Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szybka pomoc

masz pytanie odnosnie antykoncepcji? wstąp -

Polecane posty

Gość zamyslony 20
mam takie pytanko czy prezerwatywa (durex) oraz globulki (patentex oval) + stosunek przerywany jednoczesnie sa dobra metoda zapobiegania ciazy? tabletki nie wchodza w gre bo sex uprawiany jest bardzo rzadko wiec po co sie truc plisss o odpowiedz czy jesli gumka nie peknie ani sie nie zsunie oraz globulki zadzialaja prawidlowo i wszysciutko pojdzie tak jak powinno byc to czy nawet w czasie najwiekszej plodnosci mozna byc spokojnym?

Gość chcialabym wiedziec
na czym polega dzialanie plastrow antykoncepcyjnych i le one kosztuja,na ile starcza opakowanie??????????danke:*

Gość Odpowiadam
Do Badgirl: tak, globulki + prezerwatywa to bardzo dobre zabezpieczenie dla tak młodej dziewczyny jak ty. Może trochę niewygodne na początku, ale daje prawie 100% pewności.

Gość ja1
hej:) biore tabletki antykoncepcyjne i okres wypada mi w piatki, i chcialam sie zapytac co trzeba zrobic zeby dostawac okres w poniedzialki????

ja mam takie pytanko. Ja wyjeżdzam na wkacje do innego kraju gdzie jest inny czas a mianowicie jest godzinka do przodu niz w Polsce. Czy jezeli będac w Polsce bralam tabletke o godzinie 21 to tam na wakacjach mam brac o 22??????

Gość pytanie mam
Owulacja w 31 dniu cyklu?? możliwe?? brałam 4 lata Harmonet w ostatnim okresie kiedy wiedziałam juz ze odstawię, brałam go w kratkę, czy to moze być przyczyna owulacji w 31 dniu cyklu?? czy cykl sam się ureguluje??

Gość la karola
Ja mam bardzo podobne pytanie jak tosia03, a mianowicie to mam 2 pytania . 1)wyjezdzam na wakacje gdzie jest roznica czas +2 h i np jak biore pigulki o 20 to tam mam brac o 22?? 2)i czy moze miec wplyw klimat ?? jade do egiptu . Z gory dzieki za odpowiedz . Pozdrawiam.

Gość Tigre
Pomocy! Biorę logest i wczoraj wzięłam dwie tabletki. Nie wiem co zrobić! Wziąść dzisiaj normalnie? Czy skuteczność jest zachowana czy powinnam jeszcze używaż prezerwatyw? Czy krwawienie normalnie wystąpi???

Gość karol19
mam pytanko kochalem sie ze swoja dziewczyna gdy miala dni plodne, uzywalismy prezerwatyw wszystko bezpiecznie po stosunky gumka nie pekla ani sie nie zsunela tlyko ze zawsze jak wyciagalem penisa z pochwy to delikatnie z czubka zsuwala sie oczywiscie podczas wyciagania zawsze trzymalem ja za koniec i p owszystkim patrzylem czy nie pekla, czy to normalne jak na gumce sa slady sluzu z pochwy mojej partnerki bo ja oczywiscie mam w glowie ze to moje "plyny" wiec to mnei martwi czy to normalne bo ja juz od 2 dni wariuje i chyba osiwieje normalnie stacilem ochote na milosc

Gość eeelllwiiira
nie martw sie :)))) mój mis tez ma śluz i to jets mój sluz :D:D nie ma obaw do niepokoju

Gość eeelllwiiira
Tigre !wczoraj wzielas 2 tabletki czyli musialas zapomniec wziąsc w danej godzinie musisz policzyc ile godzin wynioslo opuznienie jesli ponad 12 godzin to powinnas natychmiast wziąśc zalegla i uzywac prezerwtyw wplyw na plodnosc ma takze tydzien w ktorym zapomnialas wziąść tabl

Gość Gramofonka
Jesli znasz sie tak dobrze na antykoncepcji to proszc aby mi ktos odpowiedzial na pytanie czy alkohol zmniejsza działanie tabletek antykoncepcyjnych.Biore Yasmin okolo 21,wiedomo ze teraz wakacje w tych godzinach najczesciej jestem na piwku, wyjezdzam na moze ..moga byc lepsze imprezki...nie tylko piwko....czy w takim razie te tabletki działaja...?Dzieki za szybka odp.

Gość Rose180
Napisałam ten temat na forum, ale jak do tej pory nikt mi nie odpisał, dlatego może ty mi pomożesz! W sierpniu wyjeżdżam razem ze swoim chłopakiem nad morze! Problem tkwi w tym, że chcielibyśmy w tym czasie sobie trochę poużywać urlopu, oczywiście z zastosowaniem antykoncepcji! Prezerwatywy i inne tego typu środki zmniejszą mój komfort, dlatego chciałabym zażyć tabletki antykoncepcyjne! Już wcześniej je brałam, ale tyłam i zaprzestałam! Były to Harmonet i została mi jedna paczka (nieprzeterminowana)! Chciałabym więc zażyć ją teraz na ten miesiąc wakacji, a potem już przestać! Chciałabym wiedzieć, czy to jest w miarę bezpieczne i skuteczne! Proszę cię o pomoc, bo to dla mnie i mojego partnera bardzo ważne!

Gość eeelllwiiira
a dlaczego ma byc niebezpieczne?dzialanie jest od 1 tabl ale niektorzy mowią ze od 10 a przestac mozna w dowolnej chwili ale najlepiej dokanczac opakowania

Gość eeelllwiiira
a tak w ogóle to jesli tyjesz po harmonecie to dlaczego nie zrobisz badan ? i poprostu zastosujesz inne tabl

Gość Rose180
Ja wiem, że to bezpiecznie w sensie zajścia w ciązę, bo już brałam te tabletki i jakąś tam wiedzę na ten temat mam! Chodziło mi dokładnie o bezpieczeństwo w sensie, czy moja gospodarka hormonalna się nie rozreguluje, bo do tej pory miesiączki miałam regularne! A jeśli chodzi o badania, to własnie zamierzam sobie je zrobić, ale jak już wrócę z urlopu! Proszę was jeszcze raz o odpowiedź na moje pytanka i z gory dzięks!

Gość Gramofonka
odpowiedzcie mi o tym alkoholu!!!!

Gość blagam piszcie
wiec tak biore tab od 4 misiecy i wszystko bylo w pozadu zaczelam wlasnie kolejny listek w pn kochalam sie z moim partnerem a wt zapomnialam tab...:( wzielam ja o 14 godzinie a tab dziala do 12 i nie wiem czy mam sie czym denerwowac skoro niedy nie konczy on wemnie...:( opisz szybko jezeli mozesz

Gość regulonka
witam! mam pytanie! czy alkohol ma jakis wpływ na skutecznosc tableteczek?? jesli nie doszło do zadnych wymiotow ani nic takiego,poprostu pare drinkow i tyle! a papierosy?? obnizaja skutecznosc?? Z tego co wiem moga one miec wplyw na powstanie zakrzepicy czy cos takiego! odp mi jak najszybciej!

Gość Carmi
Veronika Biore pigulki Yasmin i poczas stosowania ich ROWNIEZ NALEZY zachowac 7-dniowa przerwe. Stosuje sie je tak samo jak inne. Jesli lekarz powiedzial tobie, zeby nie zachowywac 7 dniowej przerwy, natychmiast zglos sie do innego i zapytaj o to jeszcze raz!!! W koncu okres musi kiedys wystapic.

Gość aniuniaaa
do regulonka: w opisanym przez ciebie przypadku alkohol ani troche nie obniza skutecznosci tabletek:)

Gość aniuniaaa
do blagam piszcie: a po jakim czasie wzielas ta tabletke? jesli nie minelo jeszcze 12 godz.to nic sie nie stalo.???napisz dokladniej

Gość mońcia
Kończe brac drugie opakowanie tabletek HARMONET. przez trzy dni nie wzielam tabletek bo zapomnialam. i mialam potem dziwne plamienia brazowe przez ok tydzien ale to nie byl okres. Mam zmienic na inne tabletki??? Poratujcie mnie dziewczyny!! I jeszcze jedno czy miedzy jedna a druga paczka mam robic tak jak pisze na tabletkach 7 dni przerwy??? Doradzcie mi ktos. Wogole poszlo mi na wage zgrublam juz 5kg!!! Co mi jest grane???

Gość kretowa
czy mozliwe jest ze po pol roku przyjmowania tebletek antykoncepcyjnych zaszlam w ciaze? miesiac temu zmienialm tabletki ze wzgedow zdrowotnych z harmonet na gravistat 125. czy zmiana mogla jakos wplynac na dzialanie antykoncepcyjne? prosze o szybka odpowiedz!!!

Dlaczego w przerwie po zakończeniu opakowania diane nie dostałam okresu, w ciąży nie jestem napewno, bo robiłam test i badanie beta, więc dlaczego?

Gość masz przeciez napisane w ulotc
e ze czasami krwawienie moze nie wystapic

Nie wiem właściwie po co to pisze,ale chyba chce poraz kolejny usłyszeć że jestem głupia jak nie wiem że przy tabletkach nie można zajść w ciążę. Od 2 msc zazywam Diane początkowo kochalismy sie z prezerwatywą ale ostatnie 2 razy postanowiliśmy bez.No i ja oczywiście mam schizy teraz Biore raczej regularnie zdażaja mi sie opoznienia gora 20 min ale to chyba nie duzo?? Czy sa tu jeszcze jakies dziewczyny ktore stosuja DIANE TYLKO jako zabezpieczenie??Tzm.Jaka JEDYNA metode antykoncepcji?

mi kiedyś FARMACEUTKA powiedziala ze nie sa dobrym zabezpieczeniem bo sa typowo na tradzik ,no ale nie słyszallam zeby ktos na nich wpadł :P

A ja znam co najmniej 3 kobiety, które przy Diane wpadły, jedna aż 3 razy! I dziwię się je, że po tej pierwszej wpadce jeszcze ją brała.