Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szybka pomoc

masz pytanie odnosnie antykoncepcji? wstąp -

Polecane posty

Gość markotka dla mnie nie jestes
wiarygodnym zrodlem bo na jednym topiku piszesz (chyba o zespoel policystycznych jajnikow), ze bierzesz antykoncepty (Diane) a na innym (sierpien 2006) ze byc moze w tym cyklu bedziesz w ciazy. to jak to tak?? bierzesz tablet antykoncepcyjne i rownoczesnie starasz sie o dziecko?? moim zdanie twoja kolezanka musiala popelnic jakis blad w przyjmowaniu.

Owszem biorę Diane i mam pco, ale ostatnio nie wzięłam tabletki i minęło 12h zanim ją wzięłam i sądzę, że mogę być w ciąży. Także to chyba wiele wyjaśnia. A od Androcuru dziecko nie może być niepełnosprawne, tylko u dziewczynki mogą (ale nie muszą) występować narządy obojnacze. To byłoby na tyle. Skoro uważasz, że nie jestem wiarygodna, to już Twój problem.

A co do Diane, to jest tylko moja znajoma i nie wiem dokładnie jak to było. W jednym przypadku brała chyba antybiotyk, a reszta nie wiem.

Gość markotka dla mnie nie jestes
W takim razie przepraszam. Po prostu zdziwilam sie czytajac o antykoncepcji w jednym topiku i checi zajscia w ciaze (teraz) na innym.

Gość Kachula
Od jakiegos czasu biore tabletki anty..i chciałabym aby podczas sexu moj chłopak brzydko mowiac "spuscił sie we mnie"chciałabym go poczuc naturalnie czy to jest bezpieczne i na czym polega wtedy działanie tabletek ? czy moge to robic bez zadnych obawy ??

Gość kalilka
mam ważne pytanie- 1. tabl należy przyjąć pierwszego dnia miesiączki...gdybym dostała okres np o 3 00 nad ranem, to mogłabym wziąc tabl dopiero o 23 00 w nocy(to prawie dzień)

Gość kachulka kalilka
kachulka tak mozesz bez obaw wlasnie po to sie bierze tabletki kalilka- wsyztko ok, moizesz tak brac tabletki inaczej nigdy by Cie sie nie udalo , chyba ze chcialabys okolo jednego tygodnia nie spac w oczekiwaniu na okres ehhh

Gość kalilka
dzięki :) wtedy na pewno jest zachowane działanie anty? sporo godzin minie, a nie chce tabl brać rano, tylko przed pójściem spać

Gość woman in love
założyłam topik ale nikt mi tam nie chce chyba odpowiedzieć dlatego piszę tutaj.... jak to jest z badaniami na hormony tarczycy podczas gdy bierze sie tabsy ( biorę je od prawie roku) czy mogę spokojnie zrobić te badania nie bojąc się że tabletki wpłyną na wyniki?? drugie pytanie dotyczy czasu kiedy bierzecie tabsy...czy podczas zmiany z czasu letniego na zimowy zmieniacie godzinę brania ?głupiutkie pytanie zawsze było u mnie wszystko ok podczas zmiany zostawałam przt określonej godzinie ale teraz niedawno zmieniłam tabletki na inne i od tyg mam dziwne objawy które prowadzą do objawów wczesnej ciąży....odpiszcie proszę

Gość Kachula
nie wiem czy to moja psychika czy mam jakies schizy ale po tabsach Yasmin(1wsze opakowanie)strasznie swedzi mnie noc..mam jakies napady na czekolade..i ogolnie słabo sie czuje szczegolnie przy wiekszym wysiłku (wf)jakby mi kondycja spadał..wy tez macie takie objawy??moze to organizm tak sie narazie stabilizuje??prosze o wypowiedzic :]

Gość 94L1EadiAf
rqxNpNsX4MTWx3 75o1ypFxIadld 7qS6JByJmn

polecam stronke www.badzok.pl zapraszam na forum oraz w razie watpliwosci pytajcie eksperta. Nie zapomnijcie wziac udzialu w konkursach, a moze uda Wam sie zdobyc IPODa? :) Wejdzie , zarejestrujcie sie, i w polecajacym wpiszcie moj e-mail : monikaab@o2.pl :) dzieki :)

Gość upupupu
up

Witam!! Chciałam się dowiedzieć co osłabia działanie tabletek antykoncepcyjnych???Czy wymioty bądź biegunka wpływa na obniżenie skuteczności???Proszę o odpowiedź,bo zamierzam zacząć brać tabletki. Pozdrawiam

lekarz przepisał mi tabletki antykoncepcyjne NOVYNETTE. czy któraś z Was zażywa te tabletki? albo wie coś o nich? Są to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne..jeszcze nie zaczęłam ich zażywać. No i jeszcze jedno: lekarz wypisał mi tabletki bez żadnych badań, czy będą one tak samo skuteczne?bo słyszałam że to bardzo dobry lekarz..

Gość głowa do góry
słuchaj mnie tez lekarz nie badała Brałam tabletki od 18 roku zycia jakies trzy lata Zmieniałam na rózne, az wkoncu dostosowalismy z giną W ciązę nie zaszłam... TYch akurat nie znam ,wiec Ci nie doradzę Ostatnio stosowałam plastry ale miałam okropną huśtawkę nastroji i juz nie przyklejam Teraz czekam ze zrobieniem testu i schizuję bo nawet nie ma z kim pogadac Wszyscy znajomi w pracy :P

Gość głowa do góry
napewno wymioty np.Jak pijesz alkohol i rzygasz ;) Jednak kiedy tabletka sie wchłonie jest luz Przeczytaj ulotkę Tam wszystko jest napisane :)

też się zastanawiałam nad plastrami ale one kosztują 60 zł,tak? ja chodze do prywatnego lekarza także jak na miesiąc to za dużo dla mnie :P a jak jest z tymi plastrami? nie odklejaja się?

Gość koletha
czesc dziewczynki! mam problem i moze ktoras z Was miala podobnie i mnie uspokoi... otoz zaczelam brac pierwsze opakowanie cilestu w pierwszym dniu miesiaczki... ale ta miesiaczka zniknela;| po trzech dniach mialam plamienie, a poszesciu cos jakby okres... czy tak sie czasem zdarza przy pierwszym opakowaniu?? niby w skutkach ubocznych jest napisane ze moze wystapic zatrzymanie miesiaczki iplamienia, ale czy ktoras z Was tak miala?? prosze odpiszcie:( z gory dzieki:*

Gość monayka
krotkie pytanie kocham sie z moim chlopakiem zawsze uzywajac prezerwatywy, zawsze po sprawdzamy czy nie pekla.czy jest mozliwosc (w innych topicach niektorzy tak pisza i jakos mi sie w to wierzyc nie chce wiec pytam) ze prezerwatywa nei peknie jakos tak mocno widocznie, sperma jest w zbiorniczku a mimo to mozna zajsc w ciaze? az tak minimalna dziurka w gumce? mozliwe to jest??

Gość zapora i wodospad
a co sadzicie o plastrach pytam ponieważ ja dopiero zaczynam

Gość plastry sie odklejaja

Gość agusia1908
dziewczyny prosze pomozcie mi bo ja tu chyba umre ze strachu!!ostatnio bawilismy sie z moim chlopakiem w gierki erotyczne ale jednak nie doszlo do stosunku.on mial swoje palce w mojej pochwie lecz najpierw dodtykal swojego penisa ktory byl juz nawilzony czy mogl na palcach przenies plemniki do mojej pochwy??czy moge zajsc w ciaze??to cale zdazenie mialo miejsce kilka dni po okresie!!prosze was odpowiedzicie mi szybciutko bo ja tu umieram ze strachu:(

Gość sara08
dostalam wczoraj krwawienie z odstawienia tabletek antykoncepcyjnych jednak podejrzewam ze moge byc w ciazy! kupiłam dzis test ciążowy pre test, i nie wiem czy jest sens go wykonywac teraz kiedy mam to krwawienie, czy moze on wykryc ciaze w takim wypadku??

Gość Yoogi
hey...chcialibysmy z moim chłopakiem spróbowac bez gumki sie kochac ale...no własnie...co jesli wpadniemy???!!! jak sadzicie???czy zaaplikowanie sobie kilku globułek jednoczesnie bedzie wystarczajacym zabezpieczeniem???bo mam spore watpliwosci...:( prosze o rade...

Gość agusia1908
wiesz zawsze jest jakies ryzyko nawet z gumka:)ale ja na twoim miejscu zastosowala bym takze tabletki antykoncepcyjne wtedy ryzyko zmniejszy sie jeszcze bardziej pozdrawiam

Agusia1908 - jeśli sperma nie wyschła i dostała się do pochwy, to jest jakaś szansa, że możesz być w ciąży, szczególnie że miałaś płodne dni (ale to i tak mało prawdopodobne - wiele zależy od żywotności plemników Twojego chłopaka). Ale jeśli sperma już zaschła, to plemniki zginęły i już nie odżyją w wilgotnej pochwie.

Gość agusia1908
dziewczyny mam do was male pytanko znacie jakis dobry test ciazowy ktory moze wykryc ciaze ju tydzien po zaplodnieniu??