Go艣膰 Betkaskar Napisano Wrzesie艅 26, 2008 Witam! Mam problem. Potrzebuj臋 pomocy. Chodzi o moja c贸rk臋, kt贸ra ma 9 lat. Ma bardzo w膮sk膮 szcz臋k臋 i ortodonta powiedzia艂 mi 偶e 偶eby leczy膰 wad臋 zgryzu musi mie膰 usuni臋ty trzeci migda艂. Chcia艂abym si臋 dowiedzie膰, czy to rzeczywi艣cie konieczne. Czy to normalne, 偶e tak si臋 praktykuje. Moja c贸rka przesz艂a ju偶 wiele zabieg贸w i chcia艂abym jej oszcz臋dzi膰 kolejnego. Pragn臋 doda膰, ze c贸rka rzadko choruje ale oddycha przez nos. Prosz臋 o odpowied藕. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Grrrreg Napisano Wrzesie艅 26, 2008 Witam. Dzisiaj mia艂em za艂o偶ony aparat ortodontyczny na jeden 艂uk w g贸rnej szcz臋ce. Wiecie mo偶e ile trwa sprowadzanie ods艂oni臋tego z臋ba do 艂uku, a tak偶e rozszerzanie ca艂ej szczeki? pozdrawia, Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Grrrreg Napisano Wrzesie艅 26, 2008 Witam. Dzisiaj mia艂em za艂o偶ony aparat ortodontyczny na jeden 艂uk w g贸rnej szcz臋ce. Wiecie mo偶e ile trwa sprowadzanie ods艂oni臋tego z臋ba do 艂uku, a tak偶e rozszerzanie ca艂ej szczeki? pozdrawia, Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
dead_whisper 0 Napisano Wrzesie艅 26, 2008 Ojej czyzbym przeplacila ze expanderem? Jakiego typu macie taki z pierscieniami czy akrylowy? I moze ktos wie czym sie roznia... Ja mam ten z akrylem...Kosztowal 500zl Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kikusia9425 Napisano Wrzesie艅 27, 2008 hey mam dzis miec kladay aparta tylko ortodontka nie zrobila mi wycisku jest to mozliwe????odp szybko plisss Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kikusia9425 Napisano Wrzesie艅 27, 2008 hey mam miec dzis zakladany aparta tsta艂y tylko ortodontka nie zrobi艂a mi wycisku jest to mozliwe moze ktos mial tak samo??odp szybciutko plisss Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 valya Napisano Wrzesie艅 27, 2008 kikusia9425 - w 偶yciu nie spotka艂am si臋 z czym艣 takim, 偶e zak艂ada si臋 aparat bez zrobienia czy te偶 obejrzenia wycisk贸w. Trzeba przecie偶 zrobi膰 pomiary i takie tam r贸偶ne. Nie wiem czy to mo偶liwe, w ka偶dym razie ja za ka偶dym razem mia.lam robione nowe wyciski u ka偶dego z lekarzy. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kikusia9425 Napisano Wrzesie艅 27, 2008 a da sie w tym samym dniu zrobi膰 wycisk i za艂ozyc aparat Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kikusia9425 Napisano Wrzesie艅 27, 2008 a da sie w tym samym dniu zrobic wycisk i zalozyc aparat Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kikusia9425 Napisano Wrzesie艅 27, 2008 a da sie w tym samym dniu zrobic wycisk i zalozyc aparat Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kikusia9425 Napisano Wrzesie艅 27, 2008 a da sie w tym samym dniu za艂ozyc aparat i zrobic wycisk Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
crazy_bogie 0 Napisano Wrzesie艅 27, 2008 nigdy nie slyszalam o tym aby ktos mial miec usuniety trzeci mogdal przy leczeniu ortodontycznym, co nie znaczy, ze sie tego nie robi. byc moze jest taka koniecznosc, ale mysle, ze to wyzsza szkola jazdy i na to pytanie odpowie tylko lekarz. najlepiej wybrac sie do innego ortodonty w celu potwierdzenia diagnozy. co do dlugosci noszenia ekspandera, to bylo o tym kilka postow wyzej, ale jest tez to sprawa indywidualna i zalezy od lekarza. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 valya Napisano Wrzesie艅 27, 2008 Ja po zrobieniu wycisk贸w czeka艂am na aparat 3 tyg.Lekarz mi powiedzi膮艂, 偶e robi aparat dla ka偶dego indywidualnie, ale nie wiem od czego to zale偶y... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 valya Napisano Wrzesie艅 27, 2008 Ja po zrobieniu wycisk贸w czeka艂am na aparat 3 tyg.Lekarz mi powiedzi膮艂, 偶e robi aparat dla ka偶dego indywidualnie, ale nie wiem od czego to zale偶y... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 valya Napisano Wrzesie艅 27, 2008 Wyciski i aparat w jednym dniu to niewykonalne, ale moze s膮 aparaty, w kt贸rych wycisk贸w si臋 nie robi, nie wiem Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 karolcia_38 Napisano Wrzesie艅 27, 2008 ja mialam robiony wycisk w tym samym dniu, w ktorym mialam zakladany aparat(mam damona 3) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 **Gosia** Napisano Wrzesie艅 27, 2008 Dawno mnie nie by艂o tu i patrze, 偶e same nowe "aparaty ". yellowbutterfly - jak postepy u Ciebie?? ja by艂am we czwartek na zmianie drucika. 14 listopada bede mia艂a zdemowany Hyrax. Ostatnio rana na j臋zyku sie odnowi艂a, le juz sie goi. Zamiast Hyraxa bede mia艂a jakis drucik - chyba cos wspomina艂as tez o nim. Moj orto nic nie m贸wi艂, 偶e bedzie straszny czy cos takaiego. Teraz po zmianie druciku na g贸rze tak mnie dola z臋by, jak nigdy. zawsze trwa艂o to dzie艅 i po b贸lu, a teraz trwa od czwartku. W dodtaku nie stykaja mi sie prawie z臋by bo g贸rne sa prawie r贸wne a dolne jeszcze le偶膮. Pozdr贸wka Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
poro 0 Napisano Wrzesie艅 28, 2008 dead whisper- ja te偶 b臋d臋 mia艂a chyba ten z akrylem i te偶 p艂ac臋 500 z艂 ;) a to ju偶 za nieca艂y tydzie艅 :[ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
poro 0 Napisano Wrzesie艅 28, 2008 *Gosia* a Ty masz jeszcze szpary mi臋dzy jedynkami po tym hyraxie? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
poro 0 Napisano Wrzesie艅 28, 2008 *Gosia* a Ty masz jeszcze szpary mi臋dzy jedynkami po tym hyraxie? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 **Gosia** Napisano Wrzesie艅 28, 2008 poro - nie zrobi艂y mi sie wog贸le szpary. Rozkr臋ca艂am 11 dni i na tym sie sko艅czy艂o. sruba stan臋艂ai dalej nie chcia艂a sie kr臋cic. A jak u Ciebie?? ja nosze hyraxa od 29 maja. Odpowiem jak masz pytania. pozdrawiam. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 **Gosia** Napisano Wrzesie艅 28, 2008 poro - nie zrobi艂y mi sie wog贸le szpary. Rozkr臋ca艂am 11 dni i na tym sie sko艅czy艂o. sruba stan臋艂ai dalej nie chcia艂a sie kr臋cic. A jak u Ciebie?? ja nosze hyraxa od 29 maja. Odpowiem jak masz pytania. pozdrawiam. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 xcvxcvxcv Napisano Wrzesie艅 28, 2008 Czy kto艣 z was nosi DAMONA? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
dead_whisper 0 Napisano Wrzesie艅 28, 2008 Szpary zaleza od tego ile si臋 rozkr臋ca ja musia艂am 28 razy i po 14 pojawi艂a si臋 szpara p贸藕niej znalaz艂am w necie ze faktycznie pojawia sie po dwoch tygodniach... A po kilku tygodniach znika...Od dzis juz nie rozkrecam wiec zobaczymy ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Justynkkaaa Napisano Wrzesie艅 29, 2008 Siema ! Mam do was pytanie odnosnie do Hyraxa . A wi臋c mam go od lipca i mia艂am go nosic z jakies 4-5 miesi臋cy , ale w zesz艂ym tydniu Ort. mi chcia艂a juz go zdj膮c tylko powiedzia艂 ze mam za ma艂o obrot贸w no i powiedzia艂a ze jeszcze z jakies 4 tydnie jesli go bede przekrecac co trzy dni . No i mi go nie zacementowa艂a , wiec go moge zdejmowac do jedzenia i mycia z臋b贸w . Alee .. Ja musze codziennie przekrecac , bo mi spaduje . Wi臋c jak myslicie .. Mozna przekrecac t膮 srube np. codziennie choc inaczej sie umiawia艂am ? Wizyte mam dopiero jutro .. Wi臋c bardzo prosze o szybk膮 odpowiedz . Z g贸ry dzi臋ki . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Justynkkaaa Napisano Wrzesie艅 29, 2008 Siema. Mam pytanie .. Odniosnie Hyraxu . Mam go od 3 miesi臋cy i ostatnio Ort. chcia艂a mi go sciagn膮c , choc powiedzia艂a ze mam za ma艂o obrot贸w i mam go z jakies 4 tydnie jeszcze ponosic i przekrecac srube co 3 dni . Ale mi go nie zacementowa艂a , bo powiedzia艂a ze bedziemy sie widywac 3 razy w tygodniu . Wiec ja przekrecam go codziennie , bo na nastepny dzien juz mi spaduje . Jak myslicie .. Moge go tak przekrecac codziennie , choc umawia艂am si臋 inaczej ? Bardzo prosze o odpowiedz .. Aaa .. Jutro ide do ort.. :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach