Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

4madzia4

Bielizna MIRIALE

Polecane posty

Gość wiolley
witam ja z tą firmą utrzymuję kontakt od 3 lat kilka razy rezygnowałam i bez problemu przyjęli moją rezygnację i nic później nie dostawałam. A jak coś mi się podoba to zamawiam na stare konto więc nie rozumiem waszych problemów. Nie rozumiem osób które dostają towar i za niego nie płacą to szczyt chamstwa.

Gość Bu-ba
wiolley, jakoś mi się wierzyć nie chce w to co piszesz. Jestem pewna że za tym nickiem kryje się ktoś z provea albo Miriale albo...z podobnej firmy. Szczytem chamstwa jest niepłacenie za zamówiony towar!!! Szczytem chamstwa jest też domaganie się pieniędzy za niedostarczony towar. Szczytem chamstwa jest niewysyłanie towaru i straszenie windykatorem..... I KTO TU JEST WIĘKSZY CHAM ?

Gość wiolley
nie jestem z tej firmy piszę bo ja nie mam problemu z nimi. 2 razy zdarzyło mi się, że przesyłka zaginęła ale nikt ode mnie nie wołał zapłaty za ten towar. Teraz moja mama zamawia i też nie miała kłopotów z nimi. Nie rozumiem osób które przyjęły paczkę a za nią nie zapłaciły.

Gość bubel211
Dziś odwiedziłem stronę firmy Miriale i zastanawia mnie dlaczego nie ma regulaminu do wglądu na stronie ?? Kazdy sklep internetowy posiada regulamin zamówienia i każdy powinien przed zakupami zapoznać się.

Gość doradca prawny warszawa
Jaki problem, zeby sie wycofac?? Dzwoni się do BOK, pisze rezygnację, otrzymuje potwierdzenie i koniec.

Gość Bu-ba
Doradco prawny! Nie czytałeś dokładnie wpisów. Ogromna większość na tym forum ma problemy z kontaktem z tą firmą, a jeżeli uda się z nimi skontaktować to firma często i tak przysyła upomnienia. Czycha na bojaźliwych klientów. Na szczęście nic za tym nie idzie.Wiem to z własnego doświadczenia. Proponuję całkowicie olać sprawę i wyrzucać upomnienia do kosza !

Gość Dachu
Firma nie godna polecenia,. Próbowali wcisnąć towar przez telefon a pomimo odmowy przed świętami znalazłem wezwanie do zapłaty z firmy windykacyjnej za niby zamówienie z przed roku

Gość justys920
Witam, ja ponad rok temu zgodzilam sie telefonicznie na dostarczenie bielizny ktora miala byc sexowna, ladna. Po otrzymaniu i otworzeniu paczki zaczelam sie smiac sama do siebie widzac wielkie babcine bez gustowne gacie.... Meskie brałam dla narzeczonego i byly spoko. Myslalam ze to bedzie jednorazowa przesylka za ktora zaplacilam bo byla cene atrakcyjna. Pozniej dostalam 3 pary bokserek za 80zl. odeslalam i na odwrocie wypisalam rezygnacje po 2 miesiacach znowu przyszla paczka i tak przez rok. 2 paczki temu nie odeslalam jej pozniej przyszlo wezwanie do zaplaty i przyslali nastepna, wiec mialam je 2. nie odeslalam teraz po miesiacu od odeslania tych 2 paczek przyszlo wezwanie do zaplaty 190zl... nie mam zamiaru tego placic, i denerwuja mnie te niekonczace sie wezwania do zaplaty za rzeczy ktorcyh nie posiadam.... mimo wysylania e-maili dzwonienia olali mnie wiec ja zrobie to samo!! i do tego jutro zadzwonie do ochrony praw konsumenta nie beda mnie nekac...

Gość Bu-ba
Justys, nie ma sensu użeranie się z firmą i z Urzędem ochrony Praw Konsumenta. Ponieważ firma działa w ten sposób już od ponad 10 lat, mówiono o niej w którymś z programów interwencyjnych tv i jak dotąd nikt jej się nie dobrał do dupy. Jak przyjdzie upomnienie o zapłatę, nie denerwuj się ,wrzuć spokojnie do kosza. Nie obawiaj się że coś Ci zrobią.Nie mają żadnych podstaw prawnych. Ja już od 3 lat dostaję wezwania. I po raz kolejny powtarzam ; nic za tym nie idzie ! Najlepszą zemstą na tych oszustach byłoby przyjmowanie paczek i nie płacenie za nie ( solidarnie przez wszystkich!) . Zdaję sobie sprawę że to nieuczciwe ale innego sposobu nie widzę. Gdyby firma poniosła potężne koszty których nie można byłoby wyegzekwować, splajtowałaby. Ale osobiście nie wierzę w to że zniknie. Na pewno pod innym szyldem wypłynie znowu. Jak każde gówno !!!

Gość malinka999999
Ja też dostaję regularne upomnienia do zapłaty od firmy Alektum....

Gość gość
ja też zostałam oszukana przez tą nazwijmy firmę,zamówiłam bieliznę za 29,90 oczywiście przysłali całkiem fajne,zapłaciłam uczciwie.Od dwóch lat przysyłają do mnie wezwania za coś czego nie otrzymałam,dzwoniłam ale nikt nie odbiera.Wczoraj otrzymałam z firmy windykacyjnej wezwanie do zapłaty.Co robić?

Gość Alaaaaaa
Witam, no do mnie też jełop jakiś dzisiaj zadzwonił z tej całej firmy Miriale, wcześniej o niej nie słyszałam. Facet zaczął mi próbować wciskać jakąś bielizne ale ja na takich zaraz mam alergie i bez słowa się odłączyłam. Mam nadzieje, że nic od nich nie dostanę, nic nie potwierdzałam.

Gość gość
Bielizna Miriale to sprawa dla Prokuratury,rozważam taką ewentualność.Nie będę płacić za coś czego nie zamawiałam i nie będą mnie jacyś złodzieje i naciągacze,oszuści straszyć windykacją.

Gość gość
Właśnie przed chwilą odebrałam telefon od Pani która proponowała mi bieliznę UWAGA przecenioną z 218 na 30 zł! To mało prawdopodobne ;/ zreszta, kupowanie w ciemno bielizny tak na prawdę.. Stronę swoją wychodzi na to że mają http://www.miriale.com . Czytam tak Wasze opinie i mam ochotę zrezygnować.

Gość CLD
Witam. Ja właśnie przed chwilą również odebrałam telefon. Odmówiłam z powodu braku pieniędzy, ale pani powiedziała, że zanim przesyłka dojdzie jest dużo czasu żeby uzbierać pieniądze. Poinformowałam również, że za 2 tyg się przeprowadzam. Gdy pani zapytała o adres, rozłączyło rozmowę. Nie wiem co teraz robić. Nie chcę aby nowy mieszkaniec był nękany jakimiś listami i paczkami od nich. Z drugiej strony po tym co przeczytałam nie chcę dostać również nic na mój nowy adres. POMOCY :(

Gość CLD
Właśnie udało mi się tam dodzwonić, rozmawiałam z miłą kobietką i jak się okazało wszystko można anulować :) Także jeżeli kogoś to również spotkało nie martwcie się ;)

Gość gość
Drogie Panie, u mnie sytuacja jest jeszcze gorsza. Rzeczywiście potwierdziłam telefonicznie, ze jestem zainteresowana przesyłką bielizny, natomiast nigdy jej nie dostałam. Od kilku miesięcy dostaję za to listy z narastającymi odsetkami, a ostatnio nawet upomnienie z windykacji. A żadnej przesyłki na oczy nie widziałam. Co to za masakryczna firma??!! Rzecz jasna, nie zamierzam płacić..

Gość polar99
do provea Nie udawajcie głupich. Albo polityką firmy jest wysyłanie niezamawianych przesyłek i naciąganie na pokrycie związanych z tym kosztów, albo macie nieuczciwych pracowników, którzy to robią dla wyższych zarobków. Jeżeli nie dysponujecie POTWIERDZONYM zamówieniem: pisemnym, online lub nagraniem zamówienia telefonicznego oraz potwierdzeniem odbioru przesyłki, wszystkie wasze działania, to próby WYŁUDZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
ZŁODZIEJE!!!!!!!

Gość gość
Witam, dziewczyny ja zamówiłam kilka razy bieliznę i po odebraniu przesyłki;zadzwoniłam i zrezygnowałam bez żadnego problemu. Więc gdy czytam te opinie to po prostu jestem w szoku, pozdrawiam serdecznie .

Gość Lońka
witajcie dziś dzwoniła do mnie babka i próbowała mi wcisnąć bieliznę nie zgadzałam się ale nalegała że taka super i wogule i sie zgodziłam bo powiedziała że moge odesłać ale po przeczytaniu wypowiedzi na forum to mam teraz dylemat duży

Gość kaja do Lońka
Scenariusz będzie taki: przyślą Ci (albo nie) komplet bielizny, za który na pewno otrzymasz fakturę. Bez względu na to, czy złożysz następne zamówienie, dostaniesz kolejną fakturę, a potem kolejną z odsetkami. Przesyłki, jeżeli w ogóle przyjdą, to zwykłą pocztą i nie będziesz wiedziała: wysłali i ktoś zwinął, czy nie wysłali wcale. Później dostaniesz kilka faktur na coraz większe kwoty (odsetki), a w końcu wezwanie z firmy windykacyjnej bez oryginalnego podpisu, czyli "o d**ę potłuc". Będą Cię straszyć: zapłacisz, za coś czego nie zamawiałaś lub nie odebrałaś, albo skierują sprawę do sądu, do czego jest im potrzebne potwierdzone zamówienie i potwierdzenie odbioru. Pierwszego najczęściej nie mają, a drugiego nigdy.

Gość anka do gościa z 15.06
Kochany Gościu! Jesteś jeszcze bardzo świeżutka w kontaktach z tą "firmą", ale nie łudź się- wszystko jeszcze przed Tobą: pisma z rosnącą kwotą za rzekome zamówienia, zastraszanie itd.

Gość agned
firma" Alektum inkasso" rzekomo windykacyjna cytat ze strony prawnika Dariusza Kozyry w odpowiedzi na pytanie o poradę co zrobić z monitami od Alektum : " Celem Alektum Inkasso jest wymuszenie na Pani dobrowolnej spłaty jakiejkolwiek należności wobec faktu, iż egzekucja okazała się nieskuteczna. Pisma z firmy Alektum Inkasso może Pani ignorować są one dla Pani całkowicie niegroźne"

Gość gość
Biuro Obsługi Klientów Provea ten adreas do tej firmy jes domry

Gość agata0811
Czesc dziewczyny Tez dalam sie skusic na ta super mega oferte. Nie dosc ze zamowienie mialo wynosic niecale 40 zl, faktura przyszla na 80 zl, przyszlo nie to, co wybralam na stronie, przesylka miala dotrzec w ciagu 3 tygodni, doszla po 2 ! miesiacach. Jak tylko dostalam fakture zrobilam przelew, gdzies w kwietniu, a wczoraj dostalam wezwanie do zaplaty.. Wyslalalam im soczystego meila, zalaczajac potwierdzenie zrobienia przlewu, i dodatkowo napisalam co o nich mysle. Firma lichwa i nic wiecej. Nie polecam tam zakupow.

Gość gość
Witam! widze,że niezłe przekręty są z tą niby firmą. aż sama się boje bo dzwoniła do mnie kobieta już w czerwcu z tą ofertą a przesyłki do dziś nie mam. czy mogę już do nich pisać o rezygnację żeby nie płacić wgl i nie otrzymywać żadnych przesyłek pomocy!!

Gość gość
Zapraszam: www.magia-testowania.blogspot.com

Gość kida14
Jestem klientką od dłuższego czasu...i jestem zaskoczona tym co czytam bo o mnie na pewien czas zapomnieli i nie dostałam kompletu , który mi się bardzo spodobał...co do rezygnacji, póki co nie rezygnuje ; do tej pory miałam nijaką bieliznę - porządna na miarę małych pieniędzy , a teraz świadomość, ze ma się coś wyjątkowego na sobie dodaje mi pewności siebie.....nie wydaje mi się aby ceny były wygórowane i wykonanie było badziewne ..jak wyraziły się niektóre panie...może im przybyło w obwodach i niektórych części bielizny najzwyczajniej nie widać ale to nie powód aby szkalować produkt

Gość gość
Dziwią mnie strasznie wasze komentarze. Widzę, że przekręty straszne są, ale nie rozumiem problemu tak naprawdę. Ktoś pisze, że rachunek jest większy, niż powinien być, to jesli na poczcie bym odbierała i cena by mi się nie zgadzała, to oczywiste, że nie płacę, bo z jakiej okazji? I jak to jest, że oni przesyłają coś dalej? Jeśli ja czegoś nie zamawiałam, to nie muszę odbierać ani tym bardziej płacić, co to za absurdy się dzieją? Weszłam, by przekonać się, czy bielizna jest dobrej jakości, a tu takie problemy się pojawiają? Nie rozumiem ich kompletnie!