Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szybka pomoc

masz pytanie odnosnie antykoncepcji? wstąp -

Polecane posty

Gość agusia1908
dziewczyny mam do was male pytanko znacie jakis dobry test ciazowy ktory moze wykryc ciaze ju tydzien po zaplodnieniu??

Gość agusia1908
do CASANOVA prosze powiedz mi jak moge to jak najszybciej sprawdzic czy jestem w ciazy do nastepnego okresu jeszcze troche czasu jak moge sprawdzic to wczesniej

Agusia1908 - nie znam się na testach ciążowych, nigdy nawet nie miałem takowego w ręku. Nie musiałem (mówię o moich partnerkach). :)

Gość pełna-obaw
drogie panie!!! bardzo prosze o porade. widze ze nie tylko ja jedna mam stracha przed biegunkami i wymiotami. prawde mowiac cierpie na nerwice seksualna.biore regulon, niedawno skonczylam 2 opakowanie. przy 4 tabletce mialam ostra biegunke, wystapila ona po 9 godzinach od zazycia pigulki. 3 dni pozniej kochalam sie z partnerem. czy moge czuc sie bezpieczna?? prosze o pomoc bo nie moge spac po nocach. z gory dziekuje za kazda odpowiedz!

Gość katarinka0001
wlasnie, jak to jest przy dosc czestych wymiotach?? zalozmy, ze wymioty wystepowaly nie bezposrednio po przyjeciu pigulki tylko po paru ladnych godzinach, badz tez kilka godzin przed. skoro czas wchlaniania wynosi 3-4 godziny to chyba nie ma o co sie obawiac i nie wyplywa to na skutecznosc pigułek prawda??

Gość wsiurka
mam pytanie jak mam zazyc tabletke np w niedziele czy to jest wazne ktora z tych niedziel wybiore???

Gość 111111mała11111111
moze tu mi ktos pomoze?? nie mam okresu w 7 dniowej przerwie,zawsze dostawalam w 3 dniu a teraz jest 5 i nic!!! dodam ze bralam jak trzeba itd

Gość dffgjhhjh
odpowie mi ktos? zaczelam teraz pierwsze opakowanie cilestu... czy jesli nie zrobie przerwy 7dniowej, a odrazu zaczne drugie opakowanie, to zatrzymam krwawienie, i bez zadnych pozniej klopotów?

Gość 111111mała11111111
tak zatrzymasz,a czy mi ktos wkoncu odpowie???????

Gość fclokgfpokgfggggg
mam pytanie, jeszcze nie bralam tabeletek,a chce isc do ginekologa po nie, to odrazu na pierwszej wizycie mi przepisze czy jakies badania mi zrobi? jak to jest dziewczyny?

ja tez mam pytanie co jesli dziewczyna jest w ciazy a dalej bierze tabletki? okres nie wystapil i ona np sobie tlumaczyla ze stres i wogole czy to moze jakos dziecku zaszkodzic czy cos? dziewczyna jest np w 2 miesiacú ciazy( caly czas o tym nie wie) i dalej bierze tabletki prosze o odpowiedz

ja tez chcialam przesunac okres o miesiac ale okres dostalam po tygodniu( znaczy wzielam 21 tabletek i pozniej zaczelam nastepne opakowanie i z tego nastepnego opakowania wzielam 7 tabletek i pozniej okres dostalam), poszlam do ginekologa i powiedzial mi ze mozliwe jest tylko przesuniecie o tydzien przy pierwszym razie, pozniej jak juz przesuwasz czesciej to mozezs o dluzej przesunac ja nie wiem czy sie nic nie stanie, ja ci napisalam jak ja mialam a nie wiem jak ty bedziesz miec( ja biore microgynon21)

Gość pytaczkaa
Mam pytanie. wyczytałam ze zele i kremy plemnikobójcze sa niedostępne w naszych aptekach. Prawda to?? Nie chodzi mi o zadne globulki, na które trzeba czekac aż sie rozpuszczą, tylko o coś co działa zaraz po zastosowaniu. To jak z tym jest?? prosze o opinie :)

Gość pytaczkaa
tak sie tylko przypominam ;)

Gość potrzebująca rady ..
czy tabletki antyu działaja w pierwszymi miesiaću ich przyjmowania ?

Gość gthhjjjjj
tabletki dzialaja po 4 godzinach od przyjecia..tzn [pierwsza tabeletka juz działa!!!!

Gość pytaczkaa
a trzeba wziąc pierwszą w pierwszym dniu cyklu czy mozna w każdym??

Jeśli chcesz być zabezpieczona od razu to musisz przyjąć 1 tabletkę w 1 dniu cyklu (1 dzień krwawienia). Jeśli weźmiesz w innym dniu - 7 pierwszych dni należy się dodatkowo zabezpieczać.

Gość pytaczkaa
czyli po 7 dniach juz jest bezpiecznie?? qrcze fajnie bo myslałam ze już nie zdaze przed wyjazdem :)

Gość ja mam 27
mam pytanko czy to moze byc skutkiem brania tabletek? 1. okropny ból nog zaczeło sie hmmmm niewiem jak to powiedziec od bólu pięt przy dotyku i wogole niemogłam stawac na całych stopach teraz doszedł straszny ból az do kolon rwanie krecenie i niemoge chodzic najgorzej jest jak leze dłuzej czy siedze wtedy niemoge wstac niemowiac o zrobieniu kroku. trwa to ponad miesiać ostatnio tojest tak źle ze cały cza jade na tabletkch przeciwbólowych.. niezasnełabym z takim bolem i ten bol umiejscowil sie w kostkach ostatnio 2. zanik krwawienie od kilku miesiecy tylko mała plamka zawsze w dzien planowanego okresu

wiecie co, wstyd mi trochę bo juz nie jestem nastolatką, ale przydażyło mi się coś takiego, że zapomniałam wziąć 2 pigułek przez dwa kolejne dni....przypomniałam sobie trzeciego i wzięłam....od razu 3. Zaraz powinnam mieć przerwę...no i okres, mam nadzieje że nic się nie rozregulowało, bo właściwie to tylko tego się obawiam.

Gość oonnkakkaaa
do : ja mam 27 lat, ile wazysz i jakie tabletki9 bierzesz?

Gość mam 27
w ciagu ostatniego roku przytylam duzo ze 20 kilo chyba biore microgynon ale od kilku lat

Gość cbvdfg
nikt nie potrafi odpowiedzieć mi na pytanie jak się zabezpieczać mając chorobe zatorowo-zakrzepowa!! czy ktos z Was miał lub ma podobny problem?? wszytskie hormonalne (chyba najskuteczniejsze) odpadają!! pomóżcie, jeżeli posiadacie jakąś wiedzę na ten temat:) z góry dziękuję:D

Gość poważnie zaniepokojona
no to widze ze mamy podobny problem , ja tez własnie byłam na pogotowiu , moge miec zakrzepice i chetnie sie dowiem jak jeszcze sie zabezpieczac , gdy nie mozna tego robic homonami ?

gumki gumki + globulka spirala dla nierodzących metody naturalne

Ostatnio coraz częściej mowa tu na kafe o spirali dla nieródek. Szczerze mówiąc - pierwsze słyszę. Spirala (niezależnie od tego - jaka) może prowadzić do uszkodzenia narządów rozrodczych.. w związku z tym pytanie, moniak - co to za spirala?

Hej ja takze mam pytanie:) Wczoraj powinnam dostac okres (biore tabletki anty juz od roku) niestety nie dostalam:( Od czasu ostatniego okresu nie wspolzyilismy ze soba ... zawsze mialam regularne miesiaczki, zawsze 29 dnia od poczatku brania tabletek :(:( Co to moze oznaczac? Bardzo sie boje bo moze byc cos nie tak ze mna

Gość Eweeelinaa
Słuchajcie, bardzo prosze o pomoc. Kochałam się z kolesiem w pierwszy dzień okresu, lecz skończyliśmy przed wytryskiem [bez gumki etc.]. Cykl mam regularny, co 28 dni. czy mogę zajść w ciąże? mam sie bac ?

Delicious_ - to nie jest miesiączka, tylko krwawienie z odstawienia - inaczej - sztuczne krwawienie wywołane spadkiem hormonów w organizmie dlatego w tym wypadku nie można mówić o regularności, czy nieregularności. Krwawienie musi wystąpić w ciągu 7 dni przerwy i naweg, gdy wystąpi siódmego - będzie ok.Eweeelinaa - bardzo mało możliwe ale KAŻDY niezabezpieczony stosunek niesie ze sobą ryzyko ciąży - nawet przerywany. pamiętaj o tym w przyszłości.