Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co studiujecie lub co studiowaliscie?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie

Gość gość
skonczylam fizyke i bardzo tego zaluje... zmarnowany czas. Teraz bym juz w ogole nie szla na studia tylko jakis fach wyrobila, np. krawcowa albo kucharka.

Gość Turkuć
Biologia, 4 rok.

Gość gość
Turkuć 13:43 Jestes zadowolona z wyboru?

Gość gość
po biologii mnostwo bezrobotnych, tak serio, gdzie bedziesz po tym pracowac? moglas isc na medycyne, po biologii czytalam na forach wielu bezrobotnych absolwentow

Gość gość
Informatyka stosowana 2 rok

Gość gość
Biotechnologia, 2 rok

Gość gość
Nic, ale nie zaluje

Gość Turkuć
Zadowolony, ale więcej nie napiszę bo mi się konkurencja zrobi na rynku. :P

Gość gość
Lekarski 5 rok

Gość gość
Fizjoterapię na AWF w 2011

Gość gość
Ale przecież po fizyce można mieć świetną pracę, tylko trzeba sie trochę kierunkowo dokształcić. Na przykład moja koleżanka po fizyce zrobiła jakieś kursy i teraz obsługuje jakieś tam urządzenia przy operacjach.

Gość gość
Nie straszcie kogoś,że nie znajdzie pracy po biologii,może mu się uda.Moje koleżanki z klasy skończyły i przyjął je SANEPID i jakieś laboratoria.To,że ktoś nie ma pracy jak zaczynasz studia i straszy wszystkich,że po twoim kierunku jej nie znajdziesz możebyć nieaktualne za 5lat,kiedy ty skończysz.

Gość gość
Też czytałam na forum,że jak wybierasz zawód fizjoterapeuty to już koniec,będziesz bezrobotnym,a okazało się,że to nieprawda.Kilka osób faktycznie długo szukało pracy,ale ja miałam odpowiedzi po kilku wysłanych CV

Gość gość
Sozialpädagogik

Gość gość
Psychologię,było trudno a osoby które twierdzą że to łatwe studia,nie mają o tym pojęcia. W tym zawodzie jesteś odpowiedzialny za życie innego człowieka,więc łatwo nie może być.Bardzo dużo osób odpadło na 1 roku,ja sama kilka razy miałam zrezygnować.Ogólnie każdy odradzał mi te studia,ale ciesze się że nikogo nie posłuchałam.Zrobiłam ciekawą specjalizację,szukałam staży,praktyk,i teraz pracuję w dwóch miejscach,nie narzekam na zarobki a swoją pracę uwielbiam chociaż jest momentami ciężko,trzeba umieć oddzielić pracę od życia osobistego.Za rok chce iść na kurs z psychoterapii.

Gość gość
gość dziś Wybieram się na psychologię :) Możesz powiedzieć coś więcej, co było trudniejszego, co w miarę łatwego, na którym uniwerku studiowałaś, najlepiej wszystko :)

Gość gość
Ludzie kiedy zrozumiecie ze takie kierunki jak Fizyka Biologia czy Chemia są dla tych którzy wiążą swoją przyszłość albo z uczelnią albo chcą zostać nauczycielami .

Gość gość
albo mają w rodzinie profesora co im zalatwi prace na uczelni czy gdzies w laboratorium

Gość gość
Jeżeli jeszcze wahacie się co do wyboru studiów wejdźcie na www.study4u.eu tam z pewnością znajdziecie dobry kierunek studiów i idealne miejsce do studiowania!

Gość gość
gość wczoraj Ludzie kiedy zrozumiecie ze takie kierunki jak Fizyka Biologia czy Chemia są dla tych którzy wiążą swoją przyszłość albo z uczelnią albo chcą zostać nauczycielami . xx ale to akurat w Polsce, na swiecie te kierunki maja sie dobrze, zwlaszcza po fizyce mozna znależć bardzo dobra pracę - oczywiscie, zalezy jaką sie skonczyło uczelnię. Moi znajomi w UK i w USA po biologii i fizyce pracuja w zawodzie i nie narzekają. W Niwemczech tez jest ok. Niestety jak nas Kaczor odetnie od Unii i świata może byc gorzej...

Gość gość
administracja - skonczony licencjat prawo - III rok

Gość gość
Farmacja, ostatni semest (staż)

Gość gość
Ja studiowalam całe życie szoriwanie garów a mama była moim wykładowcą. A tata z bratem dziekanem

Gość gość
Stomatologia 3 rok

Gość gość
Pedagogikę i administrację.

Gość gość
Nie ma łatwych studiów,chyba,że dla tych,którzy nawet nie próbowali studiować.Poza tym psychologia,socjologia.fizjoterapia od kiedy trafiły na uczelnie,z którymi zupełnie się nie kojarzą i na prywatne,produkują wielu nieudaczników w tych zawodach i trudniej znaleźć pracę.Za to mają studentów te uczelnie,bo psychologię na GWSH przykładowo czy fizjoterapię może każdy studiowć,nawet zaocznie,tak jak na niektórych uczelniach technicznych

Gość gość
filologie polską to moja pasja ,3 rok .