Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszka20

Co sądzicie o regulonie??

Polecane posty

Gość myszka20

Witam. Stosuje antykoncepcję od... tygodnia. Dostałam regulon, może wiecie coś na jego temat?? Jakie ma wady?? Jakie zalety?? Efekty uboczne itp...

Gość myszka20
wow... czyżby nikt nie stosował regulonu?? świetnie :0

To mniej więcej tak jakbyś pytała: Hej, czy któraś z Was spała z moim chłopakiem? Jestem z nim od tygodnia, powiedzcie, jakie ma wady a jakie zalety. Kochana, WSZYSTKO, co powinnas wiedzieć, jest na ulotce. A kwestia samopoczucia i tolerancji leku to indywidualna sprawa każdej kobiety. Aspirynę też nie każdy może brać.

Gość aaguusia
no wlasnie ja tez jestem ciekawa bo mam teraz brac te tabletki, ile kosztujA tak przy okazji?? ;)

ja biore regulon 6mc, wczesniej bralam diane niecaly rok, ale strasznie po niej przytylam, zle sie czulam, bole glowy, zmiany nastroju itp, na razie z regulonem jest ok,waga spadla, za to libido skoczylo;)ale to roznie z tym bywa, koleznaka bez przerwy wymiotowala po regulonie i musiala zmienic, u mnie w aptece kosztuje 26zl

Gość ja tez
ja tez biore :) ale dopiero koncze pierwsze opakowanie, wiec chyba nie bardzo moge pomoc :) na razie jest ok :) aaguusia: ja placilam 25zl

Gość aaguusia
dziewczyny a czy mozna kupic regulon w blistrach po 3 listki naraz czy nie ma takich opakowan, wiem ze cilest jest tak dostepny ????????

Mam nietypowe pytanie - na jakiej podstawie lekarz przepisał Wam właśnie regulon, a nie inne tabletki? Pytam, bo chciałabym zmienić Harmonet na jakiś tańszy środek, a z tabletek nowej generacji wszystkie są w granicach 32-35 zet poza Regulonem właśnie. Zastanawiam się, czym \"spełniam warunki\", żeby go brać.

Gość aaguusia
wcale nie jest taki tani, dzis kupilam za 27 zł

Gość ewelinams
jak sie to bierze??

Gość ewelinams
biorę regulon od kilku dni ale nie iwem czy dobrze zaczęlam, prosze powiedzcie mi: biorę talbetkę pierwszą na starcie i potem zgodnie ze strzalkami tak??

no wlasnie jedyna wada regulonu to chyba opakowanie ja biore po kolei od miejsca gdzie sobota jest zaznaczona, a potem sobie licze-troche niewygodne ale przyzyczailam sie wlasciwie to powinnas sobie zaznaczyc dzien tygodnia w ktorym zaczynasz(przerywasz takie malutkie wglebienie) i brac od numeru 1, ale mnie to strasznie draznilo a co do dzialania, to biore ponad rok i wszystko jest ok: waga w normie, cera w normie, nic nie boli:)

Gość ewelinams
hejka, a jeśli wzięlma na strcie ? ja wzięlam tą pierwszą tabletkę co na starcie jest.... powiedz mi co teraz??

Gość puma83
hej,ja regulon biore 7 miesiecy,wszystko jest ok:) na dodatek nosze soczewki kontaktowe i z tym nie ma problemu,polecam kosztju 23zl,wczesniej bralam harmonet dla mnie beznadzieja drogi,mase skutkow ubocznych w tym brak ochoty na seks,teraz wszystko jest ok:D pozdrawiam

Gość miiija
hej ja tez juz prawie od pol roku biore Regulon i jak dotad nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych, jednak od paru tygodniu miemwam napdany strasznych boli glowy, nigdy wczesniej nie mialam czegos podobnego, ogolnie wczesniej bardzo rzdko bolala mnie glowa, nigdy tez nie mialam twz migren. Czy to moze byc wplyw tabletek? A jesli tak to dopiero teraz? Czy miala moze ktoras z Was cos podobnego???

Gość aga zet
A może te bóle głowy od czegoś innego są (?) Stres, antybiotyki itp.? Ja tez biorę regulon i nie mam żadnych skutków ubocznych (a biorę juz prawie 6 miesięcy). Osobiście uważam, że największą zaletą tych tabletek jest wpływ na cerę. Głównie dla tego je biorę.

Witam.Dzisiaj mój lekarz zaproponował mi przerwe w braniu Diane35 lecz, że są one również dla mnie antykoncepcją to zalecił mi branie Regulonu.W ulotce pisze informacja o zmianie jednej tabletki dwuskładnikowej na Regulon-nie powinnam robić przerwy 7dniowej.Czy odbycie stosunku bez dodatkowego zaa=bezpieczenia jest więc bezpieczne na te 98.9% ??Czy słyszałyście może o kobiecie, która zaszła w ciąże biorąc Regulon?? Dziwnie jest też zaznaczone na blistrze która tabletka na początek-w Diane brało sie zależnie od dnia tygodnia w którym zaczynał sie cykl.Rozumiem, że tutaj dzień tygodnia nie gra roli i mam poprostu wziąść tabletke z nr 1 przy starcie.Czy mam racje??