowane zdanie? Tego powinni uczyć w szkole na lekcjach języka polskiego. A dlaczego to takie ważne? Ano dlatego, że poprawne budowanie zdań umożliwia komunikację między ludźmi. Komunikacja (trudne słowo) to w uproszczeniu wymiana informacji. Ty chcesz uzyskać jakieś informacje, więc musisz sformułować poprawne zdania - inaczej nikt Ci nie odpowie!

larnaca: Po pierwsze nie u każdej kobiety długość cyklu wynosi 28 dni! Po drugie po przerwaniu stosowania pigułek musisz poczekać jakiś czas (1-2 cykle), zanim się one ustabilizują - przecież organizm musi się \"przestawić\" (przystosować). Po trzecie w końcu - nieregularny tryb życia również nie wpływa na regularność cyklu. Zatem pozostaje Ci czekać i obserwować swój organizm. :)

ważne dla mnie: powiem podobnie jak moniak - tuż po zakończeniu brania pigułek powinnaś zacząć się inaczej zabezpieczać (jak chcesz uprawiać seks), ponieważ istnieje poważne \"ryzyko\", że możesz zajść w ciążę. O ile pierwsze 3 dni po zaprzestaniu brania pigułek cechują się małym prawdopodobieństwem, to już kolejne dni prawdopodobieństwo to zwiększają. No i średnio plemniki żyją 3 dni, ale co zrobisz, jak do jajeczka dotrze taki jeden, który przeżyje 5 lub więcej dni? Będziesz go \"reklamować\"? :P Poza tym z braniem pigułek to nie jest tak prosto - wystarczy zapomnieć o wzięciu jednej tabletki i już powstaje \"zagrożenie\", że możesz zajść w ciążę. Dlatego tak ważne jest pilnowanie brania pigułek.

ola2: w Twoim przypadku powinnaś chyba skonsultować się z lekazem (ginekologiem) - tak będzie najbezpieczniej. Od siebie mogę tylko dodać, że są plastry antykoncepcyjne (Evra), które \"oszczędzają\" wątrobę... A co do seksu, to chyba wiesz o tym, że żółtaczka jest zakaźna, więc jeśli uprawiasz z kimś seks BEZ prezerwatywy, to istnieje duże ryzyko zakażenia partnera?! A jeśli używacie prezerwatywy (zamierzacie używać), to może wystarczą globulki dopochwowe lub brak stosunku w dni płodne?